Engleska vs. Hrvatska – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
W W W W W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 13. lipanj 15:00
Forma:
L D W W L
DOMAĆIN 1.67
Remi 3.66
GOST 5.40
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Jedno od najvećih rivalstava u današnjem reprezentativnom nogometu! Pomalo je nevjerojatno da je ždrijeb ponovo spojio Englesku i Hrvatsku, koje će igrati zajedno i na ovom Europskom prvenstvu, a otvaraju ga međusobnim dvobojem na Wembleyju.

U posljednjih 20 godina ove dvije izabrane vrste igrale su desetak puta i bilo je tu svega, od kvalifikacija za Euro u Austriji i Švicarskoj 2008. godine gdje su naši ostavili McLarena i njegove zvijezde bez velikog natjecanja, do osvete Engleza dvije godine kasnije, u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi.

Rivalitet je kulminirao nezaboravnim dvobojem u polufinalu SP-a u Rusiji, kada je Hrvatska golovima Perišića i Mandžukića došla do povijesne pobjede, a u međuvremenu su odigrana još dva neizvjesna dvoboja u Ligi nacija, u kojima je Engleska bolje prošla.

Ako dodamo tome da uvijek frcaju iskre na ovim utakmicama te da jedni i drugi protivnika najčešće opisuju kao “bahatog”, onda je jasno da nas ove nedjelje u Londonu čeka pravi vatromet.

A Engleze su stručnjaci proglasili jednima od favorita turnira i u prilog im ide što se finale igra na Wembleyju, no puno je izazova na putu izbornika Garetha Southgatea i njegovih skupocjenih zvijezda.

Engleska na trofej i dalje čeka još od 1966. godine, a posljednje nastupe Gordog Albiona mogli bismo opisati kao solidne, no ništa spektakularno. Harry Kane ostaje glavna prijetnja, Foden i Mount su također opasni, a Southgate ima širok izbor igrača na svakoj poziciji i samo mora izabrati one najraspoloženije za svaku utakmicu. No, to se čini jednostavnim, a zapravo nije.

S druge strane, Hrvatska je ipak posljednjih godina malo pala u odnosu na legendarno srebro iz Rusije, o čemu svjedoče slabe igre u Ligi nacija prošle jeseni, kao i poraz od Slovenije u ožujku te nedavni neuvjerljivi rezultati protiv Armenije i Belgije.

Međutim, otpisati naše prije početka Europskog prvenstva je ludost, jer uvijek su baš na najvećim natjecanjima davali najviše i nadamo se da će se to ponoviti.

Luka Modrić i s 35 godina igra fantastično i glavna je snaga ove ekipe, a izbornik Zlatko Dalić između Rebića, Perišića, Petkovića, Vlašića, Kovačića i Kramarića mora pronaći još trojicu koji će mu se pridružiti i odigrati maestralno na ovom turniru. Sjajni Dominik Livaković morat će također biti na visini zadatka među vratnicama.

U svakom slučaju, čeka nas još jedna velika utakmica koju ćemo s uzbuđenjem pratiti, uoči dvoboja sa Škotskom i Češkom koji bi se mogli ipak pokazati našoj reprezentaciji važnijima za plasman u osminu finala…

Prethodni dvoboji:
18.11.18 Engleska2:1Hrvatska ULN
12.10.18 Hrvatska0:0Engleska ULN
11.07.18 Hrvatska2:1Engleska SP
09.09.09 Engleska5:1Hrvatska SPK
10.09.08 Hrvatska1:4Engleska SPK

Izostanci i ozljede:

Engleska: Trent Alexander-Arnold (ozljeda mišića).

Hrvatska: Dejan Lovren (ozljeda koljena).

Engleska pobjeđuje rezultatom 2:1

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Tko želi zaraditi na kladionici, navijačke emocije i domoljublje treba ostaviti po strani, pogotovo uoči jednog ovakvog dvoboja.

Iako je Hrvatska u mnogo navrata zagorčala život Englezima, vjerujemo da su forma i kvaliteta trenutno ipak na strani našeg protivnika i kvota 1.67 na pobjedu domaćina trebala bi biti najbolji izbor u ovom susretu. Za našu reprezentaciju poraz definitivno ne bi bio kraj i lako bi se mogla probiti u nokaut fazu, a ako se tamo ponovo nađe s Engleskom, tada će biti sasvim drugačije.

Ovaj put ipak smo bliže Southgateovim zvijezdama, od kojih bi mogao zablistati Harry Kane u ovoj utakmici, na kojem se može uloviti kvota 1.75 da će zabiti pogodak, što je sasvim izgledno.

Od ostalih oklada, svakako moramo izdvojiti koeficijent 8 da će se dogoditi kazneni udarac i isključenje tijekom 90 minuta, što nije bila rijetkost u prošlosti u dvobojima ovih reprezentacija. A tu je još i mogućnost igre da će gol pasti u posljednjih 20 minuta utakmice, na što bi na klađenju uživo na Betfairu koeficijent mogao biti oko 2…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.67

Pobjeda Engleske

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.75

Harry Kane zabija

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top