Maroko vs. Portugal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Maroko
Forma:
D W W D W
  • Al Thumama
  • Početak: 10. prosinac 16:00
Portugal
Forma:
W L W W W
DOMAĆIN 5.50
Remi 3.50
GOST 1.70
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavljaju se ove subote dvoboji četvrtfinala Svjetskog prvenstva, s Marokom i Portugalom koji će međusobno odmjeriti snage u popodnevnom terminu.

Momčad izbornika Walida Regraguija najugodnije je iznenađenje na ovom turniru, jer Maroko je završio prvi u skupini s Hrvatskom i Belgijom, da bi zatim izbacio Španjolsku boljim izvođenjem udaraca s bijele točke.

Marokanci se mogu pohvaliti da su dosad primili tek jedan pogodak i to je bio autogol pri komotnom vodstvu protiv Kanade, a zanimljivo je da im Španjolci nisu uspjeli zabiti čak niti u raspucavanju penala, zahvaljujući sjajnim intervencijama golmana Yassinea Bounoua, jednog od ključnih igrača ove momčadi.

Maroko igra ozbiljan i organiziran nogomet, uz mnogo trke, a u napadu se najviše očekuje od Hakima Ziyecha, koji bi trebao probiti desnu stranu i zatim poentirati ili poslužiti suigrače. U sredini operira Youssef El-Nesyri, dok je u ofenzivi još i opasni Sofiane Boufal pa protivnička obrana mora biti izuzetno oprezna, jednom kad Marokanci krenu prema naprijed.

Marokanska reprezentacija pomalo je umorna nakon teške utakmice u osmini finala, a pojedince muče i lakše ozljede, no očekuje se da će svi najbolji istrčati na teren u Dohi, uključujući i moćni bekovski par kojeg čine Achraf Hakimi i Noussair Mazraoui.

S druge strane, u Portugalu su se u nokaut fazi dogodile velike promjene, jer izbornik Fernando Santos napokon je odlučio pokazati autoritet pa je Cristiano Ronaldo završio na klupi.

Kao da su se time Portugalci riješili teškog utega, što je pokazala uvjerljiva 6:1 pobjeda protiv Švicarske u kojoj je zablistao mladi Gonçalo Ramos, strijelac hat-tricka koji se pokazao kao pravo osvježenje na travnjaku.

Santos vjerojatno neće mnogo mijenjati za utakmicu protiv Maroka pa možemo očekivati da će ponovo dati prednost Ramosu u odnosu na Ronalda, dok će ključnu ulogu u veznoj liniji igrati Bruno Fernandes, dok će opasnost na krilu predstavljati Bernardo Silva.

U redovima Portugala pokazalo se da su i zamjenski bekovi sjajno rješenje, jer Raphael Guerreiro i Diogo Dalot briljiraju po bokovi, a ako zagusti izborniku je uvijek na raspolaganju Rafael Leão, efikasan strijelac za kojeg je šteta što ima tako malu minutažu.

Kako god, Portugalci samouvjereno iščekuju dvoboj na stadionu Al Thumama u Dohi, protiv Marokanaca koje dosad baš nitko nije uspio slomiti…

Prethodni dvoboji:
20.06.18 Portugal1:0Maroko SP
11.06.86 Portugal1:3Maroko SP

Izostanci i ozljede:

Maroko: Aguerd N. (ozljeda mišića).

Portugal: Mendes N. (ozljeda bedra), Pereira D. (slomljeno rebro).

Portugal zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako se Maroko na ovom turniru pokazao kao čvrsta momčad koja je primila tek jedan pogodak, a prednost ima i pri raspucavanju penala, vjerujemo da fizički kapaciteti ove sjevernoafričke reprezentacije pomalo kopne, zbog čega smo spremni podržati favorita kojeg su postavile online kladionice.

Ugodno smo iznenađeni odlučnošću izbornika Santosa, koji je promjenama u sastavu preporodio Portugal i učinio ga izuzetno opasnim. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Portugala u regularnom vremenu, uz koeficijent 1.70 kojeg nudi kladionica bet365.

Ima smisla i oklada u kladionici Rabona, da Portugal zabija više od 1.5 gola na utakmici, za što možete dobiti primamljivu kvotu 1.83, dok će neki odigrati i da Portugal zabija u oba poluvremena, uz atraktivni koeficijent 3.00.

Ako favorizirate Portugalce, dobar je izbor i oklada na pobjedu Portugala bez primljenog gola, uz kvotu 2.62, a ima smisla čak i oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz koeficijent 2.75, što znači da Santosova momčad mora povesti u prvom poluvremenu i zadržati prednost do kraja utakmice.

Tu je i klađenje na kornere, s kvotom 1.97 koju možete dobiti na više od 9.5 kornera na utakmici, a u kladionici 20bet još ćete naći koeficijent 2.03 na okladu da će imati Maroko više kartona od Portugala, što je sasvim realan scenarij.

Što se klađenja na strijelce tiče, na Gonçala Ramosa koeficijent na pogodak je 3.25, dok ćete dobiti čak 4.33 ako poentira Bruno Fernandes. S druge strane, na gol Hakima Ziyecha kvota je 5.50.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer koliko Maroko može parirati Portugalu najlakše ćemo detektirati jednom kad dvoboj započne. Gol u zadnjih 20 minuta, na koji darežljive kladionice nude kvotu oko 2.00, djeluje kao atraktivna opcija, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top