Švedska vs. Grčka – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
W L W W D
  • Friends Arena
  • Početak: 12. listopad 20:45
Forma:
W W D L W
DOMAĆIN 1.86
Remi 3.52
GOST 4.42
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prošlo je gotovo dvadeset godina od sjajne švedske generacije predvođene Brolinom, Dahlinom i Larssonom, koja je na SP-u 1994. godine osvojila treće mjesto, a danas isto pokušavaju ponoviti i neki novi švedski klinci, na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje će se igrati sljedeće zime.

Švedska se prvo mora izboriti za mjesto na velikoj smotri, a veliki korak napravila je pobjedom u Solni protiv Španjolske, golovima Victora Claessona i Dejana Kulusevskog, koja joj je dala priliku naći se na vrhu skupine B, uoči završnih utakmica grupne faze.

No, Šveđanima još prijeti i Grčka, protiv koje su izgubili u gostima i sada to momčad izbornika Jannea Anderssona pod svaku cijenu mora nadoknaditi kod kuće.

Kao i obično, ključna figura na travnjaku bit će ofenzivni veznjak Leipziga Emil Forsberg, koji je utrpao mnogo golova i na nedavnom Europskom prvenstvu, na kojem su Šveđani briljirali u svojoj skupini, a onda iznenađujuće ispali od Ukrajine u osmini finala.

Forsberg je zabio u subotu protiv Kosova, a u strijelce se upisao i Alexander Isak, još jedan talentirani napadač koji bi uz Juventusovog krilnog ofenzivca Kulusevskog trebao najviše prijetiti grčkoj obrani i pobrinuti se da se čvrsti gosti slome.

A Grčka definitivno ne proživljava svoje najbolje nogometne trenutke i daleko je od povijesnog uspjeha iz 2004. godine, kada je senzacionalno osvojila Euro.

Ipak, postoji naznaka da stvari idu na bolje, čemu je svjedočila upravo pobjeda protiv Švedske u rujnu 2:1, zahvaljujući golovima Evangelosa Pavlidisa i Anastasiosa Bakasetasa.

Nema više Otta Rehhagela, ali na klupi je i dalje stranac, Nizozemac John van ‘t Schip koji je u ovom ciklusu uspio trgnuti uspavanu momčad i gurnuti je u borbu za drugo mjesto, koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Grci u svojim redovima imaju i par zapaženih talenata, poput mladog krilnog napadača Christosa Tzolisa, dok im mrežu čuva Odysseas Vlachodimos, vrlo kvalitetan golman.

U ovim kvalifikacijama Grčka je nepotrebno izgubila bodove od Kosova, no uzela je bod Španjolskoj u gostima i svladala Šveđane pa bi novim dobrim rezultatom potpuno oživjela svoje izglede za prolazak dalje.

Međutim, Šveđani imaju sasvim druge planove na Friends Areni, gdje bi ih pobjeda gurnula na vodeće mjesto u grupi, uz vrlo vjerojatni povratak Zlatana Ibrahimovića nakon ozljede u studenom, za ključno gostovanje u Sevilli, koje bi u zadnjem kolu trebalo odlučiti tko ide dalje iz ove grupe…

Prethodni dvoboji:
08.09.21 Grčka2:1Švedska SPK
10.06.08 Grčka0:2Švedska EP
20.08.03 Švedska1:2Grčka PRI
13.02.02 Grčka2:2Švedska PRI

Izostanci i ozljede:

Švedska: Zlatan Ibrahimović (ozljeda Ahilove tetive), Jordan Larsson (ozljeda mišića).

Grčka: Zeca (ozljeda koljena), Sokratis Dioudis (ozljeda mišića), Kyriakos Papadopoulos (ozljeda mišića).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda je Grčka pobijedila Šveđane prije samo mjesec dana, a u gostima ostala neporažena u Španjolskoj, no ovaj put je čeka teška misija u kojoj vjerujemo da se neće dobro snaći.

Šveđani imaju kvalitetu na svojoj strani, podršku publike i imperativ trijumfa, koji im daje veliku priliku približiti se plasmanu na SP i to ne bi smjeli propustiti. Zato je naša prva preporuka za ovu utakmicu čista pobjeda Švedske, uz koeficijent 1.86.

Nema sumnje, vrlo vjerojatno nas čeka izuzetno tvrdi okršaj u kojem neće biti mnogo gol prilika, kao uostalom i svaki put kad igra Grčka, zbog čega je naš drugi izbor za ovaj susret oklada oba tima NE daju gol, uz kvotu 1.69.

Od ostalog, isplati se odigrati kod Rabone da Grčka neće zabiti gol, uz koeficijent 2.20, dok čak i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 1.5 gola, uz kvotu 2.74, ima smisla.

Za one koji pak love velike kvote, jedna od opcija svakako je oklada na penal i isključenje, uz koeficijent 10, što nikog ne bi iznenadilo da se dogodi u ovako čvrstoj utakmici. Za kraj, spomenimo i klađenje na gol u posljednjih 20 minuta, uz kvotu oko 2.00, što je najvjerojatnija faza utakmice u kojoj bi se mreža mogla zatresti…

Švedska - Grčka Koeficijenti

22bet

1.86

Pobjeda Švedske

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.69

Oba NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top