Rumunjska vs Ukrajina – Tipovi za klađenje i kvote 17.6.2024

Forma:
D D L D W
  • Allianz Arena
  • Početak: 17. lipanj 15:00
Forma:
L D W W D
DOMAĆIN 3.76
Remi 3.42
GOST 2.01
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog ponedjeljka započinje Euro 2024 akcija u skupini E, u kojoj u Münchenu snage odmjeravaju Rumunjska i Ukrajina. Radi se o grupi u kojoj igraju još Belgija i Slovačka pa tri osvojena boda u prvom kolu definitivno približavaju pobjednika plasmanu među 16 najboljih reprezentacija Europe.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog kvalitete igračkog kadra, što zbog posljednjih rezultata, sportske kladionice odlučile su proglasili Ukrajinu favoritom u ovoj utakmici.

Mi se s tim slažemo, jer smatramo da Sergij Rebrov ima ekipu krcatu odličnim pojedincima, vrlo motiviranima napraviti veliki rezultat na ovom turniru. Rumunji pak već godinama ne predstavljaju silu na europskoj sceni. Zato naši besplatni nogometni tipovi kreću od oklade na pobjedu Ukrajine, na što možete dobiti koeficijent 2.01.

Mogla bi ovo biti otvorena utakmica u kojoj se neće mnogo kalkulirati. Zato ima smisla odigrati i okladu na više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz tečaj 2.15. Alternativa tome je oklada da gol pada u oba poluvremena, uz koeficijent 1.92.

Za one opreznije tu su kombinacijske oklade. Izdvajamo okladu X2 na Ukrajinu uz više od 1.5 gola na utakmici, na što možete dobiti koeficijent 1.76. Oni pak koji traže krupniju kvotu odigrat će da Ukrajina zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 3.50.

Spomenimo još i klađenje na točan rezultat. Pa ćete tako dobiti 9.50 ako odigrate na rezultat 1:2, dok je isti tečaj i na rezultatu 0:2. No, mnogo je scenarija koji se mogu odigrati u ovom dvoboju pa tipovanje na rezultat nije jedna od optimalnih opcija.

Analiza i statistika

U zadnja dva i pol desetljeća Ukrajina postiže bolje rezultate od Rumunjske. Osjeća se to i u međusobnim utakmicama u kojima su Ukrajinci pobijedili tri puta u nizu.

Forma momčadi Sergija Rebrova također je sasvim pristojna. Ukrajina se bez problema probila do Eura kroz dodatne kvalifikacije, a zatim je remizirala u prijateljskoj utakmici protiv domaćina Njemačke. Poraz od Poljske tri dana kasnije malo je pokvario dojam, no svejedno je dojam da se radi o vrlo ozbiljnoj ekipi.

Rumunjska s druge strane rijetko igra na velikim natjecanjima u novom mileniju. No, dobro je odradila kvalifikacije za ovaj Euro i zasluženo stigla do turnira u Njemačkoj. Međutim, nedavni remi 0:0 s Lihtenštajnom ne ulijeva povjerenje u momčad koju vodi Edward Iordanescu.

Prethodni dvoboji:
29.05.16 Rumunjska3:4Ukrajina PRI
08.02.11 Rumunjska2:3Ukrajina IT
29.05.10 Ukrajina3:2Rumunjska PRI
20.08.03 Ukrajina0:2Rumunjska PRI
27.03.02 Rumunjska4:1Ukrajina PRI

Rumunjska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

U Rumunjskoj nema skupocjenih zvijezda, ali ima nekoliko igrača slavnih prezimena. U tu kategoriju spadaju George Pușcaș i Janis Hagi, no nisu zasad uspjeli mnogo toga napraviti u svojim karijerama.

Najpoznatiji igrač Rumunjske trenutno je Radu Drăgușin, stoper Tottenhama iza kojeg je solidna sezona u Premiershipu. Opasan prema naprijed je pak kapetan Nicolae Stanciu, a golove bi mogao zabijati i Parmin ofenzivac Dennis Man.

Ukrajinska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Mnogi Ukrajinci iza sebe imaju odličnu klupsku sezonu. Dovoljno je spomenuti Artema Dovbika koji je briljirao u dresu Girone. Od njega se očekuje mnogo i na ovom turniru. U ofenzivi Rebrov još ima Mihajla Mudrika koji polako podiže kvalitetu svoje igre i više ne djeluje tako izgubljeno na najvišem nivou nogometa.

Oleksandr Zinčenko je pak Arsenalov bek koji može igrati i kao defenzivni vezni, a u Premiershipu se ove sezone dokazao i branič Vitalij Mikulenko. Veteran Andrij Jarmolenko je pak u ulozi kapetana i nada se mjestu u prvoj momčadi, gdje bi trebalo biti mjesta i za darovitog krilnog napadača Viktora Cigankova.

Ukrajina zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Rumunjska i Ukrajina na Euru 2024

Rumunjska po svojim rezultatima, ali i igračkom kadru spada među najslabije reprezentacije na Euru. No, imala je sreće sa ždrijebom i završila u skupini u kojoj ima izgleda proći dalje. Hoće li u tome uspjeti, teško je reći. No, ne vjerujemo da može dalje od osmine finala.

S druge strane, Ukrajinci bi mogli napraviti više. Ova momčad u stanju je naći se među 16 najboljih reprezentacija Europe pa i zaprijetiti favoritima u nokaut fazi natjecanja. Naravno, puno toga će ovisiti upravo o ovoj utakmici u ponedjeljak. Motivacija i žar definitivno su na visokoj razini kod Ukrajinaca, no trebat će i dobro organizirati igrače na terenu.

Kladionica 20bet nudi besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na Europskom nogometnom prvenstvu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top