Portugal vs Češka – Tipovi za klađenje i kvote 18.6.2024

Forma:
L W L W W
  • Red Bull Arena
  • Početak: 18. lipanj 21:00
Forma:
W W W W D
Portugal
Više od 2.5 gola1.80
Češka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Posljednja utakmica prvog kruga Euro 2024 turnira igra se između Portugala i Češke u Leipzigu. U pitanju je dvoboj skupine F, u kojoj još igraju Gruzija i Turska. Pobjedniku se otvara put prema osmini finala, a poraženi će se pak morati pomučiti da se kasnije spasi od ispadanja i izbori prolazak dalje.

Tipovi za klađenje i prognoza

Nije neko iznenađenje kad pogledamo što kladionice u Hrvatskoj nude na ovoj utakmici. Naime, sve su proglasile Portugal favoritom i ponudile prilično nisku kvotu na njegovu pobjedu.

Mi pak smatramo da će se u ovoj utakmici igrati otvorenije nego u nekima prethodnima. I jedni i drugi imaju velik potencijal prema naprijed, dok obrane pokazuju određene slabosti. Zato naši besplatni tipovi za klađenje kreću od oklade na više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz koeficijent 1.80.

Po istoj logici zanimljivo djeluje i oklada da oba tima daju gol, uz koeficijent 1.89. Neki pak smatraju da će se ovaj dvoboj rasplamsati tek u svom nastavku. Zato ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što ćete dobiti tečaj 2.06.

Ako pak želite podebljati tečaj na trijumfu Martinezove družine, tu su dvije opcije koje trebate uzeti u obzir. Prva je oklada da Portugal zabija gol u oba poluvremena, uz tečaj 2.37, dok ćete dobiti 2.40 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Portugalci povedu u prvom dijelu i zadrže prednost do kraja.

Podebljati kvotu na favorita možete i kombinacijskom okladom. Izdvajamo okladu na pobjedu Portugala uz više od 1.5 gola na utakmici, na što možete dobiti 1.83.

Spomenimo na kraju i klađenje na točan rezultat. Pa je tako kvota 7.50 dostupna uz rezultat 2:0, dok ćete na pobjedu Portugala rezultatom 3:1 dobiti tečaj 13.00. Naravno, radi se o okladama koje bi trebalo igrati s manjim ulozima.

Analiza i statistika

Portugal je u seriji od četiri uzastopne pobjede protiv Češke. Zadnje dvije dogodile su se 2022. godine, kada su se ove dvije reprezentacije našle zajedno u Ligi nacija.

Portugalci imaju moćnu reprezentaciju i bez problema su prošli kroz kvalifikacije za Euro. Međutim, pripremna utakmica protiv Hrvatske pokazala je da Martinezova družina ima i pregršt slabosti.

S druge strane, Češka je također bila vrlo dobra u kvalifikacijama, a nastavlja pobjeđivati i u 2024. godini. Doduše, zadnji suparnici momčadi koju vodi Ivan Hašek nisu bili top klase pa ćemo istinu o kvaliteti češke reprezentacije otkriti tek na turniru u Njemačkoj.

Prethodni dvoboji:
24.09.22 Češka0:4Portugal ULN
09.06.22 Portugal2:0Češka ULN
21.06.12 Češka0:1Portugal EP
11.06.08 Češka1:3Portugal EP
23.06.96 Češka1:0Portugal EP

Portugalska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Portugal i dalje u momčadi ima legendarnog Cristiana Ronalda. Iskusni 39-godišnji krilni napadač računa na mjesto u prvih 11, no pitanje je igra li još uvijek vrhunski nogomet nakon godine dana provedene u Saudijskoj Arabiji.

Bruno Fernandes i Bernardo Silva još su dva igrača koji rade razliku u ofenzivi. Rafael Leao također se nada minutaži, kao i Diogo Jota. U sredini pak terena Vitinha dolazi na Euro nakon solidne sezone u redovima PSG-a. U obrani gospodari Ruben Dias, a među vratnicama vrlo dobar posao odrađuje Diogo Costa.

Češka nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Kapetan Tomaš Souček predvodi ovu češku generaciju. Defenzivni veznjak West Hama igra vrlo važnu ulogu u koncepciji izbornika Hašeka pa nije čudno što je izabran za kapetana.

Patrik Schick i Adam Hložek dolaze pak na turnir nakon šampionske sezone s Bayerom iz Leverkusena. Osjećat će se kao kod kuće na ovom Euru kojeg organizira Njemačka. Spomenimo i da je Vladimir Coufal najuglednije ime u obrambenim redovima. Sa suigračima u zadnjoj liniji imat će mnogo posla u ovoj utakmici.

Portugal zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Portugal i Češka na Euru 2024

Portugal na papiru spada među najveće favorite ovog natjecanja. No, ako će igrati kao što je igrao protiv Hrvatske u Lisabonu, neće daleko dogurati. Svakako je za očekivati da Portugalci prođu dalje iz skupine F i to na prvom mjestu. U nokaut fazi će se pak vidjeti koliko ih je Roberto Martinez dobro organizirao.

Što se Češke tiče, na prethodnom Euru ugodno je iznenadila plasmanom u četvrtfinale. Kada bi to ponovila, vjerojatno bi njezini navijači bili jako zadovoljni. U pitanju je momčad koja zaslužuje mjesto u nokaut fazi turnira. No, to tek treba izboriti, u skupini u kojoj će joj glavni rivali biti Turska i Gruzija.

Kladionica 22bet dijeli bonus do 122 € igračima koji su spremni iz dana u dan se kladiti na Europsko nogometno prvenstvo!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top