Argentina vs. Australija – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Argentina
Forma:
W W L W W
  • Ahmad Bin Ali
  • Početak: 03. prosinac 20:00
Australija
Forma:
W W L W W
Argentina
Manje od 2.5 gola2.15
Australija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon dramatičnog raspleta grupa C i D, ove subote u osmini finala Svjetskog prvenstva snage će odmjeriti Argentina i Australija u Al Rayyanu, a pobjednika čeka mjesto među najboljih osam reprezentacija u Kataru.

Argentinska nogometna reprezentacija pod izbornikom Lionelom Scalonijem započela je Svjetsko prvenstvo šokantnim porazom od Saudijske Arabije, no dvije pobjede protiv Meksika i Poljske bile su sasvim dovoljne za osvajanje prvog mjesta i prilično ugodan ždrijeb na otvaranju nokaut faze natjecanja.

No, Argentinci moraju biti oprezni u ovom susretu, jer Australija je već uzela mjeru nekim favoriziranim reprezentacijama pa će Lionel Messi morati biti na visini zadatka, nakon što je u prošlim utakmicama upisao dva gola i asistenciju, no i promašio kazneni udarac protiv Poljaka.

Scalonijev problem je ozljeda bedra Angela di Marije, koji mu je bio standardni pojedinac, no dobio je neke sasvim nove junake u prethodnim susretima. Tu prije svega mislimo na Enza Fernandeza koji igra odlično u sredini terena, dok se Alexis Mac Allister pokazao kao odličan realizator.

Dvojba izbornika ostaje koristiti mladog Juliana Alvareza u napadu ili cijenjenog Lautara Martineza, a nije sigurno ni tko će zaigrati u argentinskoj obrani, u kojoj čini se da Nicolas Otamendi jedini ima čvrsto mjesto.

Paulo Dybala i Angel Correa još uvijek strpljivo čekaju na svoju minutažu, no teško je vjerovati da će Scaloni mnogo mijenjati sastav, koji je dominirao travnjakom u prethodne dvije utakmice.

A Australija je pod vodstvom trenera Grahama Arnolda definitivno nadmašila očekivanja svojih navijača, jer vjerovalo se da će osvojiti posljednje mjesto u grupi s Francuskom, Danskom i Tunisom.

No, dvije pobjede u tri utakmice pokazale su da Australci znaju igrati nogomet i da su zapravo izuzetno opasni u ofenzivi, kad im protivnik ostavi prostora. Mitchell Duke i Mathew Leckie proslavili su se svojim golovima vrijednima važnih trijumfa, a nije nevažno naglasiti da je australska obrana izgledala ranjivo samo u prvoj utakmici protiv moćnih Francuza, dok nije pokleknula niti jednom protiv svojih sljedećih protivnika.

U svakom slučaju, na stadionu Ahmad bin Ali sasvim je jasno tko je favorit za prolazak dalje, no Svjetsko prvenstvo puno je iznenađenja i sasvim je moguće da ovaj dvoboj neće biti jednosmjerna ulica…

Prethodni dvoboji:
11.09.07 Australija0:1Argentina PRI
18.06.05 Australija2:4Argentina CC
17.11.93 Argentina1:0Australija SPK
31.10.93 Australija1:1Argentina SPK

Izostanci i ozljede:

Argentina: Di Maria A. (ozljeda bedra).

Australija: nema značajnih izostanaka.

Argentina zabija manje od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako postoji velika razlika u klasi između ove dvije reprezentacije, zbog čega online kladionice očekuju uvjerljivu pobjedu Argentine, istina je da Scalonijeva družina rijetko gazi protivnike.

Dapače, očekujemo čvrsti dvoboj u kojem ni jedni ni drugi neće srljati, a pobjednika bi mogao odlučiti jedan ili možda dva pogotka. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 2.15 kojeg nudi kladionica 20bet.

Ako želite još malo debljati tečaj, možete odigrati kombinacijsku okladu na pobjedu Argentine uz manje od 2.5 gola u regularnom dijelu utakmice, na čemu ćete dobiti primamljivu kvotu 2.82.

Za one koji favoriziraju Argentinu i vjeruju da neće imati nikakvih problema, tu je oklada u kladionici bet365 na pobjedu Argentine bez primljenog gola, na što ćete dobiti koeficijent 1.61, dok se možete kladiti i na poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 1.66, što znači da Argentinci moraju povesti u prvom poluvremenu i pobijediti u regularnom vremenu.

Nekima je zanimljiva i oklada na gol Argentine u oba poluvremena, uz kvotu 1.83, a kad se sjetimo što se događalo u grupnoj fazi, ima smisla i oklada na dosuđen penal, uz tečaj 2.55, kojeg čini se da su suci skloni suditi Messiju češće nego drugima na ovom turniru.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, na gol Lionela Messija dobit ćete samo 1.66, ali kvota raste na 3.10 ako bude prvi gol na utakmici. Na pogodak Juliana Alvareza tečaj je 2.37, a na Enza Fernandeza atraktivnih 4.75.

Spomenimo za kraj i hendikep -1.5 na Argentinu iliti F+2, kojeg dio hrvatskih igrača preferira, uz kvotu 1.65 u kladionici 22bet. To znači da Messijeva družina mora pobijediti s najmanje dva razlike, u dvoboju u kojeg Argentinci ulaze kao zaista izraziti favoriti…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top