Poljska vs. Argentina – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Poljska
Forma:
W D W W L
  • Stadium 974
  • Početak: 30. studeni 20:00
Argentina
Forma:
W L W W W
Poljska
Manje od 2.5 gola1.78
Argentina
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Jedna od utakmica koje pobuđuju ogromno zanimanje u završnom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva definitivno je ona između Poljske i Argentine, koje će odmjeriti snage u Dohi ove srijede.

Poljska reprezentacija pod vodstvom Czeslawa Michniewicza skupila je dosad 4 boda u skupini C, zahvaljujući remiju protiv Meksika i pobjedi protiv Saudijske Arabije, no mogla je imati ih i više.

Naime, Robert Lewandowski nije iskoristio kazneni udarac u dvoboju s Meksikancima, a sada se poljski navijači nadaju da ti bodovi neće nedostajati njihovoj selekciji, koja bi se u slučaju poraza od Argentine našla u nelagodnoj situaciji i nije sigurno da bi prošla dalje.

No, Poljaci su čvrsti i teško primaju golove, a čini se da je i briljantnoj formi Wojciech Szczesny među vratnicama, koji je fantastično skinuo penal u prethodnom kolu, da bi nakon toga još vještije zaustavio udarac iz blizine.

Takve bravure trebat će Poljskoj i u ovom ključnom dvoboju grupne faze, a također će se Lewandowskom morati pridružiti drugi raspoloženi igrači u fazi napada, poput Arkadiusza Milika iza kojeg je solidna sezona s Juventusom i nedostaje mu samo zablistati na reprezentativnoj sceni.

Sjajno je ove jeseni igrao i Piotr Zielinski, još jedan od ključnih poljskih ofenzivaca, koji se nada iskoristiti pukotine u argentinskoj obrani i postići svoj novi pogodak na ovom SP-u, vrijedan plasmana u osminu finala.

S druge strane, Argentina pod izbornikom Lionelom Scalonijem otvorila je natjecanje katastrofalnim porazom od Saudijske Arabije, no uspjela je iščupati pobjedu protiv Meksika i tako ostati u igri za osvajanje jedno od prva dva mjesta u grupi.

Ključna figura ove selekcije očekivano je Lionel Messi, koji je dosad zabio dva gola i asistirao za još jedan pa možemo reći da Leo drži Argentince iznad vode, no morat će mu se u ovoj ključnoj utakmici pridružiti i drugi.

Još čekamo da nešto napravi Lautaro Martinez u napadu, a velika je odgovornost i na Angelu di Mariji, koji je dosad bio prilično opasan na desnoj strani, no još čeka na svoj veliki trenutak na ovom Svjetskom prvenstvu.

Argentinci će morati paziti i na svoje obrambene zadatke, kako golman Emiliano Martinez opet ne bi završio u teškoj situaciji, kao u dva navrata na otvaranju turnira.

U svakom slučaju, na stadionu 974 očekujemo vrlo uzbudljivu utakmicu, u kojoj su ulozi ogromni, a jedan potez mogao bi odlučiti pitanje pobjednika…

Prethodni dvoboji:
05.06.11 Poljska2:1Argentina PRI
14.06.78 Argentina2:0Poljska SP
15.06.74 Poljska3:2Argentina SP

Izostanci i ozljede:

Poljska: Jakub Moder (ozljeda mišića).

Argentina: Giovani Lo Celso (ozljeda zgloba).

Argentina zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da Argentina ima reprezentaciju krcatu zvijezdama, što posebno vrijedi za ofenzivni dio momčadi, no pokazuje se na SP-u da “gaučosi” teško zabijaju golove, pogotovo kada igraju protiv čvrstih protivnika.

Upravo takav protivnik je Poljska koja igra organiziran nogomet i strpljivo će čekati svoje prilike u ovom dvoboju, a ako Szczesny opet bude branio kao protiv Saudijske Arabije, tada je nad Messijem i društvom vrlo teška misija. Kad sve to uzmemo u obzir, naša glavna preporuka mora biti oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, uz kvotu 1.78 koju nudi kladionica 20bet.

Kvota na pobjedu Argentine iznenađujuće je niska u ovoj utakmici, ali postoji nekoliko načina da je podebljate. Jedan od njih je oklada na pobjedu Argentine bez primljenog pogotka, za što ćete dobiti tečaj 2.12.

Ima smisla i oklada koju nudi kladionica 22bet, da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, za što možete dobiti koeficijent 1.90, a ponuđena je i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz obećavajuću kvotu 2.12.

Zanimljivo djeluje i oklada prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz koeficijent 2.29, što nikog ne bi iznenadilo u ovako čvrstom dvoboju, a tu je i oklada na dosuđeni penal, uz kvotu 2.59, što nije rijetkost u utakmicama u kojima sudjeluje Messi.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce, jer dobit ćete 2.05 u kladionici bet365 na gol Lionela Messija, koji raste do 3.60 ako bude prvi na utakmici. Na pogodak Angela di Marije kvota je pak 5.50, dok je s druge strane 4.33 da će poentirati Robert Lewandowski, puno više nego što je to uobičajeno pri klađenju na golove slavnog poljskog napadača…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top