Osijek vs. Pogon – Tipovi za klađenje i najava Europa Conference lige

Forma:
W D W W D
  • Gradski vrt
  • Početak: 29. srpanj 21:00
Forma:
W D W L W
DOMAĆIN 1.99
Remi 3.26
GOST 3.74
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Punih 20 godina nakon što je Osijek umalo prezimio u Europi, izgubivši tek u 3. kolu Kupa UEFA od Slavije Prag, momčad iz Gradskog vrta započinje protiv poljskog Pogona novu međunarodnu avanturu, u nadi da može nadmašiti najveći uspjeh u povijesti kluba.

A pod trenerom Nenadom Bjelicom sve je moguće! Dokazao je to dok je bio na čelu Dinama, a posebno otkad je došao na osječko kormilo, gdje se već u svojoj prvoj sezoni borio za titulu prvaka i digao klub na jedan sasvim novi nivo.

Osijek je dobro krenuo u Prvoj HNL i ovog ljeta, pobijedivši Šibenik na svom stadionu, da bi zatim trijumfirao i u derbiju na Poljudu. Sada tu dobru formu mora preseliti na europsku frontu, gdje mu je prvi protivnik u Europa Conference ligi poljski Pogon iz Szczecina, s kojim je u gostima odigrao 0:0.

Ako je suditi prema prvoj utakmici odigranoj u Poljskoj, Osječane čeka čvrsta bitka protiv protivnika koji zna igrati na rezultat i limitirati protivnika na minimalan broj prilika za pogodak. No, uz Ramona Miereza u napadu, kao i Damjana Bohara te Marina Pilja koji mu se pridodaju, Bjeličina družina definitivno ima prava oružja kako zabiti pogodak Pogonu.

S druge strane, treba reći da je poljski nogomet napredovao posljednjih godina, a momčad iz Szczecina pogotovo. Austrijanac Alexander Gorgon dobro nam je poznat i znamo da se radi o kvalitetnom igraču još iz njegovih dana na Rujevici, dok u napadu iskače Luka Zahovič, sin slavnog Zlatka koji pokušava izgraditi vlastitu karijeru. Bivši Hajdukov golman Dante Stipica nalazi se pak među vratnicama.

Pogon nikad nije bio prvak Poljske, no prošlu sezonu završio je na čvrstom trećem mjestu i tako izborio izlazak u Europu. Trener Kosta Runjaić pokušat će sve što je u njegovoj moći kako bi se ova poljska momčad pokazala u trećem po snazi europskom natjecanju, no mora pobijediti u Gradskom vrtu, jer pravilo “gola u gostima” više mu ne donosi prednost.

U svakom slučaju, unatoč tome što je Pogon bio apsolutno ravnopravan suparnik u prvom dvoboju, Osijek sa sjajnim Bjelicom na klupi, na svom stadionu ima sve što je potrebno da bi izborio prolazak dalje. No, to tek treba pokazati na travnjaku…

Prethodni dvoboji:
22.07.21 Pogon0:0Osijek ECL

Izostanci i ozljede:

Osijek: Ante Erceg (ozljeda koljena).

Pogon: Igor Lasicki (ozljeda koljena).

Osijek zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na odličan start sezone i to što je Nenad Bjelica uspio u svojim redovima zadržati ključne igrače koji su mu donijeli titulu viceprvaka ovog proljeća, vjerujemo da Osijek može nešto napraviti i u Europi ovog ljeta.

Bit će teško ponoviti uspjeh generacije iz 2001. godine i boriti se za europsko proljeće sve do posljednje utakmice jesenskog dijela turnira, no Pogon bi Osječani trebali savladati i to u regularnom vremenu. Zato je naša glavna preporuka pobjeda Osijeka, uz koeficijent 1.99, što se svakako isplati odigrati.

Vjerujemo također da ćemo gledati sasvim drukčiju utakmicu od one u Szczecinu, u kojoj kad padne prvi pogodak, čvrste formacije će se raspasti i krenut će ofenziva na obje strane. Zato je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, uz kvotu 2.27, da će pasti više od 2.5 gola.

Oklada koju nudi Rabona, da će Osijek zabiti više od 1.5 gol, uz 1.80, također nam djeluje kao zanimljiv izbor u ovom susretu.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, pri kojem će se zasigurno pojaviti neke dodatne opcije, koje u ovom trenutku nisu toliko očite, pa bi svaki igrač trebao svoju omiljenu online kladionicu imati uključenu na mobitelu tijekom ovog okršaja, kako bi mogao u pravom trenutku reagirati i kvotom koja je na svom vrhuncu maksimizirati dobitak…

Osijek - Pogon Koeficijenti

22bet

1.99

Pobjeda Osijeka

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.27

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top