Engleska vs. Njemačka – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
W D W W W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 29. lipanj 18:00
Forma:
D W L W D
Engleska
Manje od 2.5 gola1.72
Njemačka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Istinski klasik na rasporedu je ovog utorka na Wembleyju. Već u osmini finala Europskog prvenstva ponovo ćemo gledati obračun Engleske i Njemačke, kao i mnogo puta ranije u nogometnoj povijesti.

Bezbroj su puta međusobno igrale ove dvije reprezentacije, ali punih 11 godina nisu na velikim natjecanjima, još od Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, kada je Njemačka u odličnoj utakmici pobijedila rezultatom 4:1.

Prije toga dvaput su odlučivali penali, na SP-u u Italiji 1990. godine i na Euru u Engleskoj 1996. godine, a najpoznatija utakmica ovih suparnika svakako je finale SP-a 1966. godine, kada su Englezi osvojili svoju jedinu veliku titulu.

“It’s coming home!” slušamo na svakom prvenstvu i malo nas iritira, no Gareth Southgate i njegovi nogometaši ponovo se nalaze u ugodnijem dijelu ždrijeba i mogli bi daleko dogurati.

U grupnoj fazi u tri utakmice nisu primili niti jedan pogodak, što je impresivno, ali zabili su samo dva preko Raheema Sterlinga, što je svakako premalo, u ogledima s Hrvatskom, Škotskom i Češkom.

Međutim, Englezi igraju čvrsto i to je ono što nokaut faza natjecanja nagrađuje. Pokretljivi su, ostavljaju malo prostora protivniku te na krilima mlade vezne linije predvođene Phillipsom i Fodenom jurišaju prema naprijed i pripremaju gol šanse Sterlingu i Kaneu.

Njemačka će svakako biti najteži ispit engleskoj reprezentaciji u dosadašnjem dijelu turnira. Izabrana vrsta Joachima Löwa možda više nije sa svom vrhuncu kao prije desetak godina, ali ima mnogo poletnih i mladih igrača koji mogu zagorčati život svakome.

Kai Havertz jedan je od njih, a tu su još Joshua Kimmich, Lahmov legitimni nasljednik te brojni zanimljivi igrači u ofenzivi, od Gnabryja i Goretzke do Gosensa, Sanéa i Gündoğana.

Nijemci su na Euru pokazali svoja dva lica. Jedno loše organizirano i nedovoljno opasno, tijekom poraza od Francuske i remija s Mađarskom, a drugo lepršavo i efikasno, u pobjedi 4:2 protiv Portugala.

U dvoboju na Wembleyju Löw se nada ponovo izvući ono najbolje iz njemačkih reprezentativaca, koji trenutno nisu u užem krugu favorita za osvajanje titule. No, puno će se toga na travnjaku pitati domaćina, jer Englezi su dobro posloženi na svim pozicijama i svakako moraju dobiti malu prednost u ovom dvoboju slavnih reprezentacija…

Prethodni dvoboji:
10.11.17 Engleska0:0Njemačka PRI
22.03.17 Njemačka1:0Engleska PRI
26.03.16 Njemačka2:3Engleska PRI
19.11.13 Engleska0:1Njemačka PRI
27.06.10 Njemačka4:1Engleska SP

Izostanci i ozljede:

Engleska: nema značajnih izostanaka.

Njemačka: Lukas Klostermann (ozljeda mišića).

Engleska pobjeđuje rezultatom 1:0

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Punih pet utakmica engleska nogometna reprezentacija nije primila pogodak, ali u istom razdoblju niti jednom nije zabila više od jednog gola.

S druge strane, neke od najefikasnijih utakmica na turniru vidjeli smo u režiji Njemačke, no sada počinje nokaut faza, ulozi su veći i igrat će se čvršće. Baš zbog toga naša glavna oklada za ovu utakmicu mora biti igra na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što je ponuđena kvota 1.72, što je sasvim solidno.

Također vjerujemo da je Engleska u ovom trenutku jača i da će to dokazati, kroz 90 ili 120 minuta, a u krajnjem slučaju pucanjem penala. Zato nam je druga opcija oklada da prolazi dalje Engleska, uz koeficijent 1.80, koji odgovara realnosti.

Uz to, svakako preporučujemo klađenje uživo na ovoj utakmici, jer pojavljivat će se već tijekom prvog poluvremena nove obećavajuće opcije, na temelju onog što će se događati na terenu. Pa bi tako recimo oklada da će pasti manje od još 2 gola nakon što netko zabije prvi mogla donijeti dobru kvotu, uz “cash out” kao opciju zatvaranja listića i prije posljednjeg sučevog zvižduka…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.72

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.80

Engleska ide dalje

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top