Češka vs. Danska – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
W L D W W
  • Baku Olympic Stadium
  • Početak: 03. srpanj 18:00
Forma:
W W L L W
Češka
Dvoznak: 1X1.82
Danska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uoči početka Europskog prvenstva malotko je vjerovao da bi jedan od polufinalista mogla biti Danska ili Češka, no upravo to će se dogoditi na međusobnog okršaja ove subote.

Možemo reći da se radi o dva najugodnija iznenađenja turnira. Danska nogometna reprezentacija prošla je pravu dramu nakon što se Christian Eriksen srušio na travnjaku protiv Finske i pravo je čudo da su se igrači oporavili od tog šoka i prošli u osminu finala, zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi protiv Rusije.

Češka je pak igrala u hrvatskoj skupini i pokazala moć već u prve dvije utakmice, u kojima je blistao Patrik Šik, strijelac pogotka gotovo s centra protiv Škotske. A najbolje je ova izabrana vrsta sačuvala za nokaut fazu i dvoboj s favoriziranom Nizozemskom, koju je u velikom stilu izbacila s turnira.

Dakle, pred nama je dvoboj dvije poletne momčadi koje znaju kako kazniti greške protivnika pa i poentirati udarcima izvan kaznenog prostora. Mladi Mikkel Damsgaard pokazao se iznimno ubojit s distance, kao i branič Andreas Christensen, dok kod Čeha Šik puca iz svih pozicija i ima već četiri postignuta gola.

Danci imaju problema s ozljedama. Ne samo što je Eriksen otpisan, već se ozlijedio i Yussuf Poulsen, no Kasper Dolberg ga je s dva postignuta gola fantastično zamijenio protiv Walesa pa se to nije ni osjetilo.

Reprezentacija koju vodi izbornik Kasper Hjulmand može se pohvaliti s čak četiri postignuta gola u posljednje dvije utakmice i uz Španjolsku je trenutno najefikasnija na turniru. No, Češka također igra vrlo dobro u napadačkoj fazi pa Jaroslav Šilhavy i njegovi igrači sigurno bez imalo straha iščekuju utakmicu u glavnom gradu Azerbajdžana.

I jedini i drugi znaju kako je otići na Euru do kraja i iznenađujuće osvojiti titulu, a posljednji uspjeh za pamćenje u režiji ovih reprezentacija dogodio se 1996. godine, kada je Češka igrala u finalu, vodila i na kraju nesretno izgubila u produžetku od Njemačke, četiri godine nakon što je Danska osvojila svoju senzacionalnu krunu.

Dakle, iako nisu u užem krugu favorita, ove nacije imaju nogometnu tradiciju, a u Bakuu će nam pokazati tko je trenutno zreliji za najviše domete, što će zatim pobjednik pokušati potvrditi, kroz polufinalni okršaj s pobjednikom susreta Engleske i Ukrajine

Prethodni dvoboji:
15.11.16 Češka1:1Danska PRI
22.03.13 Češka0:3Danska SPK
08.09.12 Danska0:0Češka SPK
17.11.10 Danska0:0Češka PRI
26.03.08 Danska1:1Češka PRI

Izostanci i ozljede:

Češka: nema značajnih izostanaka.

Danska: Eriksen C. (srčani problemi), Poulsen Y.(ozljeda mišića), Wass D. (bolest).

Češka prolazi dalje

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Danska nogometna reprezentacija ima veći ugled od Češke, barem u očima online kladionica, koje su je proglasile izrazitim favoritom u ovom dvoboju. No, vidjeli smo da ni puno moćnije nacije nisu uspjele opravdati takav status, tijekom regularnih 90 minuta osmine finala.

Uzevši sve faktore u obzir, oklada koju preferiramo svakako je dvoznak na Češku, uz koji ide kvota od čak 1.82, a definitivno ima više smisla od igranja čiste pobjede Danske.

Druga opcija nam je oklada oba tima daju gol, uz kvotu 2.22, jer i jedni i drugi kroz turnir su pokazali da im kažnjavanje pukotina u protivničkoj obrani zbilja dobro ide.

Što se ostalog tiče, svakako izdvajamo gol Patrika Šika, uz koeficijent 3.48, dok se na dosuđenom penalu može dobiti 3.32, što je također obećavajuće. Za kraj, spomenimo kvotu 7 na autogol, kojih je već palo pregršt na ovom turniru i više nikog ne iznenađuje kad igrač ili golman zatrese vlastitu mrežu…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.87

Češka 1X

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.22

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top