Arsenal vs. Manchester City – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W W W W W
  • Emirates Stadium
  • Početak: 01. siječanj 13:30
Forma:
W W W W W
Arsenal
Oba daju gol: Da1.68
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nema boljeg otvaranja kalendarske godine od uživanja u derbiju engleskog Premiershipa! Upravo to nas čeka 1. siječnja, kada će snage odmjeriti Arsenal i Manchester City u Londonu, u dvoboju dvije momčadi koje su u fantastičnoj seriji pobjeda u posljednje vrijeme.

Arsenal je posljednji put igrao protiv aktualnog prvaka Engleske potkraj kolovoza, kada je stigao na Etihad kao zadnji na ljestvici i izgubio 5:0. No, mnogo se toga promijenilo u posljednja četiri mjeseca, a momčad koju vodi Mikel Arteta trenutno igra odličan nogomet.

“Topnici” se već godinama nisu borili za mjesta koja vode u Ligu prvaka, ali ako nastave kao u prethodnim utakmicama, ni drugo mjesto im neće biti nedostižno. Sve su to postigli bez Pierre-Emericka Aubameyanga, koji je suspendiran, ali s ostatkom ekipe koja je u velikoj formi.

Arsenal je utrpao 14 golova u zadnje tri utakmice, u kojima je napokon proigrao i Bukayo Saka, najveći talent u redovima londonskog kluba. Cijele sezone odličan je Emil Smith-Rowe na lijevoj strani, a pohvale za svoju igru dobiva i Martin Odegaard u sredini terena.

Momčad iz sjevernog Londona još ima Alexandrea Lacazettea i Gabriela Martinellija u ofenzivi, a u ekipu se vratio i čvrsti Granit Xhaka pa Arteta s mnogo entuzijazma može iščekivati nastavak sezone.

No, ove subote neće biti lako ni njemu ni Arsenalu, jer u goste dolazi momčad koja je u još boljoj formi. Kao i prošle godine u isto vrijeme, Manchester City gazi sve pred sobom i radi ključnu prednost u borbi za naslov prvaka.

Nema sumnje, Pep Guardiola uspio je uigrati svoju zvjezdanu momčad, kojom dirigira Kevin de Bruyne, a golove iz drugog plana trpa Bernardo Silva.

City je pobijedio u zadnjih 10 utakmica Premiershipa, zahvaljujući ujednačenoj momčadi u kojoj u prvi plan uvijek iskače netko drugi, uključujući Phila Fodena i Raheema Sterlinga.

U posljednja dva tjedna “građani” su utrpali čak 18 golova i dolaze na stadion Emirates uvjereni da im se nitko ne može suprotstaviti u Premiershipu. No, Arsenal također ima fantastične rezultate posljednjih tjedana i predstavlja najveći mogući izazov za Guardiolu pa možemo očekivati uzbudljivu utakmicu, koja se ne bi smjela pretvoriti u jednosmjernu ulicu…

Prethodni dvoboji:
28.08.21 Manchester City5:0Arsenal PL
21.02.21 Arsenal0:1Manchester City PL
22.12.20 Arsenal1:4Manchester City EFL
17.10.20 Manchester City1:0Arsenal PL
18.07.20 Arsenal2:0Manchester City FAC

Izostanci i ozljede:

Arsenal: Chambers C. (bolest), Kolašinac S. (ozljeda gležnja), Soares C. (bolest), Tomiyasu T. (bolest).

Manchester City: Delap L. (ozljeda gležnja), Mendy B. (suspenzija), Rodri (bolest).

ManCity zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon prethodnih utakmica Arsenala i Manchester Cityja, u kojima su obje momčadi trpale pregršt golova, jasno je koja oklada se čini najizglednija u ovom engleskom derbiju.

Uvjereni smo da će i jedni i drugi imati pregršt prilika za poentirati u ovoj utakmici pa obranama sigurno će biti lako. Zato je naša prva preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.68.

City je možda u prethodnoj utakmici protiv Brentforda bio malo manje efikasan nego inače, no vjerujemo da će utakmica s Arsenalom biti sličnija dvoboju s Leicesterom, koji je završio 6:3. Zbog toga je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, uz kvotu 2.39.

Od ostalog, na gol Bernarda Silve ulovit ćete čak 3.50, a Portugalac redovito zabija, dok je na Emilu Smith-Roweu čak 5.00 da će zabiti, a itekako bi se moglo dogoditi.

Možemo u ovoj utakmici zamisliti i dosuđen penal, uz koeficijent 2.35, ali i autogol, na koji ćete dobiti kvotu 6.00. Za kraj, spomenimo okladu na gol u sudačkoj nadoknadi barem u jednom poluvremenu, na što možete dobiti 4.30, a u ovakvim dvobojima nije rijetkost da se pretvori u realnost…

Arsenal - Manchester C. Koeficijenti

22bet

1.68

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.39

Više od 3.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top