Engleska vs. Danska – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
W W W D W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 07. srpanj 21:00
Forma:
W W W L L
DOMAĆIN 1.71
Remi 3.60
GOST 5.20
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Punih 55 godina Engleska čeka na ulazak u finale jednog velikog reprezentativnog turnira, a ovo Europsko prvenstvo idealna je prilika da prekine svoju sušu.

“It’s coming home!”, fraza je koja ponovo para uši ovog ljeta, nakon što je momčad Garetha Southgatea na impresivan način prokrčila svoj put prema polufinalu europske kontinentalne nogometne smotre.

Nema sumnje, Englezi su u prethodna tri tjedna istaknuli kandidaturu za najviše domete. U pet odigranih utakmica nisu primili niti jedan pogodak, a zabili su ih 8, od toga pola u četvrtfinalnom dvoboju protiv Ukrajine, u kojem su odigrali svoju najbolju utakmicu na turniru.

Ove srijede čeka ih obračun s Danskom, a javnost očekuje prolazak dalje, jer sve ostalo bila bi velika senzacija. Tko bi se za to trebao pobrinuti? Svakako će se najviše očekivati od Raheema Sterlinga u ofenzivi, kao i Harryja Kanea koji je napokon proradio u nokaut fazi Eura.

Southgate na raspolaganju ima širi kadar kvalitetnih igrača od bilo kojeg drugog izbornika trenutno na svijetu. Dovoljno je reći da mu na klupi sjedi Jack Grealish, a nije mu lako pronaći mjesto na travnjaku ni za Phila Fodena, što pokazuje kakve slatke brige ima engleski izbornik, koji čak i u obrani ima po dvojicu vrhunskih igrača na svakoj poziciji.

Dakle, pred Dancima je težak posao na Wembleyju. No, nakon što se Christian Eriksen srušio na travnjaku, a Parken stadion utihnuo 12. lipnja u Kopenhagenu, malotko je vjerovao da će ova reprezentacija uopće dogurati do same završnice Europskog prvenstva.

Danska je krenula porazima od Finske i Belgije, no uslijedili su impresivni nastupi protiv Rusije, Walesa i Češke, vrijedni mjesta među četiri najbolje momčadi na turniru.

Tri su igrača u danskim redovima koji bi mogli pomrsiti račune Engleskoj. Prvi je svakako Joachim Maehle, briljantni ofenzivni lijevi branič Atalante, možda i najbolji igrač Eura. Ne zna se što je bolje kod njega, igra u obrani ili dolasci pred protivnički gol i perfektne asistencije.

Tu je i napadač Kasper Dolberg, koji je iskoristio ozljedu Poulsena i iz drugog plana ušao u prvih 11 te s tri pogotka poveo Dansku kroz dvije runde nokaut faze. A Martin Braithwaite na desnom krilu trudi se napraviti nered u protivničkoj obrani i mogao bi doći na svoje baš u Londonu.

Dakle, izbornik Kasper Hjulmand i bez Eriksena ima u svojim redovima igrače vrijedne vrhunskih dometa. No, Englezi će biti daleko najteži protivnik za njegovu selekciju na ovom turniru. Repriza 1992. godine? Tome se Danci nadaju, no domaćin Eura ima sasvim druge planove i jasno je tko je na papiru u ulozi izrazitog favorita u ovom dvoboju…

Prethodni dvoboji:
14.10.20 Engleska0:1Danska ULN
08.09.20 Danska0:0Engleska ULN
05.03.14 Engleska1:0Danska PRI
09.02.11 Danska1:2Engleska PRI
17.08.05 Danska4:1Engleska PRI

Izostanci i ozljede:

Engleska: nema značajnih izostanaka.

Danska: Christian Eriksen (srčani problemi).

Engleska pobjeđuje rezultatom 2:0

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Danci su se kroz nogometnu povijest pokazali kao kraljevi senzacija, što je kulminiralo europskom titulom prije 29 godina, ali i uspjesima na ovom turniru.

Međutim, mi vjerujemo da usred Londona, protiv ovako dobro posložene protivničke momčadi jednostavno nemaju izgleda i zato ćemo se kladiti na pobjedu Engleske, uz kvotu 1.71 koja djeluje zaista obećavajuće.

Smatramo da će u ovom dvoboju ponovo doći na svoje Harry Kane, strijelac u obje engleske utakmice nokaut faze. Napadač Tottenhama diže formu, a danska obrana pokazala je brojne slabosti pa preporučujemo okladu na njegov pogodak, uz kvotu 2.05.

Ne smijemo zaboraviti u ovakvoj utakmici niti klađenje uživo, jer riječ je o dvoboju u kojem će kvote rasti i padati tijekom susreta na način da će se iznenada pojavljivati nove opcije za zaradu.

Burza kvota u kojoj se međusobno nadmeću igrači, kakvu nudi Betfair zasigurno će biti užarena tijekom ovog dvoboja pa je valja imati upaljenu na mobitelu i brzo reagirati, kad se pojavi velikodušni koeficijent, onaj uz koji ide velika vjerojatnost da će se zaista i ostvariti…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.71

Pobjeda Engleske

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.05

Harry Kane zabija

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top