Hrvatska vs. Slovačka – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
W W W D D
  • Gradski vrt
  • Početak: 11. listopad 20:45
Forma:
L W L D L
Hrvatska
Oba daju gol: Da2.30
Slovačka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Tri kola prije završetka grupne faze kvalifikacija za SP u Kataru, hrvatska nogometna reprezentacija drži vodeće mjesto u skupini H, ali ništa još nije riješeno. Ako želi izravno na veliku nogometnu smotru, morat će naša izabrana vrsta nastaviti pobjeđivati do samog kraja, zbog čega je iznimno bitan i okršaj sa Slovačkom, ovog ponedjeljka u Gradskom vrtu.

Nakon uvjerljive 3:0 pobjede protiv Cipra u petak, izbornik Zlatko Dalić može s puno optimizma iščekivati novu utakmicu, ali mora biti i oprezan. Hrvatsku čeka značajno jači protivnik, koji mora pod svaku cijenu ići na pobjedu ako želi oživjeti svoje izglede za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Možda ga nije bilo u rujnu, no Luka Modrić potpuno je spreman za ovaj dvoboj, u kojem će se pokušati iskupiti za promašeni penal protiv Cipra i nastaviti voditi svoju momčad prema turniru koji bi trebao biti posljednji u njegovoj karijeri.

Dalić ne može računati na Matea Kovačića koji je zaradio žuti karton vrijedan suspenzije, ali tu je Inter neumorni trkač Marcelo Brozović, strijelac u posljednjem dvoboju protiv Slovačke.

Jedna od glavnih priča je svakako odličan povratak u reprezentaciju Marka Livaje, koji je zabio u posljednje dvije utakmice i tako se učvrstio kao najbolje napadačko rješenje koje trenutno imamo, dok Ivan Perišić ostaje nezamjenjiv na lijevom krilu. Tu je i Nikola Vlašić, kao još jedna opasnost za gol Slovaka, čija mreža ne bi smjela ostati netaknuta u ovoj utakmici.

Slovačka u puno tmurnijem raspoloženju dočekuje ovaj dvoboj, ali i željna dokazati da plasman na nedavno Europsko prvenstvo nije bila slučajnost. Poraz od Rusije doveo je momčad izbornika Štefana Tarkoviča gotovo u nemoguću poziciju, jer zaostaje 7 bodova za vodećim selekcijama i sve osim pobjede u Gradskom vrtu je izbacuje iz natjecanja.

No, Slovaci su u rujnu u Bratislavi pokazali da mogu igrati dobro i parirati Hrvatskoj, no nisu imali sreće. Fantastične obrane Ivice Ivušića i još ljepši pogodak Brozovića pobjedu su donijele gostima.

I dalje najzvučnija imena u momčadi ostaju Marek Hamšik, koji je doduše napunio 34 godine i više nije na svom vrhuncu, kao i Milan Škriniar, skupocjeni branič milanskog Intera, koji neće pamtiti po dobrome prethodnu utakmicu, u kojoj je zabio odlučujući autogol.

U svakom slučaju, čeka nas puno izjednačenija i zanimljiva utakmica nego protiv Cipra, a Hrvatska iako je u ulozi jasnog favorita mora igrati na svom najvišem nivou, ako želi slomiti rasterećene Slovake, spremne suprotstaviti se otvorenog garda aktualnim viceprvacima svijeta…

Prethodni dvoboji:
04.09.21 Slovačka0:1Hrvatska SPK
16.11.19 Hrvatska3:1Slovačka EPK
06.09.19 Slovačka0:4Hrvatska EPK
11.08.10 Slovačka1:1Hrvatska PRI
16.10.07 Hrvatska3:0Slovačka PRI

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Ivica Ivušić (ozljeda mišića), Dejan Lovren (bolest), Josip Juranović (ozljeda mišića), Mislav Oršić (ozljeda gležnja), Mateo Kovačić (suspenzija).

Slovačka: Martin Valjent (ozljeda mišića).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Riječ je o još jednoj utakmici u kojoj su online kladionice proglasile Hrvatsku velikim favoritom, no mi vjerujemo da Slovačka ima oružja s kojima može ovu utakmicu učiniti neizvjesnom.

Zaboravimo čudni poraz 5:0 od Španjolske na Euru, kao i nesretne minimalne poraze u ovoj kvalifikacijskoj grupi. Slovaci će dobiti priliku nešto napraviti pred našim golom, a u hrvatske napadače ne sumnjamo, pa je naš prvi izbor za ovaj dvoboj oklada oba tima daju gol, uz primamljivi koeficijent 2.30.

Naravno, u takvom dvoboju u kojem i jednima i drugima treba pobjeda golovi ne bi smjeli izostati, zbog čega je naša druga preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.96.

Istom filozofijom, zanimljiva nam je i oklada koju nudi Rabona, čak 1.83 da će Slovačka zabiti barem jedan pogodak u Gradskom vrtu, neovisno o svemu što napravi Hrvatska.

Za kraj, tu je i oklada na crveni karton, uz veliki koeficijent 5.00, što itekako možemo zamisliti, kad se jednom ovako važna utakmica malo zahukta…

Hrvatska - Slovačka Koeficijenti

22bet

2.30

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.96

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top