Španjolska vs. Portugal – Tipovi za klađenje i najava prijateljske utakmice

Forma:
W W D W D
  • Wanda Metropolitano
  • Početak: 04. lipanj 19:30
Forma:
W D W W L
Španjolska
Oba daju gol: Da1.86
Portugal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Klupska uzbuđenja su završena, vrijeme je da nogometne reprezentacije izađu na scenu. Mjesec lipanj obilježit će Europsko prvenstvo, koje će napokon zaživjeti nakon jednogodišnje odgode.

Najjače izabrane vrste Starog kontinenta imaju samo dva tjedna za pripreme, prije nego 11. lipnja započne europska nogometna smotra, a prijateljske utakmice idealna su prilika za uigravanje. Jednu takvu ovog petka odigrat će stari poznanici, Španjolska i Portugal, koji igraju međusobne okršaje još od 1934. godine.

Riječ je o reprizi dvoboja sa SP-a u Rusiji, u kojem su još u skupini ove dvije momčadi odigrale fantastičnu utakmicu koja je završila 3:3, s hat-trickom Cristiana Ronalda.

Tri sezone kasnije slavni Portugalac ima 36 godina i više nije na svom vrhuncu, ali Portugal definitivno jest. Riječ je o trenutno jednoj od najjačih reprezentacija na svijetu, koja je osvajanjem prethodnog Eura i Lige nacija pokazala da je spremna za najviše domete.

Iskusni izbornik Fernando Santos možda ima u svom kadru najviše igrača Wolverhamptona, no oni glavni igraju u najjačim klubovima, poput Manchester Cityja, Atletica, Liverpoola i Juventusa. Momčad je to koju smo upoznali prošle jeseni kada je s lakoćom dvaput svladala Hrvatsku i dobro znamo koliko je moćna.

Što se Španjolske tiče, ona je na prekretnici. Izbornik Luis Enrique na Euro nije pozvao niti jednog igrača Reala, puno je tu mladih talenata, a udarni napadač trebao bi biti Gerard Moreno iz Villarreala. Mjesto u ekipi pronašao je i dobro nam poznati Dani Olmo, jedan od najboljih nogometaša koji je ikad igrao u Dinamu.

U svakom slučaju, ova utakmica na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu pokazat će nam mogućnosti nove španjolske reprezentacije, koja sigurno nije u uskom krugu kandidata za osvajanje europske titule. No, ako ih Enrique uspješno organizira na travnjaku, mogu pomrsiti račune favoritima.

Portugal pak s puno više ambicija odlazi na europsku smotru, gdje ga već u skupini čekaju Francuska i Njemačka. Baš zato nema vremena za kalkulacije, već mora i prije početka velikog natjecanja pokazati svoju moć na travnjaku…

Prethodni dvoboji:
07.10.20 Portugal0:0Španjolska PRI
15.06.18 Portugal3:3Španjolska SP
27.06.12 Portugal0:1Španjolska EUR
17.11.10 Portugal4:0Španjolska PRI
29.06.10 Španjolska1:0Portugal SP

Izostanci i ozljede:

Španjolska: Sergio Ramos (nije pozvan).

Portugal: nema značajnih izostanaka.

Portugal osvaja Europsko prvenstvo

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Portugal i Španjolska u prošlosti su igrali zaista različite utakmice, od nesputanih golijada do tvrdih taktičkih nadmudrivanja, u kojima su na kraju odlučivali udarci s bijele točke.

Ovaj put vjerujemo da taktička disciplina neće biti na najvišem nivou, a obje momčadi imaju dovoljno moćne napade da zabiju, zbog čega koeficijent 1.86 na okladu oba daju gol definitivno uzimamo kao glavni izbor za ovu utakmicu.

Uz dužno poštovanje Luisu Enriqueu i njegovim nogometašima, pred Španjolcima je još mnogo posla da dođu na razinu da se mogu natjecati s najboljima na svijetu. Iako su ih kladionice u ovom susretu proglasile favoritima, mi se s tim ne slažemo i preporučujemo kvotu 1.68 na dvoznak na Portugal, koji čak i ako neće igrati sa svojim udarnim snagama, ima dovoljno talenata čak i na klupi.

Od ostalih oklada svakako nam se čini zanimljivim pobjeda Portugala uz kvotu od čak 3.3, a također vjerujemo da bismo mogli vidjeti kazneni udarac u ovom susretu, za što možete dobiti koeficijent 2.8.

Također preporučujemo uzeti u obzir klađenje uživo, jer tijekom susreta bi se mogle pojaviti neke sasvim nove, u ovom trenutku nepoznate opcije za dobitak, a s obzirom da Rabona nudi čak 9 koeficijent na titulu Portugala na Euru, možda nije loš trenutak probati to odigrati, prije nego što momčad pokaže karte u ovoj prijateljskoj utakmici…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.86

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.68

Portugal X2

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top