Na koje nogometne momčadi se isplati kladiti u 2022. godini?

Iskusni igrači sportskog klađenja uvijek imaju nekoliko ekipa na koje vole redovito igrati, smatrajući ih najpouzdanijima na svijetu. Evo koje nogometne momčadi bi trebalo uzeti u obzir u ovoj kalendarskoj godini…

Najlakše je doći do dobitka kad igraš na pouzdanu i predvidivu momčad! To je ono čega se drže ozbiljni kladitelji u Hrvatskoj, svjesni da pravi znalac mora imati klubove i reprezentacije na koje se redovito kladi, iskorištavajući njihovu moć na nogometnom travnjaku.

Naravno, radi se o dobro financijski posloženim ekipama, ali i onima koji imaju vrhunske trenere i pojedince, spremne u svakom trenutku promijeniti tijek utakmice i odlučiti pobjednika.

U 2022. godini teško je predvidjeti tko će osvojiti Ligu prvaka, ali ovo su neki od klubova na koje treba ozbiljno računati u različitim natjecanjima. Na njihove uspjehe bi se trebalo isplatiti redovito igrati listiće, a kao bonus nudimo i jednu reprezentaciju koju bi trebalo podržati okladama…

Real Madrid je u uzlaznoj putanji

Možda je kalendarsku godinu započeo porazom od Getafea, ali na Real Madrid treba ozbiljno računati u 2022. godini.

Pod Carlom Ancelottijem momčad ponovo izgleda moćno i dobro organizirano, što bi se moglo posebno osjetiti u nokaut fazi Lige prvaka, ali i u španjolskom prvenstvu.

Luka Modrić ostaje predvodnik “kraljeva”, a osim na pobjede i veći broj postignutih golova na svakoj utakmici, moglo bi se isplatiti i klađenje na Karima Benzemu, koji je najizgledniji strijelac na travnjaku, svaki put kad igra madridski klub…

Manchester City neće posustati

Navikli smo da Guardiolina momčad igra dobro potkraj jedne kalendarske godine i na početku sljedeće, ali zatim padne i prestane biti pouzdana.

U 2022. godini Manchester City zaista ima širinu igračkog kadra, što bi trebalo omogućiti da se serija pobjeda u Premiershipu nastavi sve do proljeća, a daleko bi trebao stići i u Ligi prvaka.

City nema nekog izrazitog strijelca na kojeg se možete kladiti, ali zato su koeficijenti na gol Kevina de Bruynea i Bernarda Silve uvijek visoki i isplativi. Također, klađenje da će pasti više od 3.5 gola u pravilu je izgledno na utakmicama nebesko-plavih i to je ono što treba imati na umu u mjesecima koji slijede…

Inter je klasa za sebe u Italiji

Možda je promijenio trenera i malo sporije krenuo u novu sezonu, ali Inter je trenutno nedodirljivi vladar talijanskog nogometa, što će se potvrditi i ovog proljeća.

Nakon što je Juventus izgubio svoju moć, crno-plavi nemaju pravog protivnika u Seriji A i možemo očekivati niz pobjeda u mjesecima koji dolaze, koji će Simoneu Inzaghiju i njegovim igračima osigurati naslov prvaka možda i prije svibnja.

Vjerujemo da će se u 2022. godini isplatiti kladiti na gol Lautara Martineza, ali i Ivana Perišića, koji ne samo što će zabijati u hrvatskom dresu, već očekujemo isto i u Interovom. Možda talijanski prvak nije glavni kandidat za osvajanje Lige prvaka, no u ostalim natjecanjima u kojima sudjeluje smiješi mu se berba trofeja…

Bayern uvijek može do kraja

Vjerojatno najpouzdaniji klub za klađenje na svijetu. U velikim i važnim utakmicama Bayern vas gotovo nikad ne razočara, a koeficijenti nisu tako niski kao na Manchester Cityju pa se uz Bavarce može lijepo zaraditi.

Ne bi se to trebalo promijeniti ni u novoj kalendarskoj godini. Istina je, Bayern je ispao iz njemačkog Kupa i neće osvojiti novu trostruku krunu, ali u svim ostalim natjecanjima ima sve što je potrebno da ode do kraja.

Također, pokazalo se da se itekako isplati igrati na gol Roberta Lewandowskog, koji trpa iz kola u kolo, a iako koeficijent da će poentirati bude oko 1.50, što je jako malo za klađenje na strijelca, Poljak gotovo da uvijek pronađe put prema mreži pa spada među najsigurnije oklade današnjice…

Dinamo će pokazati tko je gazda

Možda je maksimirski klub nizom posrtaja učinio hrvatsko prvenstvo izuzetno zanimljivim, no svojim potezima na tržištu igrača ove zime već je pokazao da nema namjere komplicirati si život i tijekom proljeća.

Dinamo nije favorit u dvoboju protiv Seville u Europskoj ligi, a ispao je i iz hrvatskog Kupa, no u Prvoj HNL možete računati na “modre”, koji bi nizom pobjeda mogli puno toga riješiti i prije travnja.

Vjerujemo da će jedna od najboljih oklada biti da protivnici iz donjeg doma ljestvice neće biti u stanju Dinamu zabiti pogodak, a od strijelaca Komnen Andrić djeluje kao najpouzdanija opcija…

Brazil želi ponovo na vrh

Za kraj, tu je reprezentativna scena i Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje će započeti tek u studenom. Naravno da želimo da Hrvatska ode do kraja, no ima trenutno i boljih reprezentacija od naše, što objektivan kladitelj mora uzeti u obzir.

Prošlo je punih 20 godina otkad je Brazil osvojio Svjetsko prvenstvo, a trenutna generacija polako i sigurno se izgrađuje, kroz nastupe u vrhunskim europskim klubovima.

Brazil se lakoćom probio kroz južnoameričke kvalifikacije do europske smotre, a tu njegovim ambicijama nije kraj. Čak i ako Neymar bude ozlijeđen, što je uvijek izgledno, brazilska reprezentacija svejedno ima igru za uspon do vrha i svakako se isplati podržati je na najvažnijem nogometnom natjecanju u 2022. godini…

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top