Nizozemska vs. Ukrajina – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
W D W W L
  • Johan Cruijff Arena
  • Početak: 13. lipanj 21:00
Forma:
W W D D D
Nizozemska
Oba daju gol: Da2.34
Ukrajina
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Punih sedam godina trebalo je Nizozemskoj da se oporavi i napokon izbori mjesto na jednom velikom reprezentativnom natjecanju, što je u prošlosti bilo nezamislivo. No, kriza je završena, a trostruki viceprvaci svijeta i prvaci Europe iz 1988. godine ponovo igraju solidan nogomet i ambiciozno se nadaju da će ovog ljeta igrati važnu ulogu na Europskom prvenstvu.

No, koliko daleko Nizozemska može ići ostaje potpuna nepoznanica. Riječ je o momčadi koju čine igrači vrhunske kvalitete, ali i nekoliko neprovjerenih na velikoj sceni koji će također morati ući u prvih 11.

A najslabija karika mogao bi biti nizozemski izbornik. Frank de Boer preuzeo je momčad prošlog ljeta i u svojoj dosadašnjoj karijeri nije se proslavio vodeći Inter i Crystal Palace pa je pitanje može li čovjek kojeg je svojedobno Mourinho proglasio “najgorim trenerom u povijesti Premiershipa” uspješno voditi svoju zemlju.

Pod De Boerom je Nizozemska dosad imala prosječne rezultate, od kojih odskače poraz od Turske u kvalifikacijama za SP te pobjede protiv Poljske i BiH u Ligi nacija. A na Europskom prvenstvu narančasti imaju dobre izglede barem proći skupinu, a prvi na njihovom putu bit će Ukrajinci, koje će dočekati u svom Amsterdamu.

Ukrajina se pak polako vraća među najbolje reprezentacije Europe. Ono što nije uspjelo slavnoj generaciji s kraja devedesetih, izboriti mjesto na Euru, to je prilično lako ostvarila aktualna momčad koju vodi legendarni Andrij Ševčenko.

Ukrajinci imaju dobro izbalansiranu ekipu koju je Ševčenko, njihov najbolji nogometaš u povijesti uspješno posložio. Oleksandr Zinčenko i Andrij Jarmolenko najuglednija su imena, s naturaliziranim Brazilcem Marlosom kao tajnim oružjem u ofenzivi.

Ono što Ševčenka može brinuti je to što njegova momčad u posljednjih godinu dana uglavnom gubi od jakih reprezentacija, a pobjeđuje slabe, kakvih nema na ovom turniru.

No, domoljubni moment definitivno je na strani Ukrajine u ovom dvoboju, kao i želja za dokazivanjem, protiv protivnika za koje neće igrati ozlijeđeni Virgil van Dijk i Donny van den Beek, što će otvoriti određene pukotine u nizozemskoj obrani.

Nema sumnje, Nizozemskoj treba dati određenu prednost u ovom dvoboju, ali gledajući prethodne utakmice jasno je da to neće ići glatko i da nas na travnjaku čeka otvoreni nogomet u kojem će i jedni i drugi imati priliku postići pogodak…

Prethodni dvoboji:
11.08.10 Ukrajina1:1Nizozemska PRI
24.05.08 Nizozemska3:0Ukrajina PRI

Izostanci i ozljede:

Nizozemska: Donny van den Beek (ozljeda prepone), Virgil van Dijk (ozljeda koljena), Matthijs de Ligt (ozljeda prepone).

Ukrajina: Viktor Cigankov (ozljeda lista), Oleksandr Tumčuk (ozljeda mišića).

Nizozemska pobjeđuje rezultatom 2:1

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Reprezentativni nogomet posljednjih je godina postao puno zatvoreniji u odnosu na klupski, s malim brojem golova koji padaju na velikim turnirima, čak i u grupnoj fazi.

Ipak, vjerujemo da ova utakmica neće biti takva i da ćemo vidjeti golove i to s obje strane. Baš zbog toga oklada oba daju gol, uz kvotu čak 2.34 nešto je što vrijedi pokušati odigrati u ovakvom otvorenom dvoboju, dvije momčadi čiji su napadi kvalitetniji od obrana.

Naravno, ako krenu padati golovi, teško da će Nizozemska i Ukrajina stati na samo po jedan postignuti pogodak, pa oklada da će pasti više od 2.5 gola, na što je ponuđen koeficijent 2.20 djeluje sasvim izgledno.

A za one koji love velike kvote, oklada na pogodak Andrija Jarmolenka, uz kvotu 5 sigurno je jedna od opcija koje će uzeti u obzir, dok će dobiti malo manje, 2.3 na gol Memphisa Depaya. Uz sve to, oklade na prijelaz poluvrijeme/kraj, u kojima netko vodi nakon 45 minuta pa protivnik preokreće do kraja susreta, također mogu biti dobitna opcija…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

2.34

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.20

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top