Leicester vs. Tottenham – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
L W W L D
  • King Power Stadium
  • Početak: 23. svibanj 17:00
Forma:
L W L W L
Leicester
Više od 2.5 gola1.62
Tottenham
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Leicesterova bajkovita priča ponovila se pet godina kasnije! Simpatična momčad u tajlandskom vlasništvu nakon podviga stoljeća i osvajanja Premiershipa 2016. godine, uspješno je trijumfirala u FA Cupu prošlog vikenda protiv Chelseaja i tako se okitila drugom najprestižnijim engleskim nogometnim trofejom.

No, da bi sezona “lisica” u 2021. godini bila savršena, potrebno je još izboriti i nastup u Ligi prvaka sljedeće jeseni, a tako će ipak ići malo teže.

Doduše, momčad Brendana Rodgersa držala se među prve tri momčadi engleskog prvenstva gotovo pola godine, no posljednjih tjedana ipak nije izdržala. Remi sa Southamptonom i poraz od Newcastlea naškodili su Leicesteru, a onda je u utorak stigao poraz od Chelseaja u derbiju, nakon kojeg Vardy, Maddison, Tielemans i ostatak ove hrabre družine više ne odlučuje o svojoj sudbini.

Što je najgore, u posljednjem kolu na King Power stadion stiže opasni Tottenham pa zaista nema garancija da će Leicester City trijumfalno završiti još jednu od svojih sezona za pamćenje.

S druge strane, Spursi neće po dobrome pamtiti 2021. godinu. Ispadanje od Dinama u Europskoj ligi uzdrmalo je momčad, a osrednji rezultati u Premiershipu koštali su Josea Mourinha mjesta na klupi, što je dodatno destabiliziralo momčad.

Poraz u srijedu u dvoboju s Aston Villom značio je da su Spursi doveli u pitanje i svoj izlazak u Europu te jednostavno moraju ići na pobjedu u ovom dvoboju, kako bi imali šanse osvojiti šesto ili sedmo mjesto na ljestvici te završiti iznad mrskog gradskog rivala Arsenala, koji čeka na svoj bizarni St. Totteringham’s Day punih pet godina.

Leicester je s druge strane u još težoj poziciji. Ima isti broj bodova kao i Liverpool, a četiri gola slabiju gol razliku pa će mu možda trebati uvjerljiva pobjeda za ulazak u Ligu prvaka, protiv suparnika koji sigurno nije kanta za nabijanje.

U svakom slučaju, riječ je o najzanimljivijem dvoboju posljednjeg kola Premiershipa, u kojem su ulozi veliki, a rezultat 0:0 ne odgovara baš nikome. Teško je predvidjeti tko će pobijediti, no svakako možemo očekivati vatru na travnjaku…

Prethodni dvoboji:
20.12.20 Tottenham0:2Leicester PL
19.07.20 Tottenham3:0Leicester PL
21.09.19 Leicester2:1Tottenham PL
10.02.19 Tottenham3:1Leicester PL
08.12.18 Leicester0:2Tottenham PL

Izostanci i ozljede:

Leicester: James Justin (ozljeda koljena)

Tottenham: Ben Davies (ozljeda tibije)

Harry Kane prvi strijelac Premiershipa

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Leicester pod svaku cijenu mora trpati golove, a Tottenham tražiti pobjedu vrijednu Europe. To je scenarij u kojem itekako možemo zamisliti efikasnu utakmicu u kojoj mreže ne miruju i to je najbolji smjer za klađenje u ovom derbiju.

Iako će neki možda posegnuti za okladom na hendikep, koja pri pobjedi Leicestera dva razlike daje pozamašnu kvotu od 3.46, mi smo u ovom susretu skloniji igranju na sigurno i prvi izbor nam je oklada da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.62, što se čini sasvim izglednim.

Kladionica Rabona ponudit će vam prilično veliku kvotu na plasman Leicestera u Ligu prvaka, no mi nismo previše uvjereni u taj scenarij, čak i ako Rodgersova momčad pobijedi, već biramo kao drugu opciju klađenje na oba daju gol, uz kvotu 1.61 koja djeluje vrlo obećavajuće.

Od ostalih oklada izdvajamo još gol Vardyja (1.83) i dosuđen penal (2.35) kao zanimljive opcije, a za one hrabrije i da ćemo vidjeti penal te crveni karton na ovoj utakmici, uz što ide kvota 11.

Nema sumnje, mnogo je smjerova u kojima možete ići s okladama na ovom susretu, ali mi smatramo da je prognoza golijade, u kojoj oba suparnika zabijaju, najbolji put do zarade…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.62

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.61

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top