Engleska vs. Francuska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Engleska
Forma:
W W D W D
  • Al Bayt
  • Početak: 10. prosinac 20:00
Francuska
Forma:
W L W W L
Engleska
Manje od 2.5 gola1.78
Francuska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Posljednja utakmica četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru je i najiščekivanija, jer snage će u Al Khoru odmjeriti moćne reprezentacije Engleske i Francuske.

Engleska reprezentacija pod Garethom Southgateom nije imala mnogo problema dosad na turniru. Osim slabije izvedbe protiv SAD-a, Englezi su druge protivnike glatko pobijedili, a dominacija je posebno došla do izražaja u osmini finala protiv Senegala.

No, sada Englesku čeka daleko najteži protivnik s kojim se dosad susrela i trebat će odigrati besprijekorno ako želi proći dalje. Prije svega će se tražiti impresivan nastup zadnje linije, s osporavanim Harryjem Maguireom i Johnom Stonesom u sredini, ali i Kyleom Walkerom pred kojim je težak zadatak zatvaranja desne strane obrane.

Southgate ima brojna rješenja u sredini terena, a čini se da preferira Judea Bellinghama koji igra mnogo na ovom turniru, dok Declana Ricea muči bolest i nije sigurno u kakvom će biti stanju na travnjaku, no trebao bi svejedno nastupiti.

Središnje mjesto u engleskom napadu i dalje drži Harry Kane, a očekuje se da će na krilima igrati Bukayo Saka i Phil Foden, dok Marcus Rashford čeka priliku s klupe, u utakmici u kojoj bi već jedna iskorištena gol šansa mogla donijeti konačnu pobjedu.

S druge strane, Francuska pod Didierom Deschampsom uspješno je prebrodila brojne ozljede u svojoj momčadi i izgleda moćno kao i prije četiri godine, kada je osvojila svjetsku titulu.

Ključna figura svakako je Kylian Mbappé, strijelac 5 golova na turniru, od kojih su neki bili zaista fantastični. Brzonogog krilnog napadača PSG-a jako je teško čuvati i mnogi vjeruju da će i ove subote biti čovjek odluke.

Francuzi su potporu Mbappéu pronašli u Olivieru Giroudu koji odrađuje odličan posao u središnjici ofenzive, dok se pokazao solidnim i Ousmane Dembélé na desnom krilu, kao još jedna prijetnja za protivničke obrane.

U Deschampsovoj družini važnu ulogu igra i Antoine Griezmann koji se povukao prema sredini i podredio ekipi, a koristan veznjak je i Adrien Rabiot, koji odrađuje mnogo posla u obrani, a uvijek se može ubaciti i prema naprijed.

Dodajmo im Thea Hernandeza kao jednog od najboljih bekova na SP-u pa je jasno da na stadionu Al Bayt Francuska dolazi s velikim ambicijama, no u trijumf vjeruju i Englezi, u dvoboju u kojem nije lako predvidjeti konačnog pobjednika…

Prethodni dvoboji:
13.06.17 Francuska3:2Engleska PRI
17.11.15 Engleska2:0Francuska PRI
11.06.12 Francuska1:1Engleska EP
17.11.10 Engleska1:2Francuska PRI
26.03.08 Francuska1:0Engleska PRI

Izostanci i ozljede:

Engleska: Raheem Sterling (osobni razlozi), Ben White (osobni razlozi), Declan Rice (bolest).

Francuska: Lucas Hernandez (ozljeda koljena), Karim Benzema (ozljeda bedra), Christopher Nkunku (ozljeda koljena), N’Golo Kante (ozljeda tetive), Paul Pogba (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda Francuska i Engleska imaju briljantne pojedince u svojim ofenzivama, no ulog u četvrtfinalu SP-a je ogroman pa možemo očekivati čvrste formacije i jednih i drugih, s minimalnim prostorom na napadače tijekom utakmice.

Vodeće hrvatske kladionice ponudile su visoke kvote na brojnim različitim opcijama, ali mi prije svega vjerujemo da nas čeka rovovska bitka na travnjaku i na tome baziramo svoju strategiju klađenja. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.78 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici, ima smisla i oklada koju nudi kladionica 22bet, da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, za što možete dobiti primamljivu kvotu 1.86, a možete odigrati i da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, uz tečaj 2.07.

Deschampsova momčad ima laganu prednost u ovom dvoboju, zbog čega će se neki odlučiti i za kombinacijsku okladu X2 na Francusku uz manje od 2.5 gola u regularnom vremenu utakmice, za što možete dobiti koeficijent 2.30.

Što se klađenja na strijelce tiče, na gol Kyliana Mbappéa kladionica bet365 nudi 2.75, dok ćete uzeti 4.50 ako poentira Ousmane Dembélé. S druge strane, na gol Harryja Kanea je 3.00, a Phila Fodena visoka kvota 5.50.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 3.20, što bi se lako moglo dogoditi u ovakvo čvrstom dvoboju, dok nije nemoguć ni autogol, uz tečaj 6.00, ponekad presudan u dvobojima koji izazivaju snažne emocije…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top