Švicarska vs. Turska – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
L D W W W
  • Baku Olympic Stadium
  • Početak: 20. lipanj 18:00
Forma:
L L W D W
DOMAĆIN 1.67
Remi 4.02
GOST 4.84
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Švicarska se nepotrebno dovela u tešku poziciju. Uoči završnog dvoboja grupne faze Europskog prvenstva, momčad izbornika Vladimira Petkovića ima samo jedan osvojen bod i sve osim pobjede protiv Turske izbacuje je iz natjecanja.

Švicarci definitivno nisu bili jedna od najgorih izabranih vrsta u dosadašnjem tijeku turnira. Na krilima raspoloženog Breela Embola nadigrali su Wales, no brojni promašaji učinili su svoje i dvoboj je završio remijem. Protiv Italije pak nisu imali izgleda, no riječ je o vrhunskoj reprezentaciji protiv koje ni onima najboljima neće biti lako.

Petković uoči ključnog obračuna u glavnom gradu Azerbajdžana nema mnogo toga za promijeniti i popraviti. Ostaje mu nadati se da će se Embolu priključiti Xherdan Shaqiri ili netko iz napada, poput Marija Gavranovića ili Harisa Seferovića, kako bi napokon počeli padati golovi u protivničku mrežu.

Švicarska je reprezentacija koja tradicionalno uvijek prolazi u nokaut fazu velikih natjecanja, a onda tamo rano ispada. U ovom trenutku čak i taj prosječan uspjeh čini se dalekim, no još je 90 minuta pred ovom iskusnom reprezentacijom da popravi stvari, protiv protivnika koji je vrlo malo pokazao na dosadašnjem Euru.

Turska je definitivno jedno od najvećih razočaranja turnira. Izbornik Senol Güneş nije uspio izvući maksimum iz svoje momčadi čije kombinacije prema naprijed su izgledale pretjerano komplicirane, a obrana se također nije proslavila.

S gol razlikom 0:5 Turci su praktički već isplali. Čak i pobjeda protiv Švicarske uz ovakvu gol razliku teško ih može odvesti u osminu finala, uz ovako loš omjer zabijenih i primljenih golova. Morali bi potpuno pregaziti protivnika u Bakuu, a to se neće dogoditi.

Međutim, Burak Yilmaz, kao i Hakan Çalhanoğlu te ostatak turskih reprezentativaca nikako se ne žele vratiti u svoju zemlju s tri poraza u nizu, što bi bio još jedan šamar za nogometnu naciju koja je svoj vrhunac doživjela osvojivši broncu na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji, 2002. godine.

Zato Švicarci ne mogu očekivati nikakav popust u ovoj utakmici niti će im Turska išta pokloniti. No, kvaliteta je ipak dosad na Euru bila na njihovoj strani i ako odigraju ozbiljno i konkretno na travnjaku, slabosti protivnika trebale bi doći do izražaja i presuditi…

Prethodni dvoboji:
11.06.08 Švicarska1:2Turska EP
16.11.05 Turska4:2Švicarska SPK
12.11.05 Švicarska2:0Turska SPK
26.04.95 Švicarska1:2Turska EPK
14.12.94 Turska1:2Švicarska EPK

Izostanci i ozljede:

Švicarska: Yann Sommer (osobni razlozi).

Turska: nema značajnih izostanaka.

Švicarska pobjeđuje rezultatom 1:0

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pri klađenju na nogomet ne ispada sve prema očekivanjima, čak i kad je netko otpisan, no mi vjerujemo da su problemi turske nogometne reprezentacije u ovom trenutku preveliki da bi bili sanirani samo u nekoliko dana.

Ne štima niti turska obrana niti napad, a u dvoboju u kojem se mora jurišati na tri boda i uvjerljivu pobjedu, to će posebno doći do izražaja. Zato nam je prva opcija u ovom susretu čista pobjeda Švicarske, uz kvotu 1.67 koju nudi kladionica 22bet.

Vjerujemo također da će do izražaja doći kvaliteta Breela Embola, daleko najboljeg švicarskog reprezentativca u dosadašnjem tijeku turnira. Koeficijent 2.80 da će zabiti gol nešto je što vrijedi probati.

Predlažemo također i klađenje uživo, jer moglo bi biti vatre na travnjaku, kao i iznenadnih prilika za dobitak koje će se ukazati za vrijeme same utakmice. Vjerujemo i da bi pogodak mogao pasti u zadnjih 15 ili 20 minuta susreta, ako prije toga ne bude sve riješeno, na što bi online kladionice mogle ponuditi kvotu veću 2, što svakako valja iskoristiti…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.67

Pobjeda Švicarske

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.80

Embolo zabija gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top