Francuska vs. Poljska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Francuska
Forma:
L W W L W
  • Al Thumama
  • Početak: 04. prosinac 16:00
Poljska
Forma:
L W D W W
Francuska
Manje od 2.5 gola2.00
Poljska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavlja se ove nedjelje akcija na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje će Francuska i Poljska odigrati u Dohi svoju utakmicu osmine finala.

Momčad Didiera Deschampsa došla je na turnir s pregršt ozljeda i morala je u velikoj mjeri promijeniti svoj početni sastav, no svejedno je zabilježila pobjede protiv Australije i Danske, da bi zatim s rezervama izgubila od Tunisa, što nije utjecalo na njezinu poziciju na tablici.

Francuska se sad mora uozbiljiti, jer nema više pravo na kiks, a sjećamo se prošlogodišnjeg Europskog prvenstva kada je iznenađujuće ispala od Švicarske u osmini finala, u ludoj utakmici u kojoj je u jednom trenutku vodila rezultatom 3:1.

Ovaj put Francuzi će sigurno igrati opreznije i polako lomiti protivnika, s Kylianom Mbappéom u ofenzivi koji je na ovom turniru već postigao tri pogotka i upisao jednu asistenciju, što ga čini vođom ove izabrane vrste.

Tu je naravno i Olivier Giroud koji igra vrlo dobro u središnjici napada, a Antoine Griezmann za reprezentaciju igra bolje nego za klub, što je odlična vijest za Deschampsa. Ousmane Dembelé još jedan je igrač koji će se pokušati dokazati na velikoj sceni, a treba reći da na SP-u na terenu odlično djeluje i Adrien Rabiot.

Najviše dvojbi Deschamps ima u obrani, jer Raphael Varane ne djeluje spreman igrati na najvišem nivou, a i Hugo Lloris bi bez problema mogao prepustiti svoju poziciju Steveu Mandandi, iza kojeg je odlična godina u dresu Milana.

S druge strane, Poljska se teškom mukom probila do osmine finala, zahvaljujući boljoj gol razlici od Meksika s kojim je remizirala pa izbornik Czeslaw Michniewicz sada traži iznenađenje protiv Francuza, kakvo nije uspio kreirati u posljednjem kolu grupne faze protiv Argentine.

Sve oči bit će uprte u Roberta Lewandowskog, koji je na ovom turniru promašio jedan penal, ali i upisao asistenciju te pogodak protiv Saudijske Arabije, a sada bi nekim svojim potezom trebao zagorčati život Francuzima.

Karol Swiderski ima prednost pred drugim poljskim rješenjima u napadu kod izbornika Michniewicza, a važnu ulogu ima i Piotr Zielinski, ofenzivni veznjak koji ove sezone blista u Napoliju.

Naravno, na stadionu Al Thumama posebno inspiriran trebat će biti Wojciech Szczesny kako bi Poljska izborila pozitivan rezultat, u europskom derbiju osmine finala koji bi mogao biti neizvjesniji nego što mnogi misle…

Prethodni dvoboji:
11.09.07 Poljska0:1Francuska PRI
18.06.05 Francuska0:0Poljska PRI
17.11.93 Francuska1:0Poljska PRI
31.10.93 Francuska1:1Poljska EPK
11.09.07 Poljska0:0Francuska EPK

Izostanci i ozljede:

Francuska: Lucas Hernandez (ozljeda koljena), Karim Benzema (ozljeda bedra), Christopher Nkunku (ozljeda koljena), N’Golo Kante (ozljeda tetive), Paul Pogba (ozljeda koljena).

Poljska: Jakub Moder (ozljeda mišića).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na tijesne rezultate na ovom turniru, pomalo je neočekivan nizak tečaj kojeg su online kladionice dale na pobjedu Francuske u ovoj utakmici, jer mi ne vjerujemo da će Poljska završiti potpuno pregažena.

Dapače, Francuzi će u ovoj susret ući izuzetno oprezno, kako im se ne bi ponovio prošlogodišnji fijasko protiv Švicarske, dok su Poljaci odigrali neke od najtvrđih utakmica na ovom turniru i sigurno će to pokušati ponoviti i sada kada je to najvažnije. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 2.00 koju nudi kladionica 22bet.

Za one koji favoriziraju Francuze kladionica bet365 nudi dvije zanimljive opcije kako podebljati kvotu, koja je inače vrlo mala na čistu pobjedu. Prva je oklada na pobjedu Francuske bez primljenog gola, uz koeficijent 1.83, dok možete odigrati i poluvrijeme/kraj 1/1, uz isti tečaj 1.83, što znači da Mbappé i suigrači moraju povesti u prvom poluvremenu i ostvariti pobjedu u regularnom dijelu utakmice.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, na gol Kyliana Mbappéa dobit ćete 2.05, što raste na 4.00 ako bude prvi gol na utakmici. Da će zabiti Olivier Giroud koeficijent je 2.40, dok je na Roberta Lewandowskog čak 5.50, najviše što smo dosad vidjeli u nekoj utakmici na slavnog Poljaka.

Za kraj, spomenimo još tri oklade koje imaju smisla. Prva je klađenje na dosuđen penal, uz kvotu 2.49, što bi se lako moglo dogoditi u ovakvo čvrstom dvoboju. Kladionica 22bet također nudi okladu da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, uz tečaj 2.07, kao i okladu da gol neće pasti u oba poluvremena, uz koeficijent 2.12, a baš to je realan scenarij za jednu nokaut utakmicu na Svjetskom prvenstvu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top