Chelsea vs. Juventus – Tipovi za klađenje i najava Lige prvaka

Forma:
W D W W D
  • Stamford Bridge
  • Početak: 23. studeni 21:00
Forma:
W W W L L
DOMAĆIN 1.70
Remi 3.72
GOST 5.10
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Elitno klupsko nogometno natjecanje ulazi u svoju završnicu, a 5. kolo Lige prvaka otvara atraktivni dvoboj u Londonu, između Chelseaja i Juventusa.

Domaćin je aktualni prvak Europe i momčad o kojoj svi pričaju. Trener Thomas Tuchel u velikom je stilu preporodio svoju ekipu i vratio je na svjetski tron, a trenutno igra fantastično i u Premiershipu te vodi na ljestvici.

No, jedan od rijetkih posrtaja ove sezone Chelseaju se dogodio na Allianz stadionu u Torinu, gdje je doživio minimalni poraz od Juventusa, zahvaljujući pogotku Federica Chiese.

Tako je postao dvoboj ovog utorka ključnim u borbi za prvo mjesto u grupi H pa možemo očekivati da će Tuchel udariti na talijanskog rivala sa svim što ima na raspolaganju. Nažalost, bez Romelua Lukakua, koji se trebao oporaviti za vrijeme reprezentativne stanke, ali još uvijek ga muči ozljeda gležnja i tek je započeo s treninzima.

Ipak, vidjeli smo u subotu protiv Leicestera da Chelsea može biti itekako učinkovit i bez svog belgijskog napadača. Kai Havertz preuzeo je ofenzivniju ulogu, a pomagao mu je brzonogi Callum Hudson-Odoi, dok je pogodak postigao i Christian Pulišić.

Londonski klub u svojim redovima ima još niz sjajnih igrača, uključujući veznjake Masona Mounta i Jorginha, dok ove sezone golove trpa čak i branič Reece James pa je jasno da će gostima prijetiti opasnost sa svih strana.

A nakon razočaravajućeg početka sezone u Seriji A, Juventus se polako oporavlja. Samopouzdanje je momčadi digla upravo Liga prvaka u kojoj ima četiri čiste pobjede, a sada je momčad Massimiliana Allegrija napokon u seriji od tri trijumfa i u talijanskom prvenstvu.

Još uvijek su to teške pobjede, zahvaljujući penalima i golovima u posljednjim minutama utakmica, no napredak ipak postoji. Središnja figura ostaje Leonardo Bonucci, pouzdani branič koji je preuzeo i izvođenje kaznenih udaraca, no u ovom dvoboju očekuje se da će više morati misliti na defenzivu.

Juventus je uoči sezone ostao bez Cristiana Ronalda, no stigao je talentirani veznjak Manuel Locatelli, koji se poput Chiese pokazao kao vrhunski igrač na Europskom prvenstvu.

U napadu nema ozlijeđenog Paula Dybale, ali oporavio se Alvaro Morata, dok Adrien Rabiot i Juan Cuadrado ostaju standardna prijetnja iz drugog plana.

Nema sumnje, bit će to na Stamford Bridgeu odličan test vrijednosti Allegrijeve momčadi, jer Chelsea je moćan i učinit će sve da pobijedi i preuzme vrh ljestvice, uoči posljednjeg kola u kojem se očekuju lake pobjede obje momčadi…

Prethodni dvoboji:
29.09.21 Chelsea1:0Juventus LP
20.11.12 Juventus3:0Chelsea LP
19.09.12 Chelsea2:2Juventus LP
10.03.09 Juventus2:2Chelsea LP
25.02.09 Chelsea1:0Juventus LP

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Kovačić M. (ozljeda mišića), Lukaku R. (ozljeda gležnja).

Juventus: Bernardeschi F. (ozljeda prepona), Chiellini G. (ozljeda mišića), De Sciglio M. (ozljeda koljena), Dybala P. (ozljeda mišića), Ramsey A. (ozljeda mišića).

Juventus ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Svatko tko se ozbiljno kladi ima jednu momčad koju favorizira i redovito igra na čiste pobjede svog favorita, bez imalo straha od neuspjeha.

Za nas je to ove sezone Chelsea, jer bookmakeri na londonski klub u pravilu daju bolje koeficijente nego na Manchester City i Liverpool, iako po kvaliteti sigurno ne zaostaje. Nije nas dosad razočarao u 2021. godini, a vjerujemo da neće ni ovaj put pa je naša prva preporuka pobjeda Chelseaja, uz koeficijent 1.70.

Također smatramo da nas čeka tvrda utakmica, kao što je bila i zadnja u Torinu. Zbog toga je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.83.

Od ostalog, izdvajamo 2.40 na pogodak Kaija Havertza, koji voli Ligu prvaka i presudio je u prošlosezonskom finalu, a ovo je i susret u kojem je itekako moguć dosuđeni penal, na što ćete dobiti koeficijent čak 2.74.

Za kraj, tu je oklada da oba NEĆE zabiti gol, uz kvotu 1.81, što možemo zamisliti u ovom dvoboju, unatoč kvaliteti koju u napadu imaju obje momčadi…

Chelsea - Juventus Koeficijenti

22bet

1.70

Pobjeda Chelseaja

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.83

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top