Engleska vs. Senegal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Engleska
Forma:
W D W D L
  • Al Bayt
  • Početak: 04. prosinac 20:00
Senegal
Forma:
W W L D W
Engleska
Hendikep: F+22.60
Senegal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon intrigantne akcije u završnom kolu skupina A i B Svjetskog prvenstva, ove nedjelje u osmini finala igraju reprezentacije Engleske i Senegala, koje će po prvi put odigrati međusobnu službenu utakmicu i to odmah na ispadanje.

Momčad Garetha Southgatea ostavila je solidan dojam na otvaranju turnira, uvjerljivim pobjedama protiv Irana i Walesa. No, pokazala je i određene slabosti u dvoboju protiv SAD-a, zbog čega još uvijek nije počelo “It’s coming home” ludilo na Otoku, već se s mnogo opreza iščekuje početak nokaut faze SP-a.

Englezi imaju momčad krcatu zvijezdama, vrijednu više od milijardu eura, a na Southgateu je samo odabrati one koji će međusobno najbolje surađivati. Harry Kane tu ima središnje mjesto, kao napadač koji je sposoban asistirati suigračima, ali i poentirati ako se nađe u prilici, što bi moglo doći do izražaja ove nedjelje u Al Khoru.

Bit će zanimljivo vidjeti koga će još gurnuti engleski izbornik u udarni sastav, jer Marcus Rashford nije igrao na početku turnira, da bi se pokazao izuzetno raspoložen protiv Walesa, dok se minutaži svakako nadaju Bukayo Saka i Raheem Sterling, ključni u visokoj pobjedi protiv Irana.

Southgate se mora odlučiti hoće li priliku dati Philu Fodenu u ovom dvoboju ili će se odlučiti za Judea Bellinghama u sredini terena, a sigurno je jedino da će u veznoj liniji operirati Declan Rice, bez kojeg je igra Engleske postala nezamisliva.

U obrani je puno manje dvojbi kod Engleza, iako mnogi sumnjaju u Harryja Maguirea, no barem je Jordan Pickford u dobroj formi među vratnicama, a tu je i pouzdani bek Luke Shaw, čije lopte uvijek mogu napraviti razliku u ofenzivi.

Što se pak Senegala tiče, momčad koju vodi karizmatični trener Aliou Cissé jedno je od najugodnijih iznenađenja na turniru, jer djelovala je odlično u sve tri utakmice grupne faze, a pogotovo protiv Ekvadora, protiv kojeg je ostvarila ključnu pobjedu.

Senegalci su ostali bez Sadija Manea uoči turnira, no nisu se predali, već igraju ofenzivni nogomet koji čini se da daje rezultate. Boulaye Dia i Ismaila Sarr predstavljaju najveću opasnost u napadu, a tu je i Englezima dobro poznati Kalidou Koulibaly u zadnjoj liniji, koji se pokazao opasan iz prekida.

Drugim riječima, na stadionu Al Bayt Senegalci se sigurno neće zatvoriti i panično izbijati loptu što dalje od svog gola, no imaju li kvalitetu ravnopravno parirati Englezima, to je sasvim druga priča…

Prethodni dvoboji:
Engleska-nikad dosad igrali-Senegal

Izostanci i ozljede:

Engleska: Ben Chilwell (ozljeda mišića), Reece James (ozljeda zgloba), Ben White (izvan kadra).

Senegal: Idrissa Gueye (žuti kartoni), Cheikhou Kouyate (ozljeda mišića).

Engleska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da Senegalci predstavljaju osvježenje na svjetskoj nogometnoj sceni, no sada su se našli u situaciji u kakvoj ova generacija još nije bila, jer igraju nokaut utakmicu protiv jedne od najboljih reprezentacija na ovom turniru.

Ne sumnjamo da će biti faza utakmica u kojima će Senegal moći parirati protivniku, no na kraju bi engleska kvaliteta trebala doći do izražaja, a jednom kad Kane i suigrači povedu, igra afričke reprezentacije mogla bi se raspasti. Zato je naša glavna preporuka oklada hendikep -1.5 na Englesku iliti F+2, uz koeficijent 2.60 u kladionici 20bet, što postaje dobitno ako Englezi u regularnom vremenu pobijede s dva ili više razlike.

U kladionici bet365 postoje još dvije odlične opcije kako podebljati kvotu na trijumf favorita. Prva je oklada na pobjedu Engleske bez primljenog gola, uz tečaj 2.10, dok se možete kladiti i da Engleska zabija u oba poluvremena, za što ćete dobiti primamljivi koeficijent 2.75.

Vrijedi spomenuti i klađenje na kornere, jer dobit ćete 2.19 na okladu na više od 9.5 kornera na utakmici, što definitivno možemo misliti u ovom susretu, dok djeluje obećavajuće i kvota 1.83 da će Senegal dobiti više kartona od Engleza tijekom utakmice.

Što se strijelaca tiče, dobit ćete 2.25 ako se kladite na gol Harryja Kanea, dok je na Marcusa Rashforda kvota 3.40, a na Phila Fodena atraktivnih 4.00. S druge strane, da će zabiti Boulaye Dia tečaj je čak 6.50, a najizgledniji je strijelac među Senegalcima.

Za kraj, spomenimo još i ono što nudi Rabona, kvotu 1.83 da će Engleska zabiti više od 1.5 gola u regularnom vremenu, što je još jedan put kojim možete krenuti, u dvoboju u kojem je sasvim jasno tko je izraziti favorit za prolazak dalje…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top