Everton vs. Leicester – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
D L D L W
  • Goodison Park
  • Početak: 11. siječanj 21:00
Forma:
W W L D W
Everton
Dvoznak: 2X1.60
Leicester
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Gusti raspored utakmica iza svake je momčadi u engleskom Premiershipu, no zbog odgođenih dvoboja ništa lakše mnogim ekipama neće biti ni u siječnju, uključujući Everton i Leicester, koji ovog utorka odmjeravaju snage u Liverpoolu.

Momčad Evertona ne može se pohvaliti impresivnim rezultatima u domaćem prvenstvu, iako je vodi ugledni Rafa Benitez, koji je preuzeo klupsku klupu prošlog ljeta.

Plavi iz Liverpoola nalaze se tek na 15. mjestu, što je veliki korak unazad, kad znamo da su se pod Carlom Ancelottijem borili za pozicije koje vode u europska natjecanja, do samog kraja prošle sezone.

Razočaravajuće je to, jer u ekipi igra nekoliko zvučnih imena, poput Richarlisona i Yarija Mine, koji doduše muku muče s ozljedama i neće biti spremni za ovaj susret. No, tu je još Brazilac Allan, kao i svima poznati Andre Gomes te odlični Andros Townsend u veznoj liniji.

Ono što Evertonu nedostaje definitivno je izraziti napadač koji bi napravio razliku pred protivničkim golom, jer niti Anthony Gordon ni Salomon Rondon nisu dovoljno pokazali dosad, no Benitez se nada da bi netko od njih mogao zablistati ovog utorka.

A Leicester je u prosincu imao mnogo problema s koronavirusom, dok ga trenutno muči pregršt ozljeda pa će Brendan Rodgers morati dobro razmisliti koga će poslati na travnjak.

Svejedno, momčad je unatoč svim nedaćama značajno digla formu posljednjih tjedana, što je posebno bilo vidljivo u dvije utakmice protiv Liverpoola, u kojima je upisala jednu pobjedu i jedno vrlo nesretno ispadanje iz Liga kupa, nakon penala.

Leicester se tako polako priključuje gornjoj polovici ljestvice, s ambicijom osigurati mjesto u europskim natjecanjima, no prvo će morati preživjeti gostovanje kod Evertona, bez Jamieja Vardyja, koji čini se nije potpuno spreman za ovaj dvoboj.

Ipak, Rodgers ima na raspolaganju nekoliko igrača koji mogli zagorčati život domaćinu, uključujući Jamesa Maddisona koji igra sve bolje, kao i Yurija Tielemansa, strijelca brojnih važnih golova, kojeg pamtimo i kao junaka prošlosezonskog finala FA kupa.

U svakom slučaju, Everton i Leicester potpuno ravnopravni ulaze u ovaj dvoboj na Goodison Parku, svaki sa svojim problemima, a i jednim i drugima važno bi bilo osvojiti tri boda pa možemo očekivati zanimljivu i otvorenu utakmicu, u kojoj golovi ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
27.01.21 Everton1:1Leicester PL
16.12.20 Leicester0:2Everton PRI
01.07.20 Everton2:1Leicester PL
18.12.19 Everton2:3Leicester EFL
01.12.19 Leicester2:1Everton PL

Izostanci i ozljede:

Everton: Mina Y. (ozljeda lista), Richarlison (ozljeda lista).

Leicester: Daka P. (ozljeda bedra), Evans J. (ozljeda bedra), Fofana W. (slomljena noga), Justin J. (ozljeda koljena), Mendy N. (bolest), Pereira R. (ozljeda cjevanice), Soyuncu C. (ozljeda bedra), Vardy J. (ozljeda bedra).

Everton zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Utakmice Evertona i Leicestera u prošlosti su znale otići na obje strane, no ovaj put domaćin u lošem raspoloženju dočekuje dvoboj, nakon četiri slaba nastupa u nizu i mučenja u FA kupu protiv niželigaša Hulla.

Unatoč brojnim problemima s ozljedama, vjerujemo da u ovom trenutku gost igra bolji nogomet, zbog čega je naša prva preporuka dvoznak na Leicester X2, uz koeficijent 1.60 kojeg nudi kladionica 22bet.

Također smatramo da neće biti previše taktiziranja u ovom dvoboju, već će i jedni i drugi krenuti po pobjedu, zbog čega je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.74.

Od ostalog, koeficijent na gol Jamesa Maddisona je 3.40, što zvuči primamljivo, a ulovit ćete čak 6.00 na crveni karton, koji bi se u brzom tempu koji će ponuditi ovaj okršaj itekako mogao dogoditi.

Za kraj, spomenimo i kombinacijsku okladu dvoznak na Leicester, uz više od 2.5 gola, na što možete uloviti primamljivi koeficijent 3.10, a radi se o dvije najizglednije oklade na ovoj utakmici, spojene u jednu…

Everton - Leicester Koeficijenti

22bet

1.60

Leicester X2

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.74

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top