Roma vs. Bayer – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
D W L W W
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 02. svibanj 21:00
Forma:
D D D W W
Roma
Dvoznak: 1X1.80
Bayer
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog četvrtka započinju polufinalne utakmice Europske lige, a najviše zanimanja privlači dvoboj Rome i Bayer Leverkusena u Rimu.

Radi se o reprizi polufinala iz prošle godine, kada su Rimljani prošli dalje pod Joseom Mourinhom. Sada Roma ima novog trenera Daniellea de Rossija i nada se sličnom uspjehu, protiv suparnika koji je u međuvremenu svojim igrama impresionirao cijelu Europu.

Roma ima ponešto problema s izostancima i ozljedama. Romelu Lukaku nije potpuno spreman, no zato je tu Paulo Dybala koji se itekako želi dokazati na velikoj sceni. Tammy Abraham bio je ozlijeđen veći dio sezone, no sada je spreman zauzeti mjesto u ofenzivi, što vrijedi i za vječnog džokera Stephana El Shaarawyja.

De Rossi u ovoj utakmici ozbiljno računa i na svoju veznu liniju, s Lorenzom Pellegrinijem na središnjem mjestu. Tu je i Bryan Cristante koji proživljava solidnu sezonu, a sve više prostora dobiva i mladi Nicola Zalewski.

Obrana pak Rome s Diegom Llorenteom pokazuje određena poboljšanja u posljednje vrijeme, no jasno da Mile Svilar među vratnicama neće biti nezaposlen u ovoj utakmici.

Što se gostiju tiče, Bayer Leverkusen pod Xabijem Alonsom ne zna za poraz ove sezone. Nevjerojatna je to serija koja traje upravo od poraza od Rome u svibnju prošle godine u Europskoj ligi.

“Apotekari” su se izvukli u sudačkoj nadoknadi u zadnjih par utakmica i nadaju se da će ovaj put izbjeći dramu. U tome bi trebao pomoći odlični Victor Boniface u napadu, najbolji strijelac Bayera.

Važan čovjek svakako je i Patrik Schick, uvijek spreman svojim potezima odlučiti utakmicu, a tu je još Amine Adli koji se također nada minutaži. U sredini pak terena odličan posao odrađuje Jonas Hofmann, a ne zaboravimo ni Granita Xhaku koji se odmarao za vikend i bit će u svojem najboljem izdanju u ovoj utakmici.

Naš Josip Stanišić odigrao je neke odlične utakmice u posljednje vrijeme pa i njega možemo očekivati na travnjaku rimskog Olimpica, u utakmici u kojoj bi nijanse mogle odlučivati o pobjedniku…

Prethodni dvoboji:
18.05.23 Bayer Leverkusen0:0Roma EL
11.05.23 Roma1:0Bayer Leverkusen EL
04.11.15 Roma3:2Bayer Leverkusen LP
20.10.15 Bayer Leverkusen4:4Roma LP
03.11.04 Roma1:1Bayer Leverkusen LP

Izostanci i ozljede:

Roma: Celik Z. (crveni karton), Lukaku R. (ozljeda mišića).

Bayer: Iglesias B. (ozljeda ruke).

Bayer zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč malom padu forme i gostujućem terenu, kladionice u Hrvatskoj svejedno su proglasile Bayer velikim favoritom u ovoj utakmici.

Mi se s tim ipak ne slažemo. Roma već tri sezone u nizu igra odlično u Europi i dolazi sve do finala. Imat će mnogo posla s Rimljanima Bayer u gostima i ne vjerujemo da će lako i uvjerljivo proći dalje. Zato je naša glavna preporuka oklada 1X na Romu u ovoj utakmici, uz kvotu 1.80 u kladionici 22bet.

Mogla bi to biti čvrsta i vrlo oprezna utakmica. Zbog toga ima smisla odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, što ide uz kvotu 1.83 u kladionici 20bet. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što ćete dobiti tečaj 2.11.

Po istoj logici zanimljivo djeluje i oklada oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.94, što postaje dobitno ako jedan od dva golmana svoju mrežu sačuva netaknutom. Odigrati možete i da gol NE pada u oba poluvremena, što ide uz kvotu 1.94.

Kladiti se možete i na kornere. Pa ćete tako dobiti 2.10 na više od 9.5 kornera na utakmici, što je scenarij koji možemo zamisliti kad igraju ove dvije ekipe.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, u kladionici bet365 dobit ćete 4.50 na gol Paula Dybale, a 5.50 ako tipujete na Lorenza Pellegrinija. S druge strane, kvota je 2.37 da će zabiti Victor Boniface, a 2.75 ćete dobiti na Patrika Schicka.

Za kraj, spomenimo i okladu na crveni karton, uz tečaj 5.00, što nije rijetkost u Europskoj ligi, pogotovo kad natjecanje dođe u svoju završnicu…

U kladionici 22bet bonus od 122 € iskoristiv je na polufinalnim utakmicama Europske lige!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top