Poljska vs. Slovačka – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
D D L W D
  • Gazprom Arena
  • Početak: 14. lipanj 18:00
Forma:
D D W D D
DOMAĆIN 1.82
Remi 3.22
GOST 5.10
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon sjajnog nastupa na Euru u Francuskoj 2016. godine i vrlo slabog na SP-u u Rusiji dvije godine kasnije, Poljaci treći put u nizu igraju na velikoj nogometnoj smotri i nadaju se da mogu svojim nastupom baciti navijače u euforiju.

Predvođeni uglednim portugalskim stručnjakom Paulom Sousom, Poljska pod svaku cijenu želi proći skupinu na Europskom prvenstvu, a prvi njezin protivnik na putu do osmine finala bit će Slovaci, u obračunu susjeda s istoka Starog kontinenta.

Poljaci imaju jedan razlog za optimizam uoči ovog turnira, a taj razlog se zove – Robert Lewandowski. Najbolji napadač svijeta utrpao je ove sezone 41 gol u Bundesligi i srušio rekord Gerda Müllera, potvrdivši još jednom da se danas pred suparničkim golom nitko ni približno dobro ne snalazi kao on.

S takvim čovjekom u momčadi može se napraviti puno, no Lewandowski će morati dobiti podršku suigrača, da se ne bi ponovio fijasko sa SP-a prije tri godine.

Poljska ima još nekoliko cijenjenih nogometaša, od Szczesnog koji brani za Juventus do Bednareka iz Southamptona i Zielinskog iz Napolija, a tek trojica pozvanih igraju u domaćem prvenstvu pa je jasno da se radi o družini koja ima iskustva igranja jakih utakmica.

Za Sousu i njegove igrače bit će izuzetno bitno dobro otvoriti turnir, jer svaka sljedeća utakmica bit će sve teža pa im treba pobjeda protiv Slovačke kao potvrda vrijednosti, koja bi im podigla samopouzdanje za nastavak Europskog prvenstva.

No, Slovaci imaju sasvim drukčije ideje za ovu utakmicu koja se igra u Sankt Peterburgu. Izbornik Štefan Tarkovič složio je čvrstu momčad koja nije izgubila u posljednjih pet utakmica te ima namjeru nastaviti svoju seriju i na Euru.

Bit će to drugi u nizu nastup na europskoj reprezentativnoj smotri za Slovačku, a može se pohvaliti i sudjelovanjem na SP-u u Južnoj Africi. Dosad je svaki put prošla skupinu, no ovaj put to neće biti lako, sa Španjolskom i Švedskom koji je čekaju nakon Poljske.

Riječ je o momčadi u kojoj po kvaliteti odskaču Milan Škriniar i Marek Hamšik, a Tarkovič će inzistirati na čvrstoj timskoj igri i uigranim kombinacijama prema naprijed. No, pitanje je hoće li to funkcionirati protiv nogometne elite na ovom turniru, a Poljska u očima stručnjaka definitivno ima prednost u ovoj utakmici…

Prethodni dvoboji:
15.11.13 Poljska0:2Slovačka PRI
26.05.12 Poljska1:0Slovačka PRI
14.10.09 Poljska0:1Slovačka SPK
15.10.08 Slovačka2:1Poljska SPK
07.02.07 Poljska2:2Slovačka PRI

Izostanci i ozljede:

Poljska: Arkadiusz Milik (ozljeda koljena).

Slovačka: Ivan Schranz (ozljeda bedra).

Poljska poluvrijeme/kraj 1/1

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U dvobojima reprezentacija susjednih država uvijek postoji poseban naboj pa možemo u Sankt Peterburgu očekivati vatru na terenu u kojoj bi jedan potez mogao odlučiti pobjednika.

A taj potez trebao bi se dogoditi u režiji Poljske, koja definitivno ima kvalitetu na svojoj strani i trebala bi to dokazati na travnjaku. Zato se koeficijent 1.83 na njezinu pobjedu čini kao prilično obećavajuća opcija za klađenje.

Naravno, najbolji pojedinac na travnjaku definitivno bi trebao biti Robert Lewandowski koji u redovima Poljaka ima još veće ovlasti nego u Bayernu. Baš zato kvotu 2.01 da će postići pogodak u ovom susretu i donijeti bodove svojoj reprezentaciji izdvajamo kao drugi prijedlog za igru.

Od ostalog, u ovakvim susretima uvijek postoje izgledi da vidimo kazneni udarac, a ako se to dogodi, smiješi vam se koeficijent 2.93. Također ne smijemo zaboraviti niti burzu klađenja Betfair na kojoj bi klađenje uživo ovog ponedjeljka moglo biti jako zanimljivo, s koeficijentom preko 2 da će još jedan pogodak pasti u posljednjih 20 minuta utakmice…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.82

Pobjeda Poljske

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.01

Gol Lewandowskog

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top