Koje nogometne oklade se isplati odigrati u 2023. godini?

Ulazimo u novu uzbudljivu kalendarsku godinu sportskog klađenja, u kojoj će ponovo biti pregršt prilika za složiti obećavajući listić, a ovo su neke od opcija koje se isplati iskušati…

Nema sumnje, nogomet je sport na koji u Hrvatskoj uplaćujemo najviše listića u sportskim kladionicama, što uopće nije slučajnost.

Radi se o sportu koji nam nudi pregršt različitih opcija za klađenje, od predviđanja pobjednika do prognoziranja broja postignutih golova i specifičnih scenarija koji bi se mogli dogoditi na travnjaku. Nogometne oklade možete uplatiti prije početka utakmica, kao i za vrijeme njihovog trajanja, a odlično je što moderne kladionice nude besplatne prijenose na Internetu u svojim mobilnim aplikacijama, kao i na web stranicama, unutar vašeg korisničkog računa.

Nakon što je Svjetsko prvenstvo u nogometu bio središnji događaj za klađenje u 2022. godini, u novoj kalendarskoj godini čekaju nas neka nova uzbudljiva natjecanja čiji ishod možemo prognozirati, a ovo su neke od opcija koje se čine primamljive…

Arsenal i Napoli neće posustati

Prošle jeseni dva su kluba ugodno iznenadila svojim rezultatima i tako omogućila kladiteljima koji su ih favorizirali da zaista odlično zarade u prvom dijelu sezone.

Prvi od njih svakako je Arsenal, koji briljira pod vodstvom Mikela Artete. Dolazak u klub Gabriela Jesusa digao je i suigrače na jedan viši nivo, a “topnici” na travnjaku djeluju besprijekorno organizirano i spremno pobijediti protiv svakog.

U 2023. godini ne možemo očekivati jednako dobre kvote na Arsenal, no svakako će biti više nego na Liverpool i Manchester City u Premiershipu. Poput Leicestera 2016. godine, ne očekujemo da će Arteta i suigrači posustati tijekom proljeća pa ima smisla nastaviti favorizirati Arsenal na listićima, čak i protiv protivnika s vrha ljestvice engleskog prvenstva.

Isto vrijedi i za Napoli, koji po imenima svojih igrača ne djeluje kao da bi se mogao nositi s Juventusom, Interom pa čak ni Milanom. Međutim, Luciano Spalletti odradio je fenomenalan posao i njegova momčad je dosad igrala fenomenalan nogomet te ima veliku prednost na vrhu ljestvice.

Pred Napolijem je još mnogo izazova, a ova momčad poznata je po posustajanju u drugom dijelu sezone, no vjerujemo da ovaj put to neće biti slučaj. Klub iz Napulja sprema se osvojiti prvi naslov još od ere Maradone, uz odlične koeficijente koji će pratiti ovu momčad u dvobojima sa svakim ozbiljnim talijanskim protivnikom…

Guardioli napokon najvažnija titula?

Kao što ste vjerojatno primijetili, Manchester City ove sezone nije jedna od najpouzdanijih momčadi za klađenje u Premiershipu, unatoč dolasku Erlinga Haalanda, koji je značajno poboljšao ofenzivu nebesko plavih.

No, neuspjesi u engleskom prvenstvu zapravo su odlična prilika za Pepa Guardiolu da napokon jednu godinu puni fokus posveti Ligi prvaka, natjecanju kojeg Manchester City nikad nije osvojio.

Jasno je da su “građani” još prošle sezone bili zreli otići do kraja, no nevjerojatan preokret u polufinalu protiv Real Madrida to im je onemogućio. Godinu prije City je pao tek u finalu protiv Chelsea pa možemo reći da polako stječe prijeko potrebno iskustvo u elitnom klupskom nogometnom natjecanju, koje bi mu moglo donijeti titulu u 2023. godini.

Kladionice se s tim slažu pa se kvota na Guardiolin trijumf kreće oko 3.00, no na tom putu bit će još puno prilika za favoriziranje nebesko plavih, koji bi trebali biti na vašem listiću čak i protiv najmoćnijih europskih velikana…

Nogometne oklade na vrhunske strijelce

Malo je igrača na koje se isplati igrati da će zabiti pogodak na utakmici, no postoji nekoliko gol mašina uz koje je teško završiti u minusu, ako ih uz vaše nogometne oklade pratite iz kola u kolu na svojim listićima.

Takav napadač već nekoliko je godina Robert Lewandowski, na kojeg je prelaskom u Barcelonu iz Bayerna porasla kvota da će se upisati u strijelce, što vrijedi iskoristiti, jer snaga protivnika u La Ligi nije značajno veća u odnosu na Primeru.

Erling Haaland još je jedan igrač koji ima sve što je potrebno da bi zabijao iz tjedna u tjedan. Čak i ako mu koeficijent padne ispod 1.50, svejedno se isplati pratiti ga listićem, jer rijetke su utakmice na kojima se ne upiše među strijelce.

Posljednji kojeg treba uzeti u obzir svakako je Kylian Mbappé, koji je i u dresu francuske reprezentacije i u dresu PSG-a dokazao da je iznimno ubojit. Na njegov pogodak ne samo što se isplati igrati u utakmicama protiv protivnika srednje kvalitete, već i protiv onih najboljih u Ligi prvaka, u kojoj će slavni Francuz sigurno igrati važnu ulogu u nokaut fazi natjecanja…

Bolje više, nego manje golova

Za kraj, spomenimo i trend koji je već neko vrijeme prisutan po pitanju postizanja golova. Naime, nogomet se mijenja pa oklade na manje od 2.5 gola zaista sve teže prolaze i isplati ih se igrati samo u velikim finalima, a nekad ni tad.

Pokazuje se da je oklada na više od 2.5 gola opcija koja donosi puno bolje rezultate, pogotovo ako se radi o ligaškim utakmicama, u kojima sudjeluje neka od uglednih nogometnih momčadi, uključujući i derbije.

Zato oba tima daju gol i oklade na zbroj golova na više od postavljene granice postaju vrlo vrijedna oružja u rukama igrača, koji će ove opcije kombinirati s hendikepom, poluvrijeme/kraj i klađenjem na strijelce, kako bi maksimizirali svoje izglede za dugoročnim profitom…

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top