Belgija vs Slovačka – Tipovi za klađenje i kvote 17.6.2024

Forma:
W W D D W
  • Deutsche Bank Park
  • Početak: 17. lipanj 18:00
Forma:
W D L W W
Belgija
Hendikep: F+22.25
Slovačka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovogodišnje Europsko prvenstvo 2024 nudi nam tri utakmice dnevno u grupnoj fazi, a ovog ponedjeljka svoj turnir otvaraju Belgija i Slovačka. U pitanju je okršaj u skupini E, u kojoj igraju još Rumunjska i Ukrajina. Momčad izbornika Domenica Tedesca svakako cilja na pobjedu, no Slovaci se neće predati bez borbe.

Tipovi za klađenje i prognoza

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Belgiju jasnim favoritom u ovom dvoboju, do te mjere da se baš i ne isplati tipovati na čistu pobjedu.

No, Belgijci imaju u svojim redovima vrlo kvalitetan kadar koji se jedva čeka dokazati na velikoj sceni. Slovaci pak zaostaju kvalitetom za najboljima u Europi i to bi se trebalo osjetiti već na početku turnira. Zato najbolji tipovi za klađenje za ovu utakmicu uključuju i okladu na hendikep F+2 iliti -1.5 na Belgiju, na što možete dobiti tečaj 2.25. To donosi dobitak ako Tedescova momčad pobijedi s dva ili više razlike.

Alternativa tome je oklada da Belgija zabija gol u oba poluvremena, na što možete dobiti kvotu 2.25. Isti tečaj je i na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To znači tipovati da će Belgijci povesti u prvom dijelu i zadržati prednost do samog kraja.

Zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego na prvom, uz tečaj 2.05. To je scenarij koji definitivno možemo zamisliti u dvoboju koji bi se trebao rasplamsati u svom nastavku.

Treba uzeti i obzir i kombinacijske oklade. Pa ćete tako dobiti 1.75 na okladi na pobjedu Belgije uz više od 1.5 gola na utakmici, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost.

Tu je i klađenje na točan rezultat. Tu možete uzeti tečaj 7.50 na rezultat 2:0, dok je kvota 11.00 ako odigrate rezultat 3:0. Naravno, radi se o najtežoj prognozi za pogoditi pa je svakako igrajte s manjim ulozima.

Analiza i statistika

Belgija i Slovačka nisu mnogo puta međusobno igrali. Uglavnom su to bili tijesne utakmice, uz jednu minimalnu pobjedu Belgijaca. No, sve su to bili dvoboji igrani prije više od deset godina, kada je malo koji od aktualnih igrača uopće bio na travnjaku.

Belgijska zlatna generacija definitivno je na zalasku. No, pojavila su se neka nova imena pa ova izabrana vrsta i dalje ima svoje mjesto u vrhu europskog nogometa. Tedescova družina lako se probila kroz kvalifikacije za Euro i nastavlja igrati solidno u 2024. godini.

Što se pak Slovačke tiče, radi se o momčadi koja prolazi ispod radara. Svejedno, Francesco Calzona odradio je pošten posao sa svojim igračima i odveo ih na kontinentalnu smotru. Bez nekih upečatljivih pobjeda koje bi trebalo posebno izdvojiti.

Prethodni dvoboji:
06.02.13 Belgija2:1Slovačka PRI
20.05.06 Slovačka1:1Belgija PRI
17.04.02 Belgija1:1Slovačka PRI

Belgijska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Belgijski izbornik Domenico Tedesco šokirao je izostavljanjem Thibauta Courtoisa, dugogodišnjeg prvog golmana koji je izgledao vrlo pouzdano nedavno u finalu Lige prvaka. Tu je barem Kevin de Bruyne, kao motor koji bi trebao pokretati sve belgijske napade, a pozvan je i Romelu Lukaku.

Jeremy Doku i Leonardo Trossard dva su sjajna rješenja koja Belgija ima na krilima, a svoju priliku čeka i Johan Bakayoko, još jedan veliki talent kojem se predviđa impresivna karijera. Lois Openda također se nada minutaži u napadu. Obrana pak izgleda prilično oslabljeno u odnosu na prethodne turnire na kojima je ova reprezentacija nastupala.

Slovačka nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Slovačka u svojoj obrani ima Milana Škriniara, jednog od najcjenjenijih europskih stopera. Stanislav Lobotka je pak zvučno ime u sredini terena, a u napadu igraju manje poznati pojedinci. Tomas Haraslin i Lukas Suslov mogli bi dobiti prednost pred ostalima.

Ondrej Duda još je jedan na koje se ozbiljno računa na ovom turniru, dok Mareka Rodaka čeka mnogo posla među vratnicama, posebno u ovoj teškoj utakmici.
Belgija zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Belgija i Slovačka na Euru 2024

Belgija ima potencijala daleko dogurati na Euru u Njemačkoj. Tome svakako pomaže lagana skupina u kojoj je završila pa se očekuje da Tedesco i njegovi igrači završe prvi te si tako olakšaju ždrijeb u nastavku natjecanja. Nokaut faza otkrit će pak koliko zapravo vrijedi ova generacija. Plasman u polufinale bio bi velik uspjeh, kad uzmemo u obzir tko trenutno igra za Belgiju.

S druge strane, Slovačka nema moć ugroziti one najbolje na Europskom prvenstvu. No, skupina u kojoj su još Rumunjska i Ukrajina daje joj šansu da se bori za osminu finala. Tamo pak teško da može nešto napraviti, jer jednostavno nema kvalitetu za najviše domete.

Kladionica bet365 daje 50 € svojim igračima i još pregršt besplatnih oklada, iskoristivih na Europskom nogometnom prvenstvu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top