Italija vs. Španjolska – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
W D W W W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 06. srpanj 21:00
Forma:
D D W D D
DOMAĆIN 2.45
Remi 3.11
GOST 3.09
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Čini se da Europsko prvenstvo u nogometu ne može bez okršaja Španjolske i Italije u nokaut fazi turnira. Četvrti put u nizu upravo taj ćemo obračun gledati, ovaj put u dugo iščekivanom polufinalu koje će ugostiti slavni Wembley.

Nakon što su Španjolci bili ti koji su bili uspješniji protiv “azzurra” 2008. i 2012. godine, na putu do dvije titule, Italija je uspješno uzvratila na prethodnom Euru, no nije uspjela otići do kraja. Međutim, ovaj put ako to ponovi momčad Roberta Mancinija ima značajno veće izglede popeti se na nogometni tron.

Nema sumnje, Talijani igraju fantastičan nogomet u posljednjih godinu dana, o čemu je svjedočila i nestvarna serija od čak 11 pobjeda u nizu bez primljenog gola, koja je kulminirala u grupnoj fazi Eura.

Protiv Austrije u osmini finala malo su popustili i umalo ispali, no svoje najbolje lice opet su prezentirali u dvoboju s moćnom Belgijom u četvrtfinalu, protiv koje su dominirali od početka do kraja i zasluženo prošli dalje.

Tajna uspjeha ove Italije fantastična je fizička priprema nogometaša i poletna vezna linija koja ne dopušta protivnicima da dođu do daha. Nicolo Barella ugodno je iznenađenje turnira, a Marco Verratti igra standardno dobro, uz pomoć Jorginha koji je zadužen za defenzivne zadatke u sredini terena.

Prema naprijed Talijani imaju nadahnutog Lorenza Insignea koji prijeti iz svih pozicija, tu je i sve opasniji Federico Chiesa, a centralno napadačko mjesto zauzima Ciro Immobile, koji ne samo što ulazi u prilike za pogodak, već i otvara prostor svojim suigračima.

Španjolska je s druge strane došla na turnir bez ijednog igrača Real Madrida i može biti zadovoljna što je dogurala sve do polufinala. Momčad Luisa Enriquea pokazala nam je nekoliko različitih lica, od efikasnog protiv Slovačke i Hrvatske, do jalovog protiv Švedske, Poljske i Švicarske.

Dvaput su Španjolci morali u produžetak da bi se našli među četiri najbolje reprezentacije na turniru, no momčad je mlada i to se ne bi trebalo osjetiti na igračima. Sergio Busquets ostaje središnja figura u veznoj liniji, dok ostatak momčadi nikad ne zna hoće li igrati kod Enriquea ili neće.

Čak niti Alvaro Morata, udarni napadač ove reprezentacije ne zna kad će ga zamijeniti trener Gerardom Morenom, a isto vrijedi za Ferrana Torresa, Danija Olma, Pabla Sarabiju, Rodrija pa čak i većinu braniča.

Španjolska na ovom turniru još nije igrala s nekom izuzetno kvalitetnom ekipom i ovo će biti utakmica istine, koja će nam zapravo pokazati kolike su mogućnosti Enriqueove družine.

Pokušat će Španjolci držati loptu u svojim nogama i strpljivo graditi put prema pogotku, no Talijani će im maksimalno u tome otežati posao pa možemo očekivati žestoku borbu za svaki milimetar terena u Londonu, u kojoj barem malu prednost sigurno ima Mancinijeva momčad…

Prethodni dvoboji:
02.09.17 Španjolska3:0Italija SPK
06.10.16 Italija1:1Španjolska SPK
27.06.16 Italija2:0Španjolska EP
24.03.16 Italija1:1Španjolska PRI
05.03.14 Španjolska1:0Italija PRI

Izostanci i ozljede:

Italija: Alessandro Florenzi (ozljeda lista), Leonardo Spinazzola (ozljeda Ahilove tetive).

Španjolska: Pablo Sarabia (ozljeda bedra).

Italija prolazi u finale

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nema sumnje, Španjolci su od samog početka turnira miljenici bookmakera, koje im daju niske kvote i uvrštavaju ih među glavne favorite za osvajanje titule, no to nisu potvrdili na travnjaku. Naime, od 5 utakmica u čak 4 su remizirali u regularnom vremenu i da nema Unaija Simona među vratnicama, već bi se oprostili od Eura.

Talijani su s druge strane konstantno dobri i djeluju fantastično na travnjaku. Baš zbog toga naš prvi izbor za ovu utakmicu svakako je pobjeda Italije u regularnom vremenu, uz kvotu 2.45 koju nudi kladionica 22bet.

Također vjerujemo da neće biti jurišanja pod svaku cijenu na gol suparnika u ovom susretu, zbog čega ćemo se kladiti na zbroj golova, da će u 90 minuta pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.70.

Od ostalog, igrači manje skloni riziku možda će poželjeti igrati na prolaz Italije, uz kvotu 1.75, kako bi se osigurali u slučaju produžetka ili penala. Na pogodak Cire Immobilea dobit ćete koeficijent 2.70, a Lorenza Insignea još ljepših 3.70.

Za kraj moramo spomenuti i okladu na dosuđeni i realizirani penal, uz kvotu 3.60, što svakako možemo zamisliti da se pretvara u realnost u ovoj utakmici…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

2.45

Pobjeda Italije

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.70

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top