Juventus vs. Napoli – Tipovi za klađenje i najava Serie A

Forma:
W W D W W
  • Allianz Stadium
  • Početak: 06. siječanj 20:45
Forma:
L W L W L
DOMAĆIN 1.87
Remi 3.62
GOST 4.08
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Talijansko nogometno prvenstvo vraća se na scenu derbijem Serie A u Torinu ovog četvrtka, kada će snage odmjeriti Juventus i Napoli, dva ugledna kluba s ambicijama igranja Lige prvaka sljedeće sezone.

Juventus pod Massimilianom Allegrijem nije dobro ušao u sezonu i već u siječnju je praktički ispao iz borbe za titulu, ali diže formu u posljednje vrijeme pa se ima pravo nadati mjestu među prva četiri na ljestvici, koja vode među europsku klupsku elitu.

Odlazak Cristiana Ronalda i financijski problemi učinili su svoje pa je dominaciji crno-bijelih u Italiji došao kraj. No, stvara se u Torinu jedna nova perspektivna generacija, koja će imati što za reći u talijanskom prvenstvu u godinama koje dolaze.

Juventus je u prvom dijelu prvenstva izgubio od Napolija i itekako mu se želi revanširati. Tu bi ključnu ulogu mogao odigrati napadački dvojac, kojeg čine Alvaro Morata i Paulo Dybala, obojica s po 5 postignutih golova ove sezone.

Prilici se nada i Moise Kean koji igra zapaženiju ulogu zadnjih tjedana nego prije, a u sredini terena veliko je pojačanje Manuel Locatelli, koji je stigao u klub tijekom ljeta, kao jedan od junaka talijanskog osvajanja Europskog prvenstva. Federico Chiesa, još jedan važan talijanski reprezentativac trenutno ima problema s ozljedom mišića i nastup mu je upitan, ali i bez njega Allegri ima na raspolaganju dovoljno kvalitetnih igrača i definitivno cilja na pobjedu.

A Napoli je senzacionalno otvorio Seriju A, s 10 pobjeda i remijem u prvih 11 utakmica, no posljednjih tjedana momčad Luciana Spallettija potonula je i prepustila vrh ljestvice Interu, za kojim sada već zaostaje velikih 7 bodova.

Momčad iz Napulja odjednom igra potpuno promjenjivo, jedan vikend odlično, drugi slabo, što se osjeća na rezultatima pa polako dolazi u pitanje i nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, pogotovo ako izgubi u Torinu ovog četvrtka.

Spalletti ima problema i s ozljedama, od kojih ga najviše zabrinjava Kalidou Koulibaly, cijenjeni branič koji će vrlo vjerojatno propustiti ovaj ogled, dok Victor Osimhen i Hirving Lozano, uzdanice nebesko plavih u napadu također nisu sigurni hoće li biti spremni igrati.

Napoliju preostaje uzdati se u svog kapetana Lorenza Insignea, koji vuče momčad već godinama prema naprijed, a priliku će svakako dobiti i Dries Mertens, belgijski krilni napadač koji više nije na svom vrhuncu, ali može jednim potezom promijeniti tijek utakmice.

No, Juventus je taj koji vjeruje da može diktirati tempo utakmice na stadionu Allianz i osvojiti bodove pa će Napoliju trebati taktički perfektno odrađen posao, ako želi iznenaditi u velikom derbiju…

Prethodni dvoboji:
11.09.21 Napoli2:1Juventus SA
07.04.21 Juventus2:1Napoli SA
13.02.21 Napoli1:0Juventus SA
20.01.21 Juventus2:0Napoli SC
17.06.20 Napoli1:0Juventus COP

Izostanci i ozljede:

Juventus: Chiellini G. (bolest), Chiesa F. (ozljeda mišića), Danilo (ozljeda mišića), Ramsey A. (ozljeda mišića).

Napoli: Elmas E. (bolest), Koulibaly K. (ozljeda lista), Lozano H. (bolest), Malcuit K. (karantena), Osimhen V. (slomljena jagodica), Petagna A. (karantena).

Juventus zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Juventus možda nije dobro prolazio u derbijima u prvom dijelu sezone, no odnos snaga polako se mijenja na karti Italije u korist crno-bijelih i to je nešto što bi trebalo izaći na vidjelo ovog četvrtka.

Iako se Napoli nalazi ispred domaćina na ljestvici i pobijedio je u prvom međusobnom dvoboju, vjerujemo da su forma i stanje s ozljedama na strani Allegrijeve momčadi, zbog čega tipujemo na čistu pobjedu Juventusa, uz koeficijent 1.87, koji nudi kladionica 22bet.

Smatramo da će ovo biti utakmica u kojoj će do izražaja doći kvalitete Alvara Morate, koji će sigurno imati bar nekoliko izglednih prilika poentirati. Zato je naš drugi izbor gol Morate, uz kvotu primamljivih 2.30.

Od ostalog, svakako se zanimljivom čini i oklada oba tima NEĆE zabiti pogodak, uz koeficijent 1.84, jer Juventus je primio samo jedan u zadnjih pet utakmica. A oni koji čvrsto vjeruju u domaćina uvijek mogu odigrati i poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 2.88, što znači da Juventus mora povesti u prvom dijelu i očuvati prednost do samog kraja.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.71, što itekako možemo zamisliti u ovom derbiju…

Chelsea - Tottenham Koeficijenti

22bet

1.88

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.92

Oba NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top