Leicester vs. Arsenal – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
D W W W D
  • King Power Stadium
  • Početak: 30. listopad 13:30
Forma:
W W D D W
Leicester
Više od 2.5 gola1.80
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Trenutno u Premiershipu toliko je jakih i moćnih momčadi da baš svako kolo ponudi barem jednu derbi utakmicu. Ovog vikenda u istom danu na travnjak izlaze Tottenham i Manchester United, kao i Leicester koji će ugostiti Arsenal, u dvoboju koji će nam dati odgovor tko od ove dvije momčadi ima potencijal boriti se za mjesta koja sljedeće sezone vode u Europu.

Nakon što se dvije sezone u nizu borio do samog kraja engleskog prvenstva za poziciju koja osigurava mjesto u Ligi prvaka, Leicester City nešto je slabije otvorio natjecanje ovog ljeta, no polako diže formu, o čemu svjedoči pobjeda protiv Manchester Uniteda 4:2, uz prekrasan pogodak Yurija Tielemansa.

Momčad Brendana Rodgersa po kvaliteti pojedinaca možda zaostaje za najbogatijima u Premiershipu, no nadoknađuje to dobrom atmosferom i kolektivnom igrom, a tu je i Jamie Vardy kao prevaga, legendarni napadač “lisica” koji je već utrpao 7 golova ove sezone.

Uoči dolaska Arsenala Vardyja muči koljeno pa je pitanje koliko može dati na travnjaku, no tu je Kelechi Iheanacho koji se probudio u posljednjim utakmicama, dok tajno oružje predstavlja Patson Daka, zambijski ofenzivac koji je nedavno protiv Spartaka u Europskoj ligi zabio četiri gola.

Dodajmo tome Jamesa Maddisona koji je napokon počeo igrati kako zna i jasno je zašto Leicester s dvije pobjede u nizu dočekuje goste iz Londona i vjeruje da može pobijediti ovu utakmicu.

A nakon što je sezonu otvorio s tri uvjerljiva poraza te u rujnu držao čak i posljednje mjesto na ljestvici, Arsenal se polako budi. Momčad Mikela Artete dokopala se sredine ljestvice i zapravo mnogo ne zaostaje za vodećima, no morat će iz tjedna u tjedan igrati na svom vrhuncu, ako se želi umiješati u borbu za europska natjecanja.

“Topnici” u svojim redovima nemaju kvalitetu kakvu su imali u doba Thierryja Henryja i Dennisa Bergkampa, no tu je nekoliko igrača koji mogu zagorčati život svakome, poput Pierre-Emerica Aubameyanga i Alexandrea Lacazettea, napadačkog dvojca vrhunske klase.

Sve bolje na lijevoj strani igra i brzonogi Emile Smith Rowe, kao i Thomas Partey u sredini koji je doveden iz Atletica. Čeka se još da Bukayo Saka uđe u formu, da vidimo koliki je domet londonske momčadi, kad svi igrači igraju na svom maksimumu.

Arsenal posljednjih godina nije dobro prolazio u dvobojima s najboljim engleskim momčadima, ali protiv Leicestera ima solidne rezultate. Uostalom, nije izgubio niti u dvije utakmice sezone 2015./2016., šampionske za “lisice”.

Baš zbog toga dvoboj na King Power stadionu mogao bi biti izuzetno zanimljiv, a s obzirom na slabosti koje su pokazale obje obrane u prethodnim utakmicama, golovi ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
28.02.21 Leicester1:3Arsenal PL
25.10.20 Arsenal0:1Leicester PL
23.09.20 Leicester0:2Arsenal EFL
07.07.20 Arsenal1:1Leicester PL
09.11.19 Leicester2:0Arsenal PL

Izostanci i ozljede:

Leicester: Albrighton M. (udarac), Fofana W. (slomljena noga), Justin J. (ozljeda koljena), Ndidi W.(ozljeda bedra).

Arsenal: Xhaka G. (ozljeda koljena).

Leicester zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Leicester i Arsenal definitivno mogu igrati otvoren i ofenzivni nogomet, a napadački dio obje ekipe puno je kvalitetniji od njihovih obrana.

Baš zbog toga vjerujemo da će ovaj dvoboj ponuditi priliku strijelcima da se pokažu pa je naš prvi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz primamljivi koeficijent 1.80.

Također, unatoč dužnom poštovanju kojeg zaslužuju Arteta i njegovi momci, smatramo da su i forma i kvaliteta trenutno na strani domaćina pa je naš drugi prijedlog oklada na pobjedu Leicestera, uz kvotu 2.40.

Od ostalog, svakako da ima smisla oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.70, dok je na pogodak Kelechija Iheanacha čak 2.87, a sigurno je jedan od najizglednijih strijelaca na travnjaku.

Za kraj, spomenimo i kombinacijske oklade koje najbolje europske kladionice uvijek nude, poput pobjede Leicestera uz više od 2.5 gola. Kvota na ovu okladu je čak 4.30, a postoje realni izgledi da će se ostvariti…

Leicester - Arsenal Koeficijenti

22bet

1.80

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.40

Pobjeda Leicestera

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top