Pet klubova od kojih se očekuje više u novoj nogometnoj sezoni

Sve je bliže kolovoz u kojem će započeti akcija u najjačim nogometnim ligama Europe, a ovo su klubovi od kojih očekujemo da se trgnu i ne ponove slabašne nastupe iz prošle sezone…

Ulazimo u neobičnu nogometnu sezonu, u kojoj će klubovi mirovati u studenom i prosincu, zbog Svjetskog prvenstva reprezentacija koje će se igrati u Kataru. Tko će se najbolje snaći u takvom rasporedu utakmica trebamo tek vidjeti, ali već sad je jasno da bi moglo biti promjena u odnosu snagama među velikanima, koji tijekom ljeta aktivno traže pojačanja na nogometnom tržištu.

Jedno je sigurno, neki klubovi mogu ići samo prema gore, jer su u prethodnoj sezoni potpuno podbacili. Zato izdvajamo pet klubova koji bi trebali pokazati više ove jeseni i u 2023. godini, a samim time i postati pogodniji za online klađenje

Juventus

Nakon deset godina dominacije Juventus je potonuo u Italiji u prethodne dvije sezone, a posebno slabo je to izgledalo nakon što je ostao bez Cristiana Ronalda, kada se morao zadovoljiti četvrtim mjestom ovog proljeća, sa 16 bodova zaostatka za prvakom Milanom.

Nešto slično ne bi se smjelo ponoviti u novoj sezoni, jer Massimiliano Allegri zapravo ima kvalitetan igrački kadar na raspolaganju, s Dušanom Vlahovićem u napadu koji je sigurno jedan od najboljih nogometaša u Italiji.

Juventus je u svoje redove ovog ljeta uspio vratiti Paula Pogbu, a tu je i mladi Manuel Locatelli u sredini terena te Federico Chiesa koji će se na jesen oporaviti od ozljede koljena. Na papiru to zvuči kao momčad koja bi se morala ponovo boriti za naslov prvaka Italije, najvjerojatnije protiv Intera, s Milanom, Napolijem i Romom koji će vrebati iz drugog plana…

Barcelona

Osvojiti drugo mjesto u španjolskoj La Ligi definitivno nije sramota, ali način na koji je Barcelona igrala veći dio sezone definitivno joj ne ide na čast. Klub koji je osvojio najviše titula u Španjolskoj u novom mileniju nije se niti u jednom trenutku uspio približiti vodećem Realu, a tijekom prošle jeseni u pitanju je bio i nastup Katalonaca u Ligi prvaka.

Ipak, dolaskom vrijednih pojačanja kao što su Pierre-Emerick Aubameyang i Ferran Torres momčad je živnula, a unatoč neočekivanim posrtajima u završnim tjednima sezone, dojam je da novi trener Xavi Hernandez ipak zna što radi.

S Robertom Lewandowskim kao pojačanjem ovog ljeta ili bez njega, Barcelona definitivno u puno boljem stanju ulazi u novu sezonu, a ne zaboravimo da najveće Realove zvijezde svake sezone imaju jednu godinu više, što bi moglo ići na ruku mladoj katalonskoj momčadi, spremnoj vratiti se na španjolski tron…

Lyon

Kao klub koji se može pohvaliti sa sedam uzastopnih naslova prvaka Francuske u novom mileniju, Lyon definitivno ne može biti zadovoljan prethodnom sezonom, u kojoj je doduše dobro gurao u Europi, no potpuno je podbacio u francuskom prvenstvu i završio na osmom mjestu.

Momčad uglednog trenera Petera Bosza tako je ostala bez međunarodnih utakmica u novoj sezoni, no u francuskom prvenstvu možemo očekivati njezin uzlet. Fokus u ovom prijelaznom roku bit će na pojačavanje obrane koja se pokazala izuzetno klimavom, a doveden je već i Alexandre Lacazette, koji bi se trebao pobrinuti za golove na drugoj strani terena.

Možemo očekivati puno ozbiljniji Lyon u novoj natjecateljskoj godini, koji će se sigurno boriti za mjesta koja vode u Ligu prvaka i pokušati iskoristiti opuštanje PSG-a na samom vrhu, kako bi mu eventualno “ukrao” titulu, u stilu Lillea prije dvije godine…

Manchester United

S obzirom na budžet, igrački kadar i nogometnu tradiciju, Manchester United definitivno može ići samo prema gore u novoj nogometnoj sezoni.

Momčad koja je katastrofalno podbacila ovog proljeća i zauzela tek šesto mjesto u Premiershipu najveće je razočaranje prethodne sezone, ali pod novim trenerom Erikom ten Hagom sigurno će izgledati barem malo bolje. Radi se o zaista ozbiljnom stručnjaku koji je s Ajaxom radio čuda u Ligi prvaka, a sada na raspolaganju ima skupocjene zvijezde koje samo treba posložiti na pravi način i poslati na teren da pobjeđuju.

Cristiano Ronaldo i dalje je najzvučnije ime među “crvenim vragovima”, a Ten Hag mora probuditi Marcusa Rashforda te pokušati pronaći rješenja u obrani, koja je često ostavljala na cjedilu Davida De Geu u prethodnoj sezoni. Hoće li se Manchester United boriti za titulu teško je reći, ali sigurno neće gubiti utakmicu za utakmicom kao prošle jeseni i trebao bi biti ozbiljan kandidat za plasman u Ligu prvaka sljedećeg proljeća…

Leipzig

Iako je osvojio njemački Kup i dogurao do polufinala Europske lige, Leipzig definitivno nije imao sezonu kakva se od njega očekivala u Njemačkoj, pogotovo ako govorimo u Bundesligi.

Momčad koja u svojim redovima ima nekoliko igrača vrijednih stotinu milijuna eura, poput našeg Joška Gvardiola i Christopha Nkunkua definitivno može više od teško izborenog četvrtog mjesta na ljestvici, kojim je jedva osigurala svoje mjesto u Ligi prvaka.

Emotivni trener Domenico Tedesco čini se da će uspjeti zadržati ključne pojedince u momčadi ovog ljeta i sve osim ozbiljnijeg uključenja u borbu za naslov prvaka bit će neuspjeh, pogotovo ako Bayern ostane bez Lewandowskog.

U svakom slučaju, možemo očekivati još jači Leipzig koji bi trebao zamijeniti Borussiju Dortmund u ulozi glavnog rivala Bavaraca u Bundesligi, a ako se sve posloži kako treba, mlada momčad krcata zvijezdama mogla bi po prvi put pokoriti njemačko nacionalno prvenstvo…

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top