West Ham vs. Manchester City – Tipovi za klađenje i najava EFL Cupa

Forma:
W W W L W
  • London Stadium
  • Početak: 27. listopad 20:45
Forma:
W W W D L
West Ham
Oba daju gol: Ne1.96
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda je četvrti po važnosti među natjecanjima u kojima nastupaju najjači engleski klubovi, no EFL Cup je bio i ostao cijenjen na Otoku, a ove srijede najzanimljiviju utakmicu osmine finala igrat će West Ham i Manchester City, dvije momčadi koja imaju potencijala otići sve do kraja.

West Ham definitivno više nije u sjeni drugih londonskih klubova i pod trenerom Davidom Moyesom učvrstio se u gornjem dijelu ljestvice Premiershipa, a odlično gura i u Europskoj ligi, gdje u grupi s Dinamom ima tri čiste pobjede.

“Čekićari” iz Londona zablistali su i u EFL iliti Liga kupu, kada su na otvaranju natjecanja izbacili Manchester United na Old Traffordu, golom Manuela Lanzinija.

Moyes je u tom dvoboju igrao s rezervama i svejedno pobijedio, a ako želi isto napraviti i protiv Manchester Cityja, morat će u momčad gurnuti i neke od svojih zvijezda. Prije svega je to Declan Rice, engleski reprezentativni veznjak, a važan je i Michail Antonio, jamajkanski napadač koji je utrpao već 6 golova u Premiershipu.

Vjerujemo da ćemo na travnjaku vidjeti i Nikolu Vlašića, koji je prešao ovog ljeta u West Ham iz moskovskog CSKA, no zasad nije u prvom planu u londonskoj momčadi i treba mu jedna ovakva utakmica da se nametne treneru.

A Manchester City čak i ako zaigra s rezervama, izvest će na travnjak momčad punu zvijezda, jer samo takve igrače ima u svlačionici Pep Guardiola.

Nebesko plavi u seriji su od 7 uzastopnih pobjeda u Liga kupu, kojeg su osvojili prošle sezone, a West Ham će biti dobar pokazatelj imaju li ono što je potrebno da nastave svoju uspješnu seriju od tri trijumfa u nizu u svim natjecanjima.

Protiv slabašnog Wycombea Guardiola je igrao s jakom momčadi, uključujući Kevina de Bruynea, kao i dvostrukog strijelca Riyada Mahreza pa ni “čekićari” ne mogu očekivati popust, što će dati dodatnu draž ovoj utakmici.

U svakom slučaju, City kao branitelj naslova i jedna od najjačih momčadi engleskog nogometa ulazi u ovaj dvoboj u ulozi favorita, no ako je Moyesu stalo do ovog natjecanja i izvede na travnjak najjaču moguću momčad, London Stadium mogao bi svjedočiti neizvjesnoj utakmici u kojoj ni West Ham nije bez izgleda…

Prethodni dvoboji:
27.02.21 Manchester City2:1West Ham PL
24.10.20 West Ham1:1Manchester City PL
19.02.20 Manchester City2:0West Ham PL
10.08.19 West Ham0:5Manchester City PL
17.07.19 Manchester City4:1West Ham AT

Izostanci i ozljede:

West Ham: Kral A. (bolest).

Manchester City: Delap L. (ozljeda gležnja), Mendy B. (suspenzija), Torres F. (ozljeda stopala).

Manchester City osvaja EFL Cup

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Momčad West Hama specijalizirala se ove sezone za čvrsti i taktički nogomet, u kojem nema mnogo prilika na travnjaku i jedan ili dva gola odlučuju o konačnom ishodu.

U Liga kupu koja se igra na ispadanje trebalo bi se igrati još opreznije, i s jedne i s druge strane, zbog čega vjerujemo da u 90 minuta regularnog vremena nećemo gledati vatromet pogodaka i zato je naš prvi izbor oklada da oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.96.

Iako su online kladionice proglasili City izrazitim favoritom, kao i obično, smatramo da nas ipak očekuje tijesna utakmica u kojoj domaćin neće biti pregažen. Zato je naša druga preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 2.25.

Tko pak želi unovčiti okladu na pobjedu gostiju, trebao bi odigrati poluvrijeme/kraj 2/2, uz koeficijent 2.06, što znači kladiti se da će Manchester City voditi nakon prvih 45 minuta i uspješno očuvati prednost do samog kraja.

Spomenimo još okladu na dosuđeni penal, koji ide uz kvotu 2.40, što možemo zamisliti u jednoj ovakvoj utakmici, u kojoj se igra čvrsto i ne popušta napadačima ni milimetar…

West Ham - Manchester City Koeficijenti

22bet

1.96

Oba NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.25

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top