Rijeka vs. Hajduk – Tipovi za klađenje i najava Hrvatskog kupa

Forma:
W D D L W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 26. svibanj 19:00
Forma:
L W W D W
Rijeka
Dvoznak: 1X2.12
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Sezona Prve HNL završila je prošle nedjelje, a posljednja utakmica domaćeg klupskog nogometa igra se ovog četvrtka u Splitu, gdje je na rasporedu veliko finale Hrvatskog kupa između Hajduka i Rijeke.

Splitska momčad koju vodi Valdas Dambrauskas čeka na trofej još od 2013. godine i očajnički želi proslaviti titulu pred svojim navijačima, ali svjesna je da je čeka izuzetno teška utakmica.

Hajduk može biti zadovoljan ovom sezonom u kojoj je završio na drugom mjestu u domaćem prvenstvu i pokazao da može potpuno ravnopravno igrati s Dinamom, kao i s ostalim momčadima sa samog vrha ljestvice, što nije bio slučaj prethodnih godina.

Glavna zvijezda Splićana je definitivno Marko Livaja, koji je zabio čak 27 golova u Prvoj HNL i uvjerljivo osvojio titulu najboljeg strijelca, dok je izabran i za najboljeg igrača na domaćoj sceni pa će se od njega očekivati da riješi i ovu utakmicu.

Hajduk u svojim redovima ima još igrača koji su pokazali mnogo potencijala, prije svega Filipa Krovinovića koji drži veznu liniju, a dobar je bio i Marin Ljubičić u ofenzivi.

Najveće slabosti Hajduk pokazuje u obrani, u kojoj su Nikola Katić i suigrači radili previše pogrešaka ove sezone, a to se neće smjeti ponoviti u finalu, jer Lovre Kalinić među vratnicama u tom slučaju neće moći spasiti svoje suigrače.

S druge strane, Rijeka pod Goranom Tomićem igra odličan nogomet, a posebno je to došlo do izražaja u Kupu, gdje je izbacila Dinamo i Osijek, a sada želi svoju priču završiti osvajanjem trofeja.

Riječani su ove sezone dvaput gostovali na Poljudu i oba su puta pobijedili, što ih mora ispuniti optimizmom, a za ovu utakmicu su se pripremali posljednjih mjesec dana i sigurno će biti opasan protivnik Hajduku.

Tomića muči ozljeda Harisa Vučkića, koji je bio odličan u proljetnom dijelu prvenstva, ali na raspolaganju ima Josipa Drmića, strijelca 24 gola u svim natjecanjima, kojem bi ovo mogla biti oproštajna utakmica u riječkom dresu.

Rijeka još ima mnogo sposobnih igrača prema naprijed, poput veznjaka Domagoja Pavičića, a tu je i preporođeni Robert Murić, koji proživljava najbolju sezonu otkad se vratio u HNL. U svakom slučaju, i domaći i gosti imaju svoje adute pa nas definitivno čeka neizvjesna utakmica, u kojoj bi mogle odlučiti nijanse…

Prethodni dvoboji:
08.05.22 Rijeka0:3Hajduk HNL
26.02.22 Hajduk1:3Rijeka HNL
21.11.21 Rijeka2:3Hajduk HNL
29.08.21 Hajduk1:2Rijeka HNL
01.05.21 Hajduk3:2Rijeka HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: Haris Vučkić (ozljeda mišića).

Hajduk: Gergo Lovrencsics (ozljeda mišića), Nikola Katić (ozljeda zgloba).

Hajduk zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako u Splitu finale proglašavaju utakmicom godine i Riječane čeka vatrena atmosfera na Poljudu, svejedno vjerujemo da Tomićeva momčad ima što za reći kroz 90 minuta ovog uzbudljivog okršaja.

Rijeka je već dvaput ove sezone pobijedila u Splitu, a iz Kupa je izbacila Dinamo i Osijek, čime je pokazala da je zrela za najviše domete. Zbog toga je naša glavna preporuka dvoznak 1X na Rijeku, koja je u ovoj utakmici službeni domaćin, iako se igra na Poljudu. Koeficijent koji možete dobiti na ovoj okladi je čak 2.12 u kladionici 22bet, a oklada je dobitna čak i ako Hajduk pobijedi u produžetku.

Od ostalog, online kladionice iznenađujuće vjeruju da će se ovo finale pretvoriti u golijadu pa ćete na okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, dobiti koeficijent 2.44, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost.

Po istoj logici, odlično djeluje i oklada da gol neće biti postignut u oba poluvremena, uz kvotu 2.51, a 2.29 ćete dobiti ako odigrate da oba tima neće dati gol u 90 minuta regularnog vremena.

Spomenimo i kombinacijsku okladu koju nudi 20bet, dvoznak na Rijeku i manje od 2.5 gola na utakmicu, za što ćete dobiti kvotu čak 4.13.

Za kraj, ne zaboravimo ni okladu na isključenje, jer dobit ćete na crveni karton koeficijent 4.00, a u ovakvom finalu koje bi moglo biti vrlo nervozno lako bi se moglo dogoditi da sudac nekog pošalje na neplanirano ranije tuširanje…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top