Tko će postati najbolji nogometaš na svijetu u 2024. godini?

Ušli smo u novu kalendarsku godinu, s pregršt nogometnih uzbuđenja pred nama. Jedno od glavnih pitanja je tko će postati najbolji nogometaš, sada kada su Cristiano Ronaldo i Lionel Messi napustili Europu i pali u drugi plan.

Nogometna akcija nikad ne staje. Tako je i na prijelazu iz 2023. u 2024. godine, kada smo imali prilike uživati u pregršt atraktivnih utakmica najboljih europskih nacionalnih liga.

Nema sumnje, u novoj kalendarskoj godini mnogo je nepoznanica. Borba za titulu potpuno je otvorena u Premiershipu, Bundesligi, La Ligi i Serie A, a isto vrijedi i za HNL. U Ligi prvaka je pak još teže predvidjeti konačnog pobjednika.

A u tome bi važnu ulogu trebao imati odgovor na pitanje tko je trenutno najbolji nogometaš svijeta. Naime, u 2024. godini zasigurno ćemo dobiti novog vladara nogometnih travnjaka, budući da Lionel Messi i Cristiano Ronaldo više ne igraju najjača natjecanja.

Kandidata za tu prestižnu titulu je nekoliko, a mi izdvajamo igrače među kojima se najvjerojatnije krije najbolji nogometaš svijeta u novoj kalendarskoj godini…

Je li Mbappé najbolji nogometaš svijeta?

Iako nikad nije osvojio niti Zlatnu loptu ni nagradu The Best koju dodjeljuje Fifa, jasno je da je Kylian Mbappé klasa za sebe u današnjem nogometu.

Brzonogi 25-godišnji Francuz potvrdio je svoju veličinu hat-trickom u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru, a u 2024. godini ponovo će imati priliku zablistati s francuskom reprezentacijom. Deschampsova družina definitivno je među glavnim kandidatima za osvajanje zlata na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, upravo zbog svog fantastičnog kapetana s čijom brzinom i efikasnošću se malotko može mjeriti.

No, ako želi postati najbolji nogometaš svijeta, Mbappé će nešto morati napraviti i s Paris Saint-Germainom. PSG nije izgledao sjajno u prvom dijelu sezone, ali probio se nekako u osminu finala Lige prvaka. Na Kylianu je sada dogurati ga barem do polufinala ovog natjecanja, kako bi se svrstao među kandidate za individualne nagrade na kraju sezone…

Hoće li to biti godina Bellinghama?

Osim Mbappéa, najbolji nogometaš svijeta u 2024. godini mogao bi postati i Jude Bellingham. Istina je, nerijetko upravo igrače Real Madrida proglašavaju najboljim,a kako u izboru France Footballa, tako i u izboru Fife.

Bellingham zaista blista na travnjaku otkad je preselio na Santiago Bernabeu. Carlo Ancelotti ga je pomaknuo prema naprijed i to se pokazalo kao pun pogodak. Mladi 20-godišnji ofenzivni veznjak zabija iz tjedna u tjedan odlučujuće golove i sjajno je pojačanje za “kraljevski klub”.

U lipnju i srpnju Judea Bellinghama čeka još Europsko prvenstvo na kojem će biti ključni čovjek engleske reprezentacije. Njegova izabrana vrsta čeka na trofej još od 1966. godine, no trenutno djeluje kao da je na vrhuncu svoje moći. Eventualni trofej definitivno bi ga gurnuo u prvi plan u 2024. godini i tada nikog ne bi iznenadilo da postane i službeno najbolji nogometaš današnjice…

Hoće li se Haaland probuditi u 2024. godini?

Treći kandidat da postane najbolji nogometaš svijeta je Erling Haaland. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja Lige prvaka s Manchester Cityjem, 23-godišnji Norvežanin definitivno je postao jedan od najcjenjenijih igrača u europskom nogometu i nikog ne bi iznenadilo da to okruni pokojom individualnom nagradom.

Naime, online kladionice upravo na njemu trenutno nude najniže kvote da će postići pogodak. Haaland je stvorio reputaciju prave gol mašine i spreman je rušiti rekorde, kako u Premiershipu, tako i u međunarodnim utakmicama.

U 2024. godini očekujemo da se oporavi od ozljede i ponovo bude onaj pravi. Hendikep mu je pak norveška reprezentacija koja nikako da nešto napravi u kvalifikacijama za Euro i SP. Svejedno, dok god je član Manchester Cityja Erling će biti kandidat za osvajanje najvrjednijih nagrada u svijetu nogometa.

Tko bi mogao iznenaditi iz drugog plana?

Najbolji nogometaš svijeta trebao bi u 2024. godini postati jedan od trojice spomenutih igrača. No, tu su i neki koji bi mogli iskočiti iz drugog plana. Prije svega izdvajamo Harryja Kanea koji bi mogao biti nagrađen, u slučaju da napravi nešto veliko s Bayernom i engleskom reprezentacijom.

Tu je i Mohamed Salah koji je čini se ponovo u velikoj formi i ima priliku s Liverpoolom osvojiti nekoliko trofeja u 2024. godini. Nije nemoguće niti da najbolji nogometaš postane Bukayo Saka iz Arsenala, pod uvjetom da se “topnici” trgnu u ključnom dijelu sezone.

I da, ne smijemo zapravo niti prerano otpisati Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Naime, Portugalac ima priliku još jednom zablistati na Europskom prvenstvu, a Argentinac na Copa Americi. Znamo da to može biti dovoljno da nastave baš njima dodjeljivati nagrade, unatoč tome što trenutno igraju u manje kvalitetnim nogometnim ligama.

U svakom slučaju, čeka nas vrlo uzbudljiva nogometna godina u kojoj ćemo uživati, s potpuno neizvjesnom utrkom za titulu najboljeg nogometaša današnjice…

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top