Argentina vs. Hrvatska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Argentina
Forma:
D W W W L
  • Lusail
  • Početak: 13. prosinac 20:00
Hrvatska
Forma:
D D D W D
Argentina
Dvoznak: 2X2.10
Hrvatska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pomalo nevjerojatno, ali istinito, Hrvatska će ovog utorka na stadionu Lusail ponovo igrati u polufinalu Svjetskog prvenstva, ovaj put protiv moćne Argentine.

Izbornik Zlatko Dalić odradio je besprijekoran taktički posao u četvrtfinalu protiv Brazila, kao i njegovi igrači na terenu, da bi se na kraju još jednom Dominik Livaković prometnuo u heroja tijekom raspucavanja penala, što je značio i kraj za najvećeg favorita ove svjetske smotre.

Nakon velike pobjede svjesni smo da ova hrvatska reprezentacija može igrati protiv svakog, ali i da ne možemo računati na laki trijumf protiv nikog. Svejedno, naši imaju razloga za optimizam, jer sada igraju sa suparnikom kojeg su svladali s uvjerljivih 3:0 na prethodnom SP-u, koji nam čini se odgovara po svom mentalitetu i pristupu nogometu.

Kao i uvijek, ključna figura bit će u našim redovima Luka Modrić, koji i s 37 godina sjajno dirigira igrom Hrvatske, a u tome mu pomažu Mateo Kovačić i neumorni Marcelo Brozović, koji zajedno čine vjerojatno najbolju veznu liniju ovog turnira.

Dalić će po običaju imati najviše dvojbi po pitanju napadača, a Andrej Kramarić trebao bi biti siguran u prvih 11, kao i Ivan Perišić od kojeg se mnogo očekuje u velikim utakmicama, u kojima uvijek iz sebe izvlači maksimum.

Kao i protiv Brazila, obrana će morati još jednom odigrati perfektno, s Bornom Sosom i Josipom Juranovićem kao bekovima koji nas zaista nisu razočarali u Kataru te Joškom Gvardiolom i Dejanom Lovrenom koji još uvijek nisu niti jednom ozbiljno podbacili na stoperskim pozicijama.

A Argentina pod Lionelom Scalonijem turnir je započela šokantnim porazom od Saudijske Arabije, no nakon toga igra sve bolje i uspješno je svladala Nizozemsku boljim izvođenjem penala, čime je izborila novi okršaj s Hrvatskom.

Sve oči još jednom će biti uprte u Lionela Messija, od kojeg svijet očekuje da napokon osvoji svjetsku krunu. U tome bi mu trebali pomoći suigrači poput Angela di Marije i Enza Fernandeza u veznoj liniji, koji bi trebali biti spremni za ovu utakmicu, dok Scaloni mora odabrati tko je bolje napadačko rješenje za hrvatsku obranu, mladi Julian Alvarez ili Lautaro Martinez kojem je samopouzdanje poraslo nakon izvođenja ključnog penala u četvrtfinalu.

Ne zaboravimo ni Emiliana Martineza među argentinskim vratnicama koji se pokazao na ovom turniru jednako dobar kao i Livaković pa možemo reći da nas na stadionu Lusail Iconic zaista očekuje poslastica, u kojoj bi nijanse mogle odlučivati o konačnom pobjedniku…

Prethodni dvoboji:
21.06.18 Argentina0:3Hrvatska SP
12.11.14 Argentina2:1Hrvatska PRI
01.03.06 Argentina2:3Hrvatska PRI
26.06.98 Argentina1:0Hrvatska SP

Izostanci i ozljede:

Argentina: Acuna M. (žuti kartoni), Montiel G. (žuti kartoni).

Hrvatska: nema značajnih izostanaka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je to bilo i u četvrtfinalu, online kladionice našeg protivnika forsiraju kao velikog favorita, bez obzira na to što je Hrvatska pokazala da se može nositi sa svakim, a posebno to vrijedi za Južnoamerikance.

Iako je Argentina osvježila momčad u odnosu na SP prije četiri godine, a čini se da je draga i sucima, svejedno vjerujemo da igra ove izabrane vrste odgovara našima i da visoka pobjeda 3:0 iz Rusije nije bila slučajnost. Zato je naša glavna preporuka oklada X2 na Hrvatsku u regularnom vremenu, uz kvotu 2.10 u kladionici 22bet, što znači da naši u najmanju ruku moraju izboriti još jedan produžetak.

Druga zanimljiva opcija na koju smo naišli nalazi se u kladionici 20bet, gdje se nudi primamljiva kvota čak 2.81 da Argentina dobiva više kartona od Hrvatske, što itekako možemo zamisliti u ovoj utakmici, u kojem god smjeru da se odvijala.

Svakako ima smisla i oklada na dosuđen penal, uz kvotu čak 3.24, jer znamo da je na argentinskim utakmicama dosad suđen i kad ga nije trebalo suditi pa bi tako moglo biti i ovaj put.

Očekujemo čvrstu utakmicu u kojoj nitko neće jurišati prema protivničkom golu od prve minute, zbog čega će neki odigrati i okladu prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz tečaj 2.05, što je sasvim realan scenarij. Dobit ćete pak 2.17 ako odigrate da će pasti u drugom poluvremenu više golova nego u prvom.

Što se strijelaca tiče, bet365 nudi 5.50 na pogodak Andreja Kramarića, dok je kvota čak 6.50 da će Ivan Perišić poentirati. S druge strane, dobit ćete tek 2.37 na gol Lea Messija, ali je zato ponuđen tečaj 6.00 ako zabije Angel di Maria.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Argentine i Hrvatske bit će još lakše detektirati jednom kad akcija započne na travnjaku. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, broj kornera i tko će sljedeći zabiti bit će još jednostavnije pogoditi dok okršaj traje pa imajte upaljenu omiljenu kladionicu na mobitelu i reagirajte čim se pojavi kvota za koju vjerujete da je isplativa…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top