Chelsea vs. Tottenham – Tipovi za klađenje i najava EFL Cupa

Forma:
D D W W D
  • Stamford Bridge
  • Početak: 05. siječanj 20:45
Forma:
W D W W D
Chelsea
Manje od 2.5 gola1.88
Tottenham
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

EFL Cup iliti Liga kup možda je najmanje priznato natjecanje među engleskim nogometnim kupovima, ali već deveto izdanje u nizu najjači klubovi dogurali su najdalje, s Chelseajem koji dočekuje Tottenham ove srijede, u prvom od dva dvoboja koji će nam otkriti ime prvog finalista.

Momčad Thomasa Tuchela je u krizi u Premiershipu, no dobro gura u ovom natjecanju, u kojem ima priliku još malo povećati svoju kolekciju trofeja, nakon što je prošle sezone osvojila Ligu prvaka.

Chelsea je za vikend remizirao s Liverpoolom, u utakmici u kojoj je Romelu Lukaku bio izbačen iz momčadi, zbog kritiziranja svog trenera, što dovoljno govori što se sve događa u svlačionici londonskih plavih.

Međutim, Chelsea i bez Lukakua ima pregršt sjajnih pojedinaca u momčadi, uključujući našeg Matea Kovačića koji se polako vraća u formu, kao i Christiana Pulišića, napadača koji zauzima sve važniju ulogu na travnjaku.

U ovom dvoboju zasigurno će priliku dobiti i neki igrači iz drugog plana, poput Calluma Hudson-Odoija, koji zaista može biti opasan po desnoj strani, samo mu treba veća minutaža.

A Tottenham dolazi u odličnoj seriji rezultata, bez ijednog poraza otkad je klupu preuzeo Antonio Conte. Talijanski stručnjak usadio je čvrstinu posrnuloj momčadi, koja se odjednom vratila u borbu za mjesta koja sljedeće sezone vode u Ligu prvaka iz Premiershipa.

Upravo Liga kup posljednji je trofej kojeg su Spursi osvojili, sad već davne 2008. godine, a Conte ima ambiciju prekinuti sušu kluba iz sjevernog Londona i tako još jednom potvrditi vlastitu stručnost.

Naravno, ključne uloge igraju Harry Kane i Son Heung-Min, dok im se u posljednje vrijeme pridružuje Lucas Moura, kao džoker kojeg je svojedobno koristio i Maurizio Pochettino.

Tottenham je imao problem s koronavirusom tijekom prosinca i ima mnogo zaostalih utakmica, no momčad je barem svježa i spremna započeti novu kalendarsku godinu u stilu, ove srijede na Stamford Bridgeu. Međutim, Chelsea ima drukčije planove pa možemo očekivati čvrstu i taktički zahtjevnu utakmicu, u kojoj bi na kraju presudna mogla biti tek jedna pogreška ili jedan trenutak genijalnosti…

Prethodni dvoboji:
28.08.21 Tottenham0:3Chelsea PL
04.03.21 Chelsea2:2Tottenham PRI
20.09.20 Tottenham0:1Chelsea PL
22.07.20 Chelsea0:0Tottenham PL
03.03.20 Tottenham2:1Chelsea EFL

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Chilwell B. (ozljeda koljena), Christensen A. (ozljeda donjeg dijela leđa), James R. (ozljeda bedra), Werner T. (bolest).

Tottenham: Bergwijn S. (ozljeda lista), Romero C. (ozljeda bedra), Sessegnon R. (ozljeda bedra).

Chelsea zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da Chelsea i Tottenham imaju opake napadače u svojim redovima, ali imaju i dva trenera koji vole igrati na rezultat, pogotovo ako se radi o utakmici na ispadanje.

Baš zbog toga vjerujemo da ni jedni ni drugi neće srljati u ovom dvoboju, već će tražiti svoju priliku slomiti protivnika, jednim moćnim udarcem. Dakle, naša prva preporuka je oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.88, jer smatramo da će golijada izostati.

Prema istoj filozofiji nastala je naša druga preporuka. Radi se o okladi da oba tima NEĆE zabiti pogodak, uz koeficijent 1.92, što znači da bi tijekom 90 minuta barem jedna mreža trebala ostati netaknuta.

Oni hrabriji možda se na ovoj utakmici odluče igrati okladu poluvrijeme/kraj X/X, uz primamljivi koeficijent 5.25, što znači da mora biti neriješeno na poluvremenu i tako ostati svih 90 minuta.

Da golovi neće biti postignuti u oba poluvremena koeficijent je 2.01, dok je u ovakvim susretima uvijek primamljivo igrati na dosuđen penal, uz kvotu 2.75, a čak ni autogol nije nemoguć, a povećava vaš ulog 11 puta.

Za kraj, spomenimo okladu X2 na Tottenham, uz koeficijent 1.85, što djeluje sasvim realno, s obzirom na formu obje momčadi, kao i nogometnu filozofiju koju oba trenera donose na travnjak na Stamford Bridgeu…

Chelsea - Tottenham Koeficijenti

22bet

1.88

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.92

Oba NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top