Italija vs. Engleska – Tipovi za klađenje i najava finala Europskog prvenstva

Forma:
D W D W W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 11. srpanj 21:00
Forma:
D W W W D
Italija
Dvoznak: 1X1.53
Engleska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Europa će ove nedjelje dobiti svog novog vladara. Nakon što su Španjolska i Portugal odnijeli posljednje tri titule, došlo je vrijeme za uspon na tron reprezentacije koja već godinama čeka na veliki uspjeh.

Naravno, govorimo o Engleskoj ili Italiji, moćnim nacijama koje će u međusobnom okršaju dati pobjednika Europskog prvenstva.

Riječ je o dvije reprezentacije koje su zapravo pokazale najviše čvrstine i kvalitete kroz turnir pa nije iznenađenje da su dogurale do završne utakmice na Wembleyju, a finale će označiti i početak nove ere u europskom nogometu, u kojoj uobičajeni velikani poput Francuske, Njemačke i Španjolske više nisu u prvom planu.

Italija još od Svjetskog prvenstva 2006. godine čeka na veliku titulu, a svoju jedinu europsku krunu osvojila je zbilja davno, 1968. godine. S druge strane, Engleska očajava već punih 55 godina, još od SP-a 1966. godine zato što njezina izabrana vrsta nikako da išta osvoji, ali čekanju bi sada napokon mogao doći kraj.

Pod Robertom Mancinijem talijanska nogometna reprezentacija briljira posljednjih godina. U seriji je od čak 33 utakmice bez poraza, a imala je i 11 pobjeda bez primljenog pogotka, što je kulminiralo impresivnim nastupima u grupnoj fazi ovog Eura. Protiv Austrije i Španjolske bilo je mučenja u nokaut fazi, no “azzurri” su se probili do finala i imaju sve što je potrebno da odu do kraja.

Ozljeda Leonarda Spinazzole malo je poremetila napadačke planove Mancinija, no i dalje ima brojne opasne igrače u svojoj momčadi, od virtuoza Lorenza Insignea do talentiranog Federica Chiese. U finalu se očekuje da napokon proigra i Ciro Immobile, ali ključ će ipak biti igra iskusnog stoperskog dvojca Bonuccija i Chiellinija, koji moraju zaustaviti napadačke prijetnje domaćina.

A Engleska zbilja ima s čim zaprijetiti. Izbornik Gareth Southgate na svakoj poziciji ima po barem dva dobra nogometaša i što je najvažnije, njegovu momčad na ovom turniru zaobišle su teške ozljede.

Englezi u defenzivnom dijelu igraju odlično i primili su tek jedan pogodak na cijelom turniru. A u nokaut fazi Harry Kane zabio je u svakoj utakmici, uključujući i gol nakon kontroverznog penala u produžetku protiv Danske.

Sjajan je i Raheem Sterling koji ne samo što zna iznuditi kazneni udarac, već je i izuzetno brz po desnoj strani i zna pronaći pukotine u obrani, ostati nečuvan i poentirati. A ofenzivcima puno pomažu braniči Luke Shaw i Kyle Walker, čije lopte s bokova u pravilu padaju u opasnu zonu i stvaraju čiste gol prilike.

Dakle, čeka nas obračun dvije strašne ekipe, željne vratiti izgubljenu slavu svojoj naciji. Na terenu će biti dva ubojita napada i dvije perfektne obrane, u odličnom ambijentu hrama nogometa u Londonu. U svakom slučaju, možemo očekivati čvrstu, ali atraktivnu utakmicu u kojoj će se i najmanje pogreške skupo naplaćivati, a na čijoj god strani bile vaše simpatije, konačni pobjednik zaslužuje odati mu poštovanje…

Prethodni dvoboji:
27.03.18 Engleska1:1Italija PRI
31.03.15 Italija1:1Engleska PRI
15.06.14 Engleska1:2Italija SP
15.08.12 Engleska2:1Italija PRI
24.06.12 Engleska0:1Italija EP

Izostanci i ozljede:

Italija: Leonardo Spinazzola (ozljeda Ahilove tetive).

Engleska: nema značajnih izostanaka.

Italija prvak Europe

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je atmosfera u Engleskoj na vrhuncu euforije, a Southgateova momčad igra dobar nogomet, vjerujemo da će naići na velike probleme u finalu Europskog prvenstva.

Talijani su čvršći, žešći i fizički bolje pripremljeni od Danaca i mogu Engleskoj zagorčati život. Dajemo im definitivnu prednost u ovom dvoboju. Zbog toga je naš prvi izbor oklade za veliko finale dvoznak na Italiju, uz kvotu 1.53 koju nudi kladionica 22bet, što znači da Mancinijeva momčad neće izgubiti u regularnom vremenu.

Kvota na taj dvoznak i nije nešto izdašna, ali baš takvu ćete dobiti ako odigrate da će gol zabiti Lorenzo Insigne. Riječ je o igraču koji je najviše pokazao na ovom turniru od Talijana i djeluje najopasnije pa je naš drugi prijedlog upravo njegov pogodak, uz kvotu 4.32, što je svakako primamljivo.

Od ostalih opcija ima smisla odigrati na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.50, ili da oba neće dati gol, uz koeficijent 1.63. No, prije svega ne smijemo zaboraviti klađenje uživo, jer baš ovakve utakmice je najlakše pogađati uz live prijenos, koji otkriva pravo stanje na travnjaku.

Zato valja uključiti omiljenu online kladionicu za vrijeme velikog finala, strpljivo čekati obećavajuću okladu pa brzo reagirati uplatom kad se pojavi prilika za zaradu…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.53

Italija 1X

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

4.32

Insigne zabija gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top