Genk vs Dinamo – Tipovi za klađenje i najava Europske lige

Forma:
W L W W D
  • Luminus Arena
  • Početak: 30. rujan 21:00
Forma:
W W L W W
Genk
Manje od 2.5 gola1.83
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon bolnog poraza od West Hama na Maksimiru, Dinamo ovog četvrtka započinje borbu sa svojim izravnim suparnicima za drugo mjesto u skupini H, koje osigurava nastavak natjecanja u nokaut fazi Europske lige.

Hrvatski prvak gostuje u Genku, kod uglednog belgijskog kluba koji s vremena na vrijeme zagorča život Bruggeu i Anderlechtu pa uzme titulu nacionalnog prvaka, što mu je dosad već uspjelo četiri puta.

Kao što Irak nije Iran, tako ni Genk nije Gent, klub slične snage u kojem je igralo više hrvatskih nogometaša u prošlosti, a kad na Luminus Areni jednom započne utakmica, Dinamo nikako ne želi čuti pjesmu “Bro Hymn” od punk rock grupe Pennywise, jer domaći je puštaju samo kad postignu pogodak.

Momčad koju vodi Nizozemac John van den Brom odlično je otvorila grupnu fazu drugog po snazi europskog nogometnog natjecanja, minimalnom pobjedom kod bečkog Rapida, zahvaljujući pogotku Onuachua u 92. minuti, a sada protiv “modrih” želi napraviti dodatni korak prema europskom proljeću.

Upravo taj nigerijski napadač Paul Onuachu, koji je u Genk stigao iz Midtjyllanda predstavlja najveću opasnost za Dinamo, jer zabio je 8 golova u zadnjih 5 utakmica, uključujući dva protiv Antwerpena i tri protiv Serainga prošlog tjedna.

Partner u napadu mu je Theo Bongonda, koji je također već utrpao četiri gola ove sezone no muče ga ozljede, a iako Genk puno zabija i prima u belgijskoj ligi, u Europi se svejedno pokazao kao momčad koja može igrati čvrsto i zatvoreno, ako za to osjeti potrebu.

A Dinamo s druge strane donedavno nije mogao prezimiti punih 50 godina u Europi, a sada mu se smiješi treće europsko proljeće u zadnje četiri sezone. Trebalo bi to biti lakše ostvarivo nego ikad, jer po prvi put čak i treće mjesto u grupi Europske lige osigurava nastavak natjecanja, doduše u Europa Conference ligi.

Trener Damir Krznar uspio je probuditi momčad u domaćem prvenstvu, što su potvrdile pobjede protiv Osijeka i Slaven Belupa, no još mora pronaći pravu igru za europske suparnike.

Po običaju će se “modri” najviše uzdati u trenutak inspiracije Mislava Oršića, kao i Brune Petkovića u vršku napada. Nakon odlaska Lovre Majera, Luka Ivanušec najodgovorniji je za kreaciju u sredini terena, dok za momčad napokon konkurira i oporavljeni Arijan Ademi.

U svakom slučaju, čeka nas dvoboj izjednačenih protivnika, uoči kojeg je trenutna forma na strani Genka, dok je europsko iskustvo na strani Dinama, s obzirom da je prošle sezone dogurao sve do četvrtfinala ovog natjecanja, a glavninu igrača te slavne generacije uspio je zadržati ovog ljeta…

Prethodni dvoboji:
Genk– dosad nikad igrali – Dinamo

Izostanci i ozljede:

Genk: Bongonda T. (ozljeda mišića), Cuesta C. (ozljeda bedra), Eiting C. (ozljeda mišića), Jukleroed S. (ozljeda lista).

Dinamo: D. Jurić (distorzija zgloba).

Dinamo osvaja Europsku ligu

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda Genk i Dinamo u nacionalnim ligaškim utakmicama trpaju golove i ne brinu previše o vlastitoj obrani, ali na Luminus Areni ne može očekivati takav pristup ni jednih ni drugih.

Zapravo, Krznar se pokazao kao studiozan trener sklon taktiziranju, koji će sigurno pokušati postaviti igru da protivnik ima što manje prostora na travnjaku, što će utjecati na kretanje rezultata. Baš zbog toga je naš glavni izbor za ovu utakmicu oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.82 kojeg nudi kladionica 22bet.

Iako online kladionice daju prednost belgijskoj momčadi, mi vjerujemo da ni jedni ni drugi zapravo ne bi bili nezadovoljni remijem, a “modri” bi na iskustvu mogli ugrabiti i više od toga. Zato je naša druga preporuka dvoznak X2 na Dinamo, uz kvotu 1.77.

Spomenimo još i okladu na gol Mislava Oršića, koja ide uz koeficijent 3.75, a solidni su izgledi da će se ostvariti. Da će pak Paul Onuachu zabiti šestu utakmicu u nizu kvota je 2.62, što je također primamljivo.

Za kraj, za one hrabrije tu je i oklada poluvrijeme/kraj X/X, uz velikih 4.95, što će donijeti zaradu ako na poluvremenu bude neriješeno i tako zatim ostane sve do posljednjeg sučevog zvižduka…

Genk - Dinamo Koeficijenti

22bet

1.83

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.77

Dinamo X2

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top