Švedska vs. Ukrajina – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
W W D W W
  • Hampden Park
  • Početak: 29. lipanj 21:00
Forma:
L W L W W
Švedska
Oba daju gol: Ne1.67
Ukrajina
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Osmina finala Europskog prvenstva završava zanimljivim dvobojem u Glasgowu, u kojem će Švedska odmjeriti snage s Ukrajinom i pokušati potvrditi odličnu formu iz grupne faze.

Šveđani su bez ikakve sumnje jedno od ugodnijih iznenađenja na turniru, jer unatoč tome što su gostovali u Sevilli, uspjeli su izbjeći poraz od Španjolske pa pobjedama protiv Slovačke i Poljske osigurati prvo mjesto i lakši ždrijeb u nastavku natjecanja.

Sve to uspjelo je reprezentaciji izbornika Jannea Anderssona nakon što je uoči turnira ostala bez legendarnog Zlatana Ibrahimovića, koji je svoj povratak u švedski dres morao otkazati nakon ozljede koljena.

Ipak, riječ je o kolektivu koji je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije tri godine pokazao da može igrati dobro organizirani nogomet koji nikome ne odgovara. Tada su dogurali do četvrtfinala, što mogu ponoviti i ovaj put, ako svladaju Ukrajince.

Tri igrača Švedske treba izdvojiti. Emil Forsberg opasan je na lijevoj strani, dok Alexander Isak može biti čovjek odluke u napadu. Obranom pak dirigira branič Manchester Uniteda Victor Lindelöf pa možemo reći da ova izabrana vrsta ima jake karike u svakoj svojoj liniji.

A Ukrajina je strepila za svoj plasman u osminu finala do posljednjeg dana grupne faze. Tri osvojena boda na kraju su se ipak pokazala dovoljnima i momčad legendarnog Andrija Ševčenka nastavlja natjecanje te se ne može žaliti na ždrijeb, jer mogli su i puno gore proći.

Andrij Jarmolenko i Roman Jaremčuk, strijelci golova protiv Nizozemske i Sjeverne Makedonije svakako predstavljaju najveću opasnost u ovoj momčadi, dok Oleksandr Zinčenko, nogometaš Manchester Cityja također donosi klasu na travnjak.

Ukrajina se u svojoj povijesti ne može pohvaliti s mnogo nastupa na velikim natjecanjima, unatoč velikim nogometašima koje je dala u posljednja tri desetljeća. No, igrala je u četvrtfinalu SP-a 2006. u Njemačkoj i sličan uspjeh sada definitivno ima priliku ponoviti.

Ipak, malu prednost u ovom dvoboju treba dati Šveđanima koji su više pokazali kroz turnir. Svejedno, u ovako izjednačenim utakmicama teško je prognozirati pobjednika, no jasno je da će se igrati čvrsto i da bi potez ili dva mogli odlučiti tko na kraju ide dalje…

Prethodni dvoboji:
11.06.12 Ukrajina2:1Švedska EP
10.08.11 Ukrajina0:1Švedska PRI
09.02.11 Švedska1:2Ukrajina PRI
09.02.11 Švedska1:2Ukrajina PRI
01.06.08 Švedska0:1Ukrajina PRI

Izostanci i ozljede:

Švedska: Zlatan Ibrahimović (ozljeda koljena).

Ukrajina: Oleksandr Zubkov (ozljeda mišića).

Ukrajina ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Bio je potreban briljantni Robert Lewandowski da Olsen na golu Švedske napokon primi pogodak, u trećoj utakmici druge faze, nakon dvije besprijekorno odigrane utakmice u defenzivi.

Švedska nameće čvrsti nogomet na travnjak, s malo prostora za kombinacije i baš zbog toga vjerujemo da je najbolja oklada u ovoj utakmici igra da oba tima NEĆE zabiti pogodak, uz koeficijent 1.67 kojeg nudi kladionica 22bet.

Iako su Ukrajinci opasni i nije ih za podcijeniti, također vjerujemo da će strpljivi Šveđani dočekati svoj trenutak u ovom susretu, kroz 90 ili 120 minuta te na kraju proći u četvrtfinale. Zato je naš drugi izbor oklada Švedska ide dalje, uz kvotu 1.68 koja se priznaje čak i ako odluka padne izvođenjem penala.

Od ostalog, spomenimo okladu na manje od 1.5 gola u regularnom tijeku utakmice, uz kvotu čak 2.69, koju će neki sigurno poželjeti odigrati. Da će Alexander Isak zabiti pogodak kvota je 2.95, što zvuči primamljivo, kao i čista pobjeda Švedske, uz kvotu 2.35. Za kraj, spomenimo i okladu da će biti dosuđen i realiziran kazneni udarac, uz visoku kvotu 3.74, što je svakako moguće u jednom ovakvom dvoboju…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.67

Oba tima NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.68

Švedska ide dalje

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top