Danska vs. Finska – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
W D W W W
  • Parken Stadium
  • Početak: 12. lipanj 18:00
Forma:
L L L D D
DOMAĆIN 1.46
Remi 4.06
GOST 7.90
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Mnogi su već zaboravili legendarnu dansku generaciju koja je 1992. godine senzacionalno osvojila Europsko prvenstvo, a gotovo 30 godina kasnije izbornik Kasper Hjulmand na domaćem terenu u Kopenhagenu kreće s nekim sasvim novim klincima po sličan podvig.

Danska definitivno nije u uskom krugu favorita za osvajanje titule, ali ima momčad s kojom nije lako igrati, što su na svojoj koži osjetili i naši na SP-u u Rusiji prije tri godine, kada je izvođenje udaraca s bijele točke odlučivalo o tome tko ide u četvrtfinale.

S Kasperom Schmeichelom na golu, koji je svojim obranama nedavno odveo Leicester City do osvajanja FA kupa, Danci optimistično kreću na Euru, a Finska kao prvi protivnik trebao bi im biti tek zagrijavanje za nastavak turnira.

Hjulmand na raspolaganju ima mnoga ugledna imena, od Braithwaitea i Poulsena do Højbjerga i Kjæra, no svakako će se najviše toga vrtjeti oko igre Christiana Eriksena, koji je s Interom napokon osvojio prvu veliku krunu u karijeri, a sada se želi poput Modrića pokazati i na reprezentativnom nivou.

S druge strane, Finska nikad dosad nije igrala na velikom reprezentativnom natjecanju i odlazak na Euro za ovu družinu veliki je uspjeh. Na turniru se našla potpuno zasluženo, nakon fantastičnih igara u kvalifikacijama, no u 2021. godini momčad je pomalo posustala.

Finci su u neugodnoj seriji od čak šest utakmica bez pobjede, a nikog nisu impresionirali u nedavnim prijateljskim utakmicama, u kojima su izgubili od Švedske i Estonije.

Ipak, izbornik Markku Kanerva ima pravo nadati se da će njegovi igrači biti inspirirani kad jednom počne najvažnije reprezentativno natjecanje u njihovim životima. Jaka grupa u kojoj ih uz Dance čekaju dvoboji s Belgijom i Rusijom svakako će ih nadahnuti da daju sve od sebe i pokušaju osvojiti barem pokoji bod.

Od igrača koji bi kod Finske mogli iskočiti tu je svakako Teemu Pukki, čiji su golovi i odveli ovu reprezentaciju sa sjevera Europe na kontinentalnu smotru. No, teško je vjerovati da će se 31-godišnji napadač Norwicha naigrati protiv domaćina Danske, koja u ovaj susret definitivno ulazi u ulozi izrazitog favorita i sve osim pobjede Eriksena i društva bilo bi veliko iznenađenje…

Prethodni dvoboji:
15.11.11 Danska2:1Finska PRI
02.06.05 Finska0:1Danska PRI
20.08.03 Danska1:1Finska PRI
29.04.87 Finska0:1Danska EPK
29.10.86 Danska1:0Finska EPK

Izostanci i ozljede:

Danska: Frederik Rönnow (ozljeda mišića).

Finska: Glen Kamara (suspendiran).

Danska pobjeđuje uz hendikep 0:1

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Malo je utakmica na ovom Europskom prvenstvu na kojima možemo reći za jednu reprezentaciju da bi trebala gotovo sigurno pobijediti. A ako uopće takve postoje, onda je ova jedna od njih.

Danska nogometna reprezentacija ima sve na svojoj strani u ovoj utakmici: domaći stadion, kvalitetu momčadi, iskustvo igranja velikih natjecanja.

Baš zbog toga najlakše je u ovom susretu kladiti se na Dansku i izbjeći sve komplikacije. S obzirom na odnos snaga, koeficijent 1.46 koji možete dobiti i nije tako loš.

Ako vam to nije dosta, tu je i kombinacijska oklada na trijumf Danske uz igru na zbroj golova, da će biti više od 1.5 pogodak na utakmici, za što dobivate primamljiviji koeficijent 1.98, što je još bolja opcija.

Naravno, ako tražite još veći koeficijent, uvijek možete u Raboni odigrati na Dansku da osvaja Europsko prvenstvo, uz što dobivate veliku kvotu. Ne bi se prvi put to dogodilo, vidjeli smo to već prije 29 godina, a kad je u nečijoj momčadi Kasper Schmeichel, zna se da su nestvarne senzacije uvijek moguće. Pitajte samo navijače Leicester Cityja…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.46

Pobjeda Danske

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.98

Pobjeda Danske/+1.5 gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top