Alaves vs. Real Madrid – Tipovi za klađenje i najava La Lige

Forma:
W W L W L
  • Mendizorroza
  • Početak: 14. kolovoz 22:00
Forma:
D L W W W
Alaves
Oba daju gol: Ne1.84
Real Madrid
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Španjolska La Liga napokon počinje ovog vikenda, a najjači klubovi odmah će pokušati potvrditi svoj autoritet. Jedan od njih svakako je Real Madrid, koji svoju sezonu započinje gostovanjem u Vitoriji, kod Deportivo Alavesa.

Nakon tri osvojene titule u nizu u Ligi prvaka, Zinedine Zidane nije uspio u svojem drugom mandatu ponoviti slične uspjehe pa ga je ovog ljeta zamijenio Carlo Ancelotti, talijanski stručnjak koji se također može pohvaliti da je odveo madridski klub do titule prvaka Europe, 2014. godine.

Novost u momčadi je i odlazak Sergija Ramosa koji karijeru nastavlja u PSG-u, dok je u Madrid stigao David Alaba, iskusni austrijski branič koji je godinama bio jedan od glavnih igrača Bayerna.

Real Madrid po običaju ima problema s ozljedama, no ključni igrači istrčat će na travnjak. Među njima svakako i Luka Modrić, hrvatski veznjak koji i dalje nema pravu zamjenu u najtrofejnijem europskom klubu pa će dirigirati momčadi i protiv Alavesa.

A najviše će se u napadu očekivati od Karima Benzeme, koji je procvjetao prošle sezone i pokazao da može u nekoj mjeri nadoknaditi gubitak Cristiana Ronalda, kojeg se Real prilično olako odrekao, kao što je to uostalom napravio i s mnogim drugim zvijezdama.

Real je ovog ljeta odradio dvije prijateljske utakmice i u njima nije pobijedio, no to je bilo tek zagrijavanje. Alaves je pak momčad koja se vješto drži u posljednjih par sezona u španjolskom elitnom rangu, ali rijetko postiže značajne uspjehe.

U sjećanju ostaje ona generacija koja je 2001. godine igrala u finalu Kupa UEFA i izgubila u spektakularnoj utakmici 5:4 od Liverpoola, no klub je nakon toga posrnuo sve do treće lige, prije nego se vratio u Primeru.

U momčadi Alaves valja izdvojiti tek napadača Joselua kao najveću zvijezdu, iskusnog 31-godišnjaka koji je utrpao po 11 golova u prethodne dvije sezone. Ostatak ekipe odrađuje zadatke trenera Javija Calleje i pokušava izvući bodove tamo gdje je to moguće.

U svakom slučaju, online kladionice postavile su Real kao izrazitog favorita u ovom susretu, no sezona tek počinje i Alaves se s pravom nada iznenađenju, no to će biti ostvarivo samo ako odigra pametno i čvrsto te ograniči napadačku moć madridskog kluba na minimum…

Prethodni dvoboji:
23.01.21 Alaves1:4Real Madrid LL
28.11.20 Real Madrid1:2Alaves LL
10.07.20 Real Madrid2:0Alaves LL
30.11.19 Alaves1:2Real Madrid LL
03.02.19 Real Madrid3:0Alaves LL

Izostanci i ozljede:

Alaves: Ndiaye M.(Ozljeda bedra).

Real Madrid: Carvajal D. (ozljeda bedra), Ceballos D. (ozljeda gležnja), Kroos T. (ozljeda prepona), Mendy F. (ozljeda lista), Odriozola A. (bolest).

Alaves – Real, konačni rezultat 0:1

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Riječ je o utakmici u kojoj je izuzetno nizak koeficijent na pobjedu Reala, a rizik da će se Ancelottijeva momčad okliznuti postoji pa se valja okrenuti drugim opcijama.

Vjerujemo da će se igrati čvrsto i da se momčadi u ovoj utakmici neće razmahati, što zbog početka sezone, što zbog defenzivnog pristupa kojeg Alaves mora koristiti protiv ovako jakog protivnika. Zato je naša prva preporuka da oba tima NEĆE zabiti gol, uz koeficijent 1.84 koji nam djeluje obećavajuće.

Također prognoziramo da se dvoboj neće pretvoriti u golijadu pa predlažemo i igru na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz odličnu kvotu 2.20.

Izdvojit ćemo još tri potencijalne oklade koji će mnogi pokušati odigrati. Na gol Karima Benzeme kvota je 1.66 i on je zaista najizgledniji strijelac u ovom susretu. Da će biti dosuđen penal i zatim realiziran, koeficijent je primamljivih 3.10.

Za kraj, tu je oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz kvotu 2.03, odnosno igra da će Real povesti u prvom poluvremenu i zatim zadržati vodstvo do kraja, što je svakako izdašnija opcija od igre na čistu pobjedu gostiju…

Alaves - Real Madrid Koeficijenti

22bet

1.84

Oba NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.20

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top