Nizozemska vs. SAD – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Nizozemska
Forma:
W D W W W
  • Khalifa International
  • Početak: 03. prosinac 16:00
SAD
Forma:
W D D D L
Nizozemska
Dvoznak: 2X1.94
SAD
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove subote počinje nokaut faza Svjetskog prvenstva, a prvi dvoboj osmine finala igra se u Dohi, gdje će snage odmjeriti nogometaši Nizozemske i SAD-a.

Nizozemska reprezentacija pod izbornikom Louisom van Gaalom pokazala je brojne slabosti u utakmicama skupine A, no izvukla se u dvoboju sa Senegalom, da bi zatim izborila bod protiv Ekvadora što je bilo sasvim dovoljno za osvajanje prvog mjesta, revijalnom pobjedom protiv Katara.

Nizozemska je na ovom turniru dobila novu zvijezdu, Codyja Gakpa koji je zabio pogodak na sve tri prethodne utakmice. Ofenzivac PSV-a pokazuje se izuzetno efikasan u napadu, a osim preciznog udarca krasi ga i odlično kretanje, zbog čega je pred njim blistava nogometna budućnost.

Najveći problem Van Gaala svakako je slaba forma Memphisa Depaya koji je na turnir došao tek oporavljen od ozljede i uglavnom je ulazio s klupe pa je pitanje koliko može dati kad bude najvažnije, u nokaut utakmicama.

Sredina terena Nizozemaca također ne djeluje impresivno, iako Frenkie de Jong definitivno posjeduje talent, no ozljeda Georginija Wijnalduma uoči sezone učinila je svoje, kao i pad karijere Donnyja van den Beeka pa narančasti izgledaju ranjivi u najvažnijem dijelu terena, što će se osjetiti protiv moćnih suparnika.

Ipak, Nizozemska ima i jakih strana, a to je prije svega obrana s Virgilom van Dijkom na čelu, dok se odličan pokazao i stasiti golman Andries Noppert, koji je zasad opravdao “jedinicu” koju mu je na leđa stavio izbornik Van Gaal.

S druge strane, Sjedinjene Američke Države pod Greggom Berhalterom mogu se pohvaliti s tri čvrste utakmice u skupini B, u kojima su primile tek jedan gol iz kaznenog udarca, bez ijednog zabilježenog poraza.

Amerikanci su posebno dobro djelovali protiv Engleske, u utakmici u kojoj su imali bolje šanse od uglednog protivnika, da bi na kraju protiv Irana osigurali prolaz dalje, zahvaljujući pogotku Christiana Pulišića, koji se doduše tom prilikom i ozlijedio pa je upitan njegov nastup u osmini finala.

Svejedno, SAD ima odličnu momčad koja izgleda dobro organizirana na travnjaku, s Timothyjem Weahom u napadu, koji je preuzeo nešto gena od tate Georgea i svojim potezima može riješiti utakmicu, čak i protiv najjačih suparnika.

U svakom slučaju, na stadionu Khalifa International očekujemo uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu, u kojoj i jedni i drugi vjeruju da mogu osigurati prolazak dalje…

Prethodni dvoboji:
05.06.15 Nizozemska3:4SAD PRI
03.03.10 Nizozemska2:1SAD PRI
18.02.04 Nizozemska1:0SAD PRI
19.05.02 SAD0:2Nizozemska PRI

Izostanci i ozljede:

Nizozemska: Georginio Wijnaldum (ozljeda koljena).

SAD: Christian Pulišić (ozljeda zdjelice).

Nizozemska zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč dobroj igri SAD-a u skupini, online kladionice postavile su Nizozemsku za izrazitog favorita u ovom dvoboju. No, prije samo godinu dana Nizozemci su na Europskom prvenstvu također izgledali dobro u skupini, da bi odmah ispali u osmini finala.

Vjerujemo da Van Gaala i njegove igrače ponovo čeka izuzetno teška utakmica i ako žele dalje, morat će s Amerikancima odigrati više od 90 minuta u Dohi. Baš zato naša je glavna preporuka oklada na dvoznak X2 na Amerikance, uz kvotu 1.94 u kladionici 22bet, koja postaje dobitna ako Sjedinjene Američke Države u najmanju ruku uđu u produžetak protiv Nizozemske.

Od ostalog, ima smisla i oklada prvo poluvrijeme X, uz kvotu 2.08 koju nudi kladionica 20bet, jer teško je vjerovati da će netko silovito jurnuti već od prve minute u ovakvom dvoboju. Po istom principu djeluje obećavajuće i oklada da gol neće pasti u oba poluvremena, na što možete dobiti tečaj 1.77.

Da će više golova pasti u drugom poluvremenu, nego u prvom, koeficijent je 2.17, što bi se također lako moglo pretvoriti u realnost, a tu je naravno i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola u regularnom vremenu, na što možete uzeti kvotu 1.64.

Što se klađenja na strijelce tiče, na pogodak Codyja Gakpa dobit ćete u kladionici bet365 koeficijent 4.33, a itekako se isplatilo u prethodnim utakmicama, dok je na gol Timothyja Weaha čak 6.50, a lako bi mogao poentirati baš on u ovoj utakmici.

Za kraj, spomenimo i klađenje na točan rezultat. Najpopularnije opcije svakako su rezultat 0:0, uz kvotu 7.80 u kladionici Rabona, kao i rezultat 1:1 uz tečaj 6.20. Važno je naglasiti da sve ovdje spomenute opcije, osim individualnog učinka vrijede samo u regularnom vremenu, ne i u produžetku pa to imajte na umu dok slažete svoj listić…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top