Švicarska vs. Sjeverna Irska – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
D D W D D
  • Stade de Genève
  • Početak: 09. listopad 20:45
Forma:
D W W L W
Švicarska
Manje od 2.5 gola2.12
Sjeverna Irska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što je priredila najveću senzaciju na Europskom prvenstvu, trijumfom protiv Francuske, švicarska nogometna reprezentacija želi isto napraviti i u kvalifikacijama za SP u Kataru, u kojima se nalazi u borbi s Italijom za mjesto koje vodi izravno na veliku nogometnu reprezentativnu smotru.

Švicarci su uspjeli izvući remi u prvom međusobnom dvoboju s Talijanima, a ako žele ostati u igri za vodeću poziciju u skupini C, ove subote moraju trijumfirati kod kuće u Ženevi protiv Sjeverne Irske.

Bit će to repriza dvoboja iz rujna, kada su ove dvije reprezentacije remizirale bez pogodaka u Belfastu, no ovaj put s puno većim ulogom, jer onaj tko izgubi ne samo što će smanjiti na minimum izglede za osvajanje prvog mjesta, već će i zakomplicirati svoju situaciju u borbi za drugo, koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Švicarska ima novog izbornika, bivšeg nogometaša Murata Yakina, koji želi nastaviti stopama Vladimira Petkovića i ostati sa svojom družinom u samom vrhu europskog nogometa. Njegov početak na klupi reprezentacije zasad je bio solidan, no puno će toga ovisiti upravo o ovoj utakmici, u koju ulazi s tri boda viška ispred Sjeverne Irske.

A momčad se od Europskog prvenstva nije mnogo mijenjala, s tim da ovaj put nije pozvan Haris Seferović koji trenutno nije u prvom planu u Benfici, gdje je odigrao tek 15 minuta u dosadašnjem tijeku sezone i muče ga ozljede.

No, tu je Breel Embolo, 24-godišnji krilni napadač Borussije M’gladbach, koji je ostavio najbolji dojam od svih Švicaraca na Euru i sigurno će biti ozbiljna prijetnja i u ovoj utakmici. Yakin i dalje računa na Xherdana Shaqirija, sada člana Lyona, dok će Remo Freuler morati odigrati puno bolje nego u posljednjoj utakmici Atalante, u kojoj je poklonio pogodak Milanu.

S druge strane, Sjeverna Irska malo je pala u odnosu na Europsko prvenstvo 2016. godine, na kojem je igrala značajnu ulogu. S novim izbornikom Ianom Baracloughom rezultati nisu bili tako loši u posljednje vrijeme, no fali jedna velika pobjeda, koja bi digla samopouzdanje momčadi.

Upravo tome se nadaju Sjeverni Irci u Ženevi, nakon što su uspjeli izbjeći poraz prije samo mjesec dana protiv Švicarske. U momčadi više nema famoznog Willa Grigga, koji je i tako bio tek opjevani junak neobjektivnih navijača, no tu je talentirani Jamal Lewis, lijevi bek Newcastle, kao i Jonny Evans iz Leicester Cityja, koji imaju kvalitetu igrati na najvišem nivou.

U svakom slučaju, Švicarci su u ovom susretu izraziti favoriti, no ne treba u potpunosti podcijeniti Sjevernu Irsku, jer mnogi su se u prošlosti opekli zbog toga. Nema sumnje, Stade de Geneve sigurno će svjedočiti zanimljivoj utakmici koja ne bi smjela završiti kao prošla, bez postignutih golova…

Prethodni dvoboji:
08.09.21 Sjeverna Irska0:0Švicarska SPK
12.11.17 Švicarska0:0Sjeverna Irska SPK
09.11.17 Sjeverna Irska0:1Švicarska SPK
18.08.04 Švicarska0:0Sjeverna Irska PRI
14.11.64 Sjeverna Irska2:1Švicarska SPK

Izostanci i ozljede:

Švicarska: Haris Seferović (ozljeda mišića).

Sjeverna Irska: Jordan Jones (suspenzija).

Sjeverna Irska daje gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ponekad nije loša odluka kladiti se kontra zdrave logike. Naime, online kladionice ponudile su izrazito nisku kvotu na pobjedu Švicarske, zbog čega ćemo potražiti jedan sasvim drukčiji put do dobitka, koji se u prvi mah možda i ne čini kao najbolji izbor.

Naravno, govorimo o okladi na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola u ovom susretu, uz koeficijent 2.12. Zašto? Iako je istina da je u posljednje četiri utakmice ovih suparnika pao samo jedan pogodak, a nisu se strijelci proslavili niti protiv drugih reprezentacija u ovoj skupini, vjerujemo da remi nikome ne bi odgovora pa će se igrati otvoreno s obje strane, zbog čega golovi neće izostati.

A smatramo i da će u takvom stilu igre najviše profitirati Breel Embolo, čija će brzina doći do izražaja. Zato je naša druga preporuka gol Embola, uz primamljivi koeficijent 3.00.

Od ostalog, izdvajamo još dvije oklade. Prva je da će biti dosuđen penal, uz kvotu čak 2.81, što možemo zamisliti u ovoj utakmici, a druga je crveni karton, uz kvotu čak 5.00, što nije rijetkost kad igraju Švicarci, pogotovo u važnim kvalifikacijskim okršajima…

Švicarska - Sjeverna Irska Koeficijenti

22bet

2.12

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

3.00

Gol Embola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top