Kostarika vs. Njemačka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Kostarika
Forma:
W L W W D
  • Al Bayt
  • Početak: 01. prosinac 20:00
Njemačka
Forma:
D L W D L
Kostarika
Više od 3.5 gola1.85
Njemačka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Došao je dan koji će nam otkriti hoćemo li se oprostiti od jedne od najtrofejnijih reprezentacija u povijesti Svjetskog prvenstva, jer Njemačka ovog četvrtka igra ključnu utakmicu protiv Kostarike.

Momčad izbornika Hansa Flicka započela je natjecanje šokantnim porazom od Japana, da bi četiri dana kasnije bila na rubu novog neuspjeha protiv Španjolske, no džoker Niclas Füllkrug donio je bod Elfu i ostavio ga na životu na SP-u.

Njemačka bi već bila otpisana da je Japan zabilježio drugu pobjedu, no Kostarika ju je spasila i sada će ove dvije reprezentacije u međusobnom obračunu odlučiti o drugoj poziciji u skupini E, s jasnim favoritom za prolazak dalje.

Nijemci imaju kvalitetu, ali na travnjaku je rijetko pokazuju, s Thomasom Müllerom koji je gurnut u napad, no njegove vrijeme čini se da je ipak prošlo. To se ne može reći za mladog Jamala Musialu koji je na ovom turniru već imao pregršt zapaženih poteza i jedna je od svijetlih točaka u igri Njemačke, dok dobro igra i Ilkay Gündoğan u sredini terena, koji će zasigurno doći do izražaja u završnoj utakmici grupne faze natjecanja.

Flick forsira nogometaše Bayerna poput Leona Goretzke i Sergea Gnabryja koji zasad ne rade razliku na travnjaku, a ni Joshua Kimmich nije u svojoj najboljoj formi, zbog čega ni rezultati Njemačke trenutno nisu bajni.

Dodajmo tome da su neki golovi koje je primio Manuel Neuer bili obranjivi pa je jasno da njemačka reprezentacija nije na svom vrhuncu, no svejedno je još uvijek u igri za prolazak dalje.

A Kostarika je zaista zanimljiva reprezentacija, jer pod Luisom Fernandom Suarezom doživjela je na SP-u katastrofalan 0:7 poraz od Španjolske i uputila tek jedan udarac u okvir gola u dvije utakmice, no ipak ima tri osvojena boda.

Da, upisali su Kostarikanci sretnu pobjedu protiv Japana, a sada bi Keylor Navas ponovo mogao biti na streljani, a njegovi braniči pred velikim iskušenjima.

Teško je zamisliti ovu kostarikansku generaciju da igra ozbiljan i organiziran nogomet, jer nedostaje joj kvalitete, a Joel Campbell u napadu djeluje indisponirano, dok je Keysher Fuller zasad jedini strijelac ove reprezentacije na SP-u, a lako bi mogao i ostati.

U svakom slučaju, čeka nas na stadionu Al Bayt utakmica koja bi trebala biti jednosmjerna i predvidiva, no skupina E već nas je dosad iznenadila s nekoliko neočekivanih rezultata, a možda namjerava i ovog četvrtka…

Prethodni dvoboji:
09.06.06 Njemačka4:2Kostarika SP

Izostanci i ozljede:

Kostarika: Ronald Matarrita (ozljeda tetive).

Njemačka: Timo Werner (ozljeda gležnja).

Njemačka zabija više od 3.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da je Njemačka doživjela fijasko protiv Japana, a Kostarika je pobijedila istog protivnika, što bi trebalo znači da će se Elf mučiti protiv Keylora Navasa i njegovih suigrača. No, takva logika ne drži vodu u nogometu, zbog čega su online kladionice ponudile jedan od najmanjih koeficijenata u povijesti SP-a na pobjedu Flickove momčadi, oko 1.10.

Drugim riječima, nećete se usrećiti ako ćete se okladiti na pobjedu Njemačke pa čak niti na hendikep, no mi smo se zato odlučili kladiti na zbroj golova, da će biti više od 3.5 gola na ovoj utakmici, uz kvotu 1.85 koju nudi kladionica 20bet. Razlog? Očekujemo golijadu i nitko nas ne može uvjeriti da će biti drukčije.

Od ostalog, solidna je kvota 1.72 koju nudi kladionica bet365 na pobjedu Njemačke bez primljenog gola, dok sve ostale standardne opcije koje inače koristimo za podebljavanje kvote na favorita ne funkcioniraju, jer su tečajevi jednostavno premali.

Okrenuti se zato možete klađenju na strijelce, gdje ćete dobiti 2.45 ako pogodak zabije Ilkay Gündoğan, koji je već bio blizu u nekoliko navrata na ovom turniru, a vrijeme je da poentira i Jamal Musiala, na kojeg je koeficijent 2.32.

A kladiti se možete i na dosuđen penal, uz kvotu 2.50, što je uvijek moguće kad postoji velika razlika u kvaliteti između dvije momčadi. Za kraj, spomenimo da ćete dobiti u kladionici 22bet čak 3.05 ako se klade da u prvom poluvremenu pada više golova nego u drugom, što možemo zamisliti, jer Njemačka će jurnuti od samog početka i pokušati što prije slomiti otpor Kostarikanaca…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top