Wales vs. Danska – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
L W D D L
  • Johan Cruijff Arena
  • Početak: 26. lipanj 18:00
Forma:
W L L W D
DOMAĆIN 5.25
Remi 3.18
GOST 1.81
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U samo osam dana danska nogometna reprezentacija prošla je kroz sve emocije koje postoje i na kraju se dokopala osmine finala Europskog prvenstva.

Pravi je to podvig kad znamo da je ova izabrana vrsta izgubila svoje prve dvije utakmice od Finske i Belgije, no na kraju se trijumfom protiv Rusije dokopala drugog mjesta i dvoboja s Walesom u Amsterdamu ove subote, kojim započinje nokaut faza turnira.

Sve bi bilo drukčije da se Christian Eriksen nije srušio na travnjaku 12. lipnja. Danci bi glatko prošli dalje i bili ozbiljan kandidat za visoki plasman na Euru, no dramatična situacija ujedinila je ostatak momčadi i ekipa je sada u euforiji, a samim time i opasna za svakog.

Izbornik Kasper Hjulmand ostao je bez svoje najveće zvijezde, no još uvijek ima respektabilnu momčad. Uostalom, s Kasperom Schmeichelom među vratnicama ima čvrst oslonac u nokaut fazi, jer sjetimo se samo kako je branio penale protiv Hrvatske na prethodnom Svjetskom prvenstvu.

Danci će najviše očekivati od Yussufa Poulsena i Martina Braithwaitea u ofenzivi, ali pokazalo se da im Mikkel Damsgaard i Andreas Christensen itekako mogu pomoći svojim dalekometnim projektilima.

No, Wales s druge strane svakako ima svoje adute. Reprezentacija koju su mnogi otpisali i prije početka natjecanja pokazala se kao tvrd orah u skupini A, u kojoj je nadmašila Švicarsku i Tursku te osvojila drugo mjesto.

Na krilima Garetha Balea i Aarona Ramseyja, velška nogometna reprezentacija sada je na dva koraka do ponavljanja povijesnog uspjeha s posljednjeg Eura, na kojem je senzacionalno igrala u polufinalu, a ždrijeb je takav da to ni ovaj put ne izgleda nemoguće.

Mladi Daniel James jedno je od ugodnih otkrića turnira i mogao bi okomitim prodorima dovesti dansku obranu u probleme, no hendikep je izostanak drugog mladića, 20-godišnjeg Ethana Ampadua koji je zaradio nepotrebni crveni karton protiv Italije.

U svakom slučaju, riječ je o dvoboju dvije reprezentacije koje su se našle u povoljnom dijelu ždrijeba, jer pobjednik ide na boljeg iz dvoboja Nizozemske i Češke. Baš zbog toga i jedini i drugi vjeruju da im je ovo prilika napraviti nešto veliko na međunarodnoj sceni. Ulog je velik i neće biti jurišanja, no možemo očekivati izuzetno zanimljivu utakmicu…

Prethodni dvoboji:
16.11.18 Wales1:2Danska ULN
09.09.18 Danska2:0Wales ULN
19.11.08 Danska0:1Wales PRI
09.06.99 Wales0:2Danska EPK
10.10.98 Danska1:2Wales EPK

Izostanci i ozljede:

Wales: Ethan Ampadu (suspenzija).

Danska: Christian Eriksen (srčani problemi).

Wales ne zabija pogodak

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uz dužno poštovanje velškoj nogometnoj reprezentaciji, Danska je unatoč svima nevoljama pokazala u dosadašnjem tijeku Europskog prvenstva klasu više.

Vjerujemo da će se Danci čvrsto postaviti, zbiti svoje linije i preko Poulsena i Braithwaitea slomiti protivnika. Zato nam je glavna oklada za ovu utakmicu pobjeda Danske, uz koju ide koeficijent 1.81, što je sasvim solidno.

Ovim dvobojem počinje nokaut faza turnira i ne možemo više očekivati golijade. Igrat će se čvrsto pa je zbog toga oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, naša druga opcija u ovoj zanimljivoj utakmici.

Od ostalog, smatramo da je Barcelonin ofenzivac Martin Braithwaite igrač koji će napokon doći na svoje u ovom susretu. Ako zabije, uz to ide koeficijent 3.40, koji će sigurno neki probati. Također djeluje zanimljivo ono što nudi Rabona, visoku kvotu da Wales neće zabiti pogodak u 90 minuta regularnog vremena.

Naglasimo za kraj da dvoboj može trajati i 120 minuta, ako ode u produžetak, što mijenja mnogo toga, ali koliko god se igralo čvrsto i bilo malo prilika za pogodak, Danska ostaje čvrsti favorit probiti se i prije dodatnog vremena u osminu finala…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.81

Pobjeda Danske

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.51

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top