Turska vs. Italija – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
W D W D W
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 11. lipanj 21:00
Forma:
W W W W W
Turska
Više od 2.5 gola2.27
Italija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Točno 31 godinu nakon posljednjeg velikog reprezentativnog natjecanja kojeg je ugostila Italija, na stadionu Olimpico u Rimu započinje ovog petka Europsko prvenstvo, koje će se održavati u čak 10 različitih zemalja.

Talijanska nogometna reprezentacija protiv Turske će nam pokazati koliki su joj trenutni dometi. Izbornik Roberto Mancini definitivno može biti zadovoljan prethodnim rezultatima, jer momčad je u seriji od 8 pobjeda u nizu i igra sasvim solidan nogomet, što je pokazala u Ligi nacija, ali i u posljednjoj provjeri protiv Češke, koju je pobijedila s visokih 4:0.

Italija više nema velikih nogometnih zvijezda kao kad je 2006. godine osvojila Svjetsko prvenstvo, no igra momčadski nogomet kakav danas prolazi na reprezentativnoj razini, kompaktan, brz i efikasan.

Mancini se i dalje uzdaje u defenzivne veterane Chiellinija i Bonuccija, a u napadu važnu ulogu igra Ciro Immobile, napadač Lazija koji posljednjih sezona nemilosrdno trpa golove. Uz pomoć Insignea, Berardija i Locatellija to bi se moglo nastaviti na Euru, a Italija iako nije u užem krugu favorita definitivno nije bez ambicija na ovom prvenstvu.

Turska se pak definitivno diže. Bronca na SP-u 2002. godine čini se danas daleko, no nakon mnogo godina lutanja izbornik Senol Güneş uspio je posložiti momčad kako treba, o čemu je svjedočila i nedavna pobjeda protiv Nizozemske u kvalifikacijama za SP.

Puno toga se vrti oko Buraka Yilmaza, preporođenog 35-godišnjeg napadača koji je poveo Lille do neočekivane titule prvaka Francuske, a sada želi isto i na reprezentativnoj sceni.

Turci u svojim prethodnim službenim dvobojima nisu mnogo marili za obranu pa smo gledali golijade protiv Latvije i Nizozemske. Na Europskom prvenstvu trebala bi ova momčad igrati nešto tvrđe, no čim padne prvi gol na utakmici to će se promijeniti.

Nema sumnje, Italija je jasan favorit u ovom dvoboju i svi očekuju njezinu pobjedu, no Turska u zadnje vrijeme voli igrati protiv uglednih protivnika pa sigurno neće pasti bez otpora ni u Rimu.

U grupi u kojoj su još Švicarska i Wales niti jedni niti drugi ne žele izgubiti na otvaranju turnira, a pobjeda bi bila gotovo vrijedna prolaska u osminu finala, zbog čega će i jedni i drugi pokušati podići svoje samopouzdanje za nastavak Eura, osvajanjem u ovoj utakmici sva tri boda…

Prethodni dvoboji:
15.11.06 Italija1:1Turska PRI
20.11.02 Italija1:1Turska PRI
11.06.00 Turska1:2Italija EP
25.02.73 Turska0:1Italija SPK
13.01.73 Italija0:0Turska SPK

Izostanci i ozljede:

Turska: nema značajnih izostanaka.

Italija: Marco Verratti (ozljeda koljena), Stefano Sensi (ozljeda mišića).

Italija pobjeđuje uz hendikep 1:0

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nogometaši Italije i Turske u dobrom raspoloženju dočekuju početak Eura, a u Rimu ćemo imati i gledatelje na tribinama, pa definitivno možemo očekivati uzbudljivu utakmicu.

Iako u dvobojima reprezentacija posljednjih godina ne pada mnogo pogodaka, ovaj susret trebao bi biti izuzetak. I jedni i drugi su pokazali da znaju zabijati, zbog čega oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu čak 2.27, djeluje kao odličan izbor za ovaj okršaj.

Bit će to utakmica u kojoj će se mnogo toga u igri Italije vrtjeti oko Cire Immobilea, koji će se sigurno naći u brojnim šansama postići pogodak. Ovaj napadač izvodi i kaznene udarce pa smatramo da je koeficijent 1.91 da će postići pogodak Turskoj primamljiva oklada ovog petka.

Za one hrabrije, penal i isključenje, uz kvotu čak 8, djeluje kao nešto što bi se lako moglo dogoditi u ovako vatrenom obračunu, a neki će sigurno probati igrati i oba daju gol, uz koeficijent 2.44.

Dakle, ozbiljno klađenje na nogomet počinje upravo u Rimu ovog ljeta i jako se veselimo tome…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

2.27

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.91

Ciro Immobile zabija

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top