Engleska vs. Škotska – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
W W W W W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 18. lipanj 21:00
Forma:
L W D W D
Engleska
Manje od 2.5 gola1.88
Škotska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je još jedna bitka za Britaniju. U dugo iščekivanom dvoboju skupine D, ovog petka Englezi će na svom Wembleyju dočekati Škote i pokušati dokazati da su najbolja reprezentacija na svom otoku, a i šire.

Gareth Southgate zasad situaciju ima pod kontrolom. Na otvaranju Europskog prvenstva u čvrstoj utakmici protiv Hrvatske Englezi su pobijedili 1:0, golom Raheema Sterlinga. Igrom nikog nisu oduševili, no našoj izabranoj vrsti nisu ostavili mnogo prostora i strpljivo su dočekali jednu nepažnju koju su zatim pretvorili u 3 osvojena boda.

Engleska je na Euro došla s nekoliko novih zvijezda, od kojih se već istaknuo Kalvin Phillips, asistencijom za gol protiv Hrvatske, a Tyrone Mings također je odigrao dobro na mjestu stopera.

Na engleskom je izborniku još da probudi mlade nade Masona Mounta i Phila Fodena, te golgeterski instinkt Harryja Kanea pa će imati reprezentaciju za najviše domete na ovom turniru, što zasad još nismo sigurni da ima.

No, u utakmici protiv Škotske kladionice vide Englesku kao izrazitog favorita, najvećeg u dosadašnjem dijelu natjecanja. Na to je utjecao neočekivani poraz Škota u dvoboju protiv Češke, u kojem je golman David Marshall uspio primiti i pogodak s centra.

Škotska je posljednji put pobijedila protiv Engleza 1999. godine i definitivno je u sjeni susjeda s kojim dijeli Ujedinjeno Kraljevstvo, ali momčad izbornika Stevea Clarkea bit će izuzetno motivirana dokazati na travnjaku da može parirati skupocjenim zvijezdama Premiershipa.

Najugledniji škotski nogometaši, Andy Robertson i Scott McTominay morat će povući ostatak ekipe prema vrhunskom nivou igre koji će biti potreban u ovom dvoboju kako bi se izbjegao poraz, a važne će biti i taktičke postavke, odnosno zatvaranje prostora protivničkoj ekipi na minimum, jer čim se Englezi razmašu, postaju izuzetno opasni.

Dobra vijest za Škotsku je to što Englezi već dugo nikog nisu potpuno pregazili, a nas bez ikakve sumnje čeka čvrsta i vatrena utakmica dva žestoka rivala, u kojoj se zna tko je favorit, ali nije sigurno da će sve završiti prema očekivanjima…

Prethodni dvoboji:
10.06.17 Škotska2:2Engleska SPK
11.11.16 Engleska3:0Škotska SPK
18.11.14 Škotska1:3Engleska PRI
14.08.13 Engleska3:2Škotska SPK
17.11.99 Engleska0:1Škotska EPK

Izostanci i ozljede:

Engleska: Jack Grealish (ozljeda lista).

Škotska: Kieran Tierney (ozljeda mišića).

Engleska pobjeđuje rezultatom 1:0

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Engleska na svom Wembleyju nema namjere izgubiti od Škotske, ali nema niti namjere bezglavo jurišati i trošiti energiju u fazi natjecanja u kojoj još uvijek reprezentacije imaju pravo na jedan ili čak dva posrtaja.

Baš zbog toga ne možemo očekivati golijadu u ovom dvoboju, a koeficijent 1.88 kojeg kladionica 22bet nudi da će pasti manje od 2.5 gola naša je prva preporuka za ovaj okršaj. Uostalom, Englezi su svoje posljednje tri utakmice pobijedili rezultatom 1:0.

Unatoč otporu Škotske, vjerujemo da će Englezi biti ti koji će rano nametnuti svoj ritam igre i u tome bi mogli profitirati. Malu kvotu na pobjedu domaćina se ne isplati igrati, ali oklada na poluvrijeme/kraj, da će Engleska voditi u prvom i sačuvati vodstvo, uz kvotu 1.83, jedina je isplativa opcija igranja na favorita u ovom susretu.

Još nekoliko zanimljivih opcija ima na ovoj utakmici. Za gol Phila Fodena možete dobiti kvotu 2.70, a protiv Hrvatske je pokazao da mu ne treba mnogo prostora da zaprijeti. Također, tu je koeficijent 3.40 da će biti dosuđen penal i da će ga pucač pretvoriti u pogodak. Za kraj, spomenimo okladu da će se dogoditi crveni karton, uz kvotu 4, što nikog ne bi iznenadilo u ovako žestokom dvoboju…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.88

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.83

Poluvrijeme/kraj 1/1

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top