Manchester City vs. Atletico – Tipovi za klađenje i najava Lige prvaka

Forma:
W W D D W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 05. travanj 21:00
Forma:
W W W W W
Manchester C.
Poluvrijeme/kraj: 1/12.00
Atletico M.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ulazimo u samu završnicu Lige prvaka, u kojoj ćemo kroz četvrtfinalne dvoboje saznati tko je najzreliji osvojiti titulu. Ovog utorka oči će prije svega biti uprte u nogometaše Manchester Cityja i Atletica, koji igraju svoju prvu od dvije međusobne utakmice.

Momčad iz Manchestera Pepa Guardiole uvijek je među glavnim favoritima za europsku krunu, no nikad je još nije osvojila. Ipak, navijači nebesko-plavih nadaju se da će 2022. godina napokon biti njihova, a dvoboji s Atleticom pokazat će nam jesu li takva očekivanja realna.

Manchester City ove sezone napokon ima manje problema s ozljedama, a zdrav je i spreman Kevin de Bruyne, ključni čovjek vezne linije koji svojim potezima bez problema može slomiti svaku protivničku obranu.

U odličnoj formi također je i Bernardo Silva, koji će u dobrom raspoloženju dočekati u ovu utakmicu nakon što je s Portugalom osigurao nastup na SP-u, dok će Guardiola svakako mnogo očekivati i od skupocjenog Jacka Grealisha, koji bi trebao biti prevaga u odnosu na prošlu sezonu, kada je City zapeo u finalu ovog natjecanja.

U napadu pak katalonski trener ima brojna rješenja, od brzonogog Raheema Sterlinga do vještih realizatora Riyada Mahreza i Gabriela Jesusa pa je jasno da tko god zaigra od prve minute, bit će ozbiljna prijetnja madridskom golu.

A Atletico je kao aktualni prvak Španjolske svašta proživio ove sezone, od očajnih rezultata u La Ligi i podbacivanja u grupnoj fazi Lige prvaka, do serije pobjeda kojom je Diego Simeone u posljednje vrijeme vratio optimizam u redove crveno-bijelih.

Madridski klub prošle sezone glatko je ispao od Chelseaja u Ligi prvaka, bez prave prilike u dvije utakmice i to će Simeone pokušati ovaj put izbjeći, uz Luisa Suareza i Antoinea Griezmanna kao lidere momčadi i igrače koji bi trebali biti zaduženi za pogotke.

Dobra je vijest da se u momčad za vikend nakon ozljede vratio i Šime Vrsaljko, koji bi mogao biti Simeoneov tajni adut u ovoj utakmici, a oporavila se i većina drugih koji su muku mučili s ozljedama, uključujući Thomasa Lemara i Renana Lodija, vrlo važne za organizirani nogomet kojeg Atletico igra.

U svakom slučaju, Simeone je na Etihadu pred daleko najvećim izazovom ove sezone i ova utakmica pokazat će nam koliko zapravo današnji Atletico vrijedi. A Manchester City računa na pobjedu i to uvjerljivu, kojom bi slomio suparnika i prije uzvrata, no to tek treba osigurati na travnjaku, gdje su se u Ligi prvaka događala i puno veća iznenađenja…

Prethodni dvoboji:
Manchester City-nikad dosad igrali-Atletico

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Dias R. (ozljeda bedra), Mendy B. (suspenzija), Palmer C. (ozljeda stopala).

Atletico: Herrera H. (ozljeda bedra).

ManCity osvaja Ligu prvaka

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Vjerovali ili ne, iako već dugo i jedni i drugi spadaju u europski vrh, Manchester City i Atletico nikad nisu igrali međusobno pa će nam ova dva dvoboja napokon pokazati leži li Simeoneov nogomet Pepu Guardioli.

Po običaju, online kladionice ponudile su minimalno na pobjedu domaćina, no City je momčad koja melje protivnika od prve do posljednje minute pa se isplati igrati na riskantnije opcije, čak i na ovom nivou nogometa. Zato je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.00, što znači da Manchester City mora povesti u prvom poluvremenu i zatim prednost uspješno održati do kraja dvoboja.

Uz posjed lopte koji je uvijek na strani “građana”, oklada da oba tima NEĆE dati gol također se ovog utorka čini izgledom, za koju ćete dobiti koeficijent 1.72.

A radi se o utakmici u kojoj igraju dvije momčadi potpuno suprotne nogometne filozofije i moglo bi zaiskriti. Zato koeficijent 2.64 na dosuđeni penal izgleda primamljiv, kao i 4.00 na crveni karton, koji itekako možemo zamisliti na Etihadu.

Što se pak strijelaca tiče, na Riyada Mahreza ulovit ćete 2.10 ako zabije, a 4.75 ako to bude prvi gol na utakmici. Na Raheema Sterlinga kvota je 2.50, kao i na gol Kevina de Bruynea.

Za kraj, svakako moramo spomenuti klađenje uživo, jer ovo je Liga prvaka, u kojoj se katkad nepredviđene stvari događaju na travnjaku. Zato svakako imajte svoju omiljenu kladionicu otvorenu na mobitelu dok gledate utakmicu i obavezno reagirajte okladom na temelju onog što vidite na terenu, ako zaključite da je vaša inicijalna prognoza otišla u krivom smjeru…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top