Turska vs Gruzija – Tipovi za klađenje i kvote 18.6.2024

Forma:
D L L D W
  • Signal Iduna Park
  • Početak: 18. lipanj 18:00
Forma:
D W L D W
DOMAĆIN 1.77
Remi 3.58
GOST 4.76
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog utorka Europsko prvenstvo u nogometu nudi nam početak akcije u skupini F. U Dortmundu će tako snage odmjeriti Turska i Gruzija, u dvoboju koji pobjednika stavlja u odličnu poziciju pred nastavak natjecanja. U grupi su još Portugal i Češka pa je jasno da tri osvojena boda na otvaranju turnira zlata vrijede i za jedne i za druge.

Tipovi za klađenje i prognoza

Kao što smo mogli i očekivati, svaka hrvatska kladionica u ovoj je utakmici proglasila Tursku favoritom za ostvarenje pobjede.

Naši savjeti za sportsko klađenje također idu u tom smjeru. Momčad koju vodi Vincenzo Montella pokazala je mnogo u prethodnoj godini i sigurno ima kvalitetu na svojoj strani. Zato je naša glavna preporuka za ovu utakmicu oklada na pobjedu Turske, na što možete dobiti koeficijent 1.77.

Ako pak želite dodatno podebljati kvotu, postoje dvije zanimljive mogućnosti kako to napraviti. Pa tako možete igrati na pobjedu Turske bez primljenog gola, uz tečaj 2.62, dok je kvota 2.87 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Turci povedu u prvih 45 minuta i pobijede na kraju.

Neki će se odlučiti i za kombinacijske oklade. Izdvajamo okladu na pobjedu Turske uz manje od 3.5 gola na utakmici, što ide uz obećavajući koeficijent 2.26. Vrijedi još spomenuti okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.16.

Spomenimo na kraju i klađenje na točan rezultat. Pa ćete tako dobiti tečaj 6.00 na pobjedu Turske rezultatom 1:0, dok je kvota postavljena na 8.00 na rezultat 2:0, što su i najizglednije opcije u ovoj utakmici.

Analiza i statistika

Turska i Gruzija igrali su međusobno pet puta u novom mileniju. Turci su bili uspješniji, s tri pobjede, jednim remijem i jednim porazom. No, ove reprezentacije nisu se našle zajedno na terenu već više od deset godina.

Turska nogometna reprezentacija svoj je najveći uspjeh ostvarila 2002. godine na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Koreji, kada je osvojila broncu. Nakon toga nikako da složi momčad spremnu na najviše domete. No, ova Montellina generacija igra solidan nogomet, što je potvrdila i pobjedom protiv Hrvatske u kvalifikacijama.

Gruzija će na Euru po prvi put igrati na nekom velikom natjecanju. Izborila je to u dodatnim kvalifikacijama, kada je na domaćem terenu svladala favoriziranu Grčku. Momčad koju vodi Willy Sagnol time je ostvarila svoje ambicije i sada uživa u plodovima svog rada.

Prethodni dvoboji:
24.05.12 Gruzija1:3Turska PRI
07.02.07 Gruzija1:0Turska PRI
30.03.05 Gruzija2:5Turska SPK
04.09.04 Turska1:1Gruzija SPK
21.08.02 Turska3:0Gruzija PRI

Turska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Nema sumnje, Hakan Calhanoglu središnja je figura turske reprezentacije. Veznjak Intera vuče sve konce u sredini terena i od velike je važnosti za izbornika Vincenza Montellu. U napadu pak igraju Kerem Aktürkoglu i Barış Alper Yılmaz, dva brzonoga igrača velikog potencijala.

Tu je još Cenk Tosun koji može biti vrlo opasan u središnjici napada. Arda Güler iz Real Madrida pak predstavlja budućnost Turske i sigurno će dobiti priliku pokazati se na ovom turniru. Merih Demiral pak predvodi obranu koja je nedavno protiv Italije u prijateljskoj utakmici pokazala da može sačuvati mrežu čak i protiv najuglednijih reprezentacija.

Gruzijska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Najveća zvijezda Gruzije svakako je Hviča Kvarachelia. Krilni napadač Napolija sjajan je dribler i može svojim potezima promijeniti tijek utakmice. Metzov napadač Georges Mikautadze također je opasan i očekujemo njegov nastup od prve minute.

Treći poznati nogometaš ove ekipe je Giorgi Mamardashvili, golman Valencije. Pred njim je velika odgovornost na ovom turniru. Ostatak momčadi čine manje poznati igrači, željni dokazivanja na velikoj sceni.

Turska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Turska i Gruzija na Euru 2024

Turska bi mogla biti iznenađenje ovog turnira. Montellina momčad u prethodnih je godinu dana odigrala neke vrlo dobre utakmice i možemo je zamisliti kako izbacuje s Eura nekog od favorita. Svakako bi trebala proći u nokaut fazu natjecanja, a tamo je sve moguće.

Što se Gruzije tiče, Sagnol i njegovi dečki bit će sretni sa svakim osvojenim bodom. Veliki je uspjeh što su se uopće našli na Europskom prvenstvu, a sve osim osvojenog posljednjeg mjesta u grupi F za njih bi bio pravi podvig.

Kladionica Mozzart daje bonus do 400 € odmah nakon registracije, iskoristiv na Europskom nogometnom prvenstvu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top