Cipar vs. Hrvatska – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
L L L L L
  • AEK Arena
  • Početak: 08. listopad 20:45
Forma:
W W D D W
Cipar
Manje od 2.5 gola1.81
Hrvatska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon prilično uspješnog okupljanja u rujnu, hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja kvalifikacije za SP u Kataru s još dvije utakmice u listopadu, u kojima bi se trebala približiti osiguranju plasmana na veliku reprezentativnu nogometnu smotru.

Prvi ispit naši će imati ovog petka u Larnaci, gdje će snage odmjeriti protiv Cipra, protivnika koji je izgubio svojih pet posljednjih utakmica bez postignutog gola.

Naravno, izabranici izbornika Zlatka Dalića u ovom su dvoboju u ulozi izrazitog favorita, no nikako ne smiju unaprijed početi razmišljati o okršaju sa Slovačkom u ponedjeljak, jer Cipar je znao zagorčati život favoritima, uključujući i Sloveniju koju je na svom stadionu svladao u ožujku.

U momčad se vraća Luka Modrić, koji je zbog ozljede aduktora propustio prethodne tri utakmice i to je velika vijest za Hrvatsku, dok će se u ofenzivi Dalić ponovo uzdati u Marka Livaju, kao i iskusnog Ivana Perišića, dok se na popis vratio i Josip Brekalo.

Najviše problema hrvatska reprezentacija trenutno ima u obrani. Ozlijedio se Josip Juranović, a zbog duge bolesti Dejan Lovren također nije spreman, dok se Domagoj Vida tek nedavno oporavio. U momčad se zbog toga vratio Duje Ćaleta-Car, koji je fizički spreman, ali ne dobiva mnogo prilika u Marseilleu.

Ivica Ivušić, junak pobjede u Bratislavi, također je otpao zbog ozljede, ali Dominik Livaković i tako je prvi izbor pa će se samo vratiti među vratnice. Dakle, problemi postoje, ali i rješenja pa ćemo sigurno gledati kvalitetnih hrvatskih udarnih 11 u ovoj utakmici.

Hrvatska i Cipar već su igrali na Rujevici u ožujku, kada je naša reprezentacija minimalno pobijedila, zahvaljujući pogotku Marija Pašalića iz 40. minute, u dvoboju kojeg je obilježila dominacija domaćina, ali i dobro organizirana obrana gostiju.

Izbornik Nikolaos Kostenoglou ne može biti potpuno nezadovoljan rezultatima u kvalifikacijama, jer njegova momčad osvojila je bod protiv Slovačke i sva tri protiv Slovenije, no uspjela je izgubiti s 3:0 od Malte te ima samo tri postignuta gola u zadnjih 10 utakmica, što je poražavajuće.

Problem je prije svega nedostatak kvalitete, jer ova ciparska generacija značajno je lošija od nekih prethodnih, koje su znale zagorčati život čak i vrhunskim reprezentacijama, uključujući Njemačku i Portugal.

U momčadi vrijedi tek izdvojiti trojicu: Pieros Sotiriou napadač je koji igra za Ludogorec, Grigoris Kastanos veznjak je talijanske Salernitane, a tu je i krilni napadač Marinos Tzionis, koji je potvrdio svoj potencijal u dvobojima Omonije i Dinama.

Sve u svemu, riječ je o protivniku koji ne bi smio praviti probleme Hrvatskoj, ali samo ako naši najozbiljnije shvate ovu utakmicu. U suprotnom mreža domaćina mogla bi dugo mirovati, što dovodi do nestrpljenja, grešaka i velikih komplikacija…

Prethodni dvoboji:
27.03.21 Hrvatska1:0Cipar SPK
04.09.14 Hrvatska2:0Cipar PRI

Izostanci i ozljede:

Cipar: nema značajnih izostanaka.

Hrvatska: Ivica Ivušić (ozljeda mišića), Dejan Lovren (bolest), Josip Juranović (ozljeda mišića), Mislav Oršić (ozljeda gležnja).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo mogli i očekivati, online kladionice proglasile su Hrvatsku u ovom dvoboju apsolutnim favoritom i zaista ponudile vrlo nizak koeficijent na gostujuću pobjedu.

Mi ćemo pokušati pronaći alternativno rješenje, a vidimo ga u okladi na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.81. Vjerujemo da će domaćin igrati čvrsto i organizirano u obrani, a naši neće nikud žuriti pa bi golijada trebala izostati.

Kao i u mnogim drugim prethodnim utakmicama, čovjek odluke mogao bi biti Ivan Perišić, na čiji je pogodak ponuđena kvota 2.40, što je i naša druga preporuka za ovaj dvoboj.

Ne zaboravimo ni klađenje uživo, koje se definitivno isplati u ovoj utakmici. Naime, što duže rezultat bude 0:0, to će koeficijent na Hrvatsku rasti, kojeg se zatim isplati uzeti, kada se približi kvoti od 1.80, što bi se moglo dogoditi oko 60. minute. Još jedan pogodak u zadnjih 20 minuta, uz koeficijent oko 2.00, također je zanimljiva opcija, ovisno o kretanju rezultata…

Cipar - Hrvatska Koeficijenti

22bet

1.81

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.40

Gol Perišića

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top